שכירות דירה

mamy4

New member
שכירות דירה

אני אמורה לחדש חוזה בסוף השנה. בשנה שעברה שילמתי מראש שני תשלומים חצי שנתיים . השנה ביקשתי לאשר לי לשלם ב-12 צ'קים דחויים. בעל הבית הסכים אך מסר כי הוא רוצה לקבע את הדולר לפי 4.3! כך שהסכום יהיה בשקלים חדשים קבוע בלי התקזזויות על הפרשים. האם עלי להסכים? האם זה נשמע לכם הגיוני הסכום שנדרש? כאשר הדולר כיום הינו 3.9 מה תחזיות/צפי הדולר להיות בשנה הקרובה? אודה להתייחסותכם זה דחוף לי מאוד היות ואנחנו אמורים לחתום על חוזה בשבוע הבא.

mamy4

New member
תיקון טעות

מדובר לא בדיוק על חידוש חוזה או הארכה רגילה אלא מימוש אופציה שניתנה לי בחוזה המקורי הראשוני. האם התנאים נשארים אותם תנאים דהיינו תשלום חצי שנתי מראש ועם הפרשים במידה ויהיו או שניתן לשנות את התנאים ולקבוע כי ישולמו 12 צ'קים דחויים לפי שער דולר קבוע של 4.3 ללא קיזוזים. מה הנכון אומר לפי החוק?

mamy4

New member
שכחתי דבר נוסף וחשוב

האם בעת מימוש האופציה אני צריכה רק להוגיע לבעל הבית בכתב על מימוש האופציה או שצריך לחתום שני הצדדים על חוזה חדש או נספח הארכת חוזה שכירות

תשובה

מימוש אופציה אינו מצריך חתימה על הסכם חדש. די בהודעה על המימוש אך יש להקפיד שההודעה תינתן בזמן ובדרך שנקבעה לכך בהסכם (בדרך כלל בדואר רשום). אם לא נרשם אחרת בהסכם - שכר הדירה בתקופת האופציה לא משתנה. אם את רוצה לשנות את תנאי התשלום רשאי המשכיר לשנות גם הוא. אינני יודעת מה יהיה שער הדולר ואני מציעה שאם העניין לא קריטי התשלום יהיה כפי שנקבע בהסכם.

למעלה