שכירה או עצמאית ? עיצה

שכירה או עצמאית ? עיצה

לכל החברים שלום אני מבקשת את עצמכם. לאחרונה אני מוצאת את עצמי משתעשעת עם הרעיון להיות עצמאית. כיום אני שכירה. אני אומנם מרוויחה לא רע - אבל קצת מדגדג לי באצבעות לעשות לביתי. למרות שאני בעלת השכלה וניסיון בתחום הדוברות, היעוץ התקשורתי ויח"צ בכלל, אני חוששת מלבצע צעד שכזה. אינני יודעת בדיוק במה זה כרוך להיות עצמאית וכל הנושא של פתיחת תיק במס הכנסה וכד' דיי מרתיע אותי.אם אני עוזבת אני גם צריכה להתחיל לתור אחר לקוחות, וזה דבר שעד כה לא עשיתי. מהי המלצתכם? האם מניסיונכם בתקופה הנוכחית עדיף להישאר בעבודה עם שכר מובטח ולא להיכנס לחוסר ודאות? האם כדאי לי להתחבר לאדם נוסף ולנסות ביחד לפתוח משהו עצמאי? כל עיצה והמלצה תתקבל בברכה, תודה

הדגדוג הזה באצבעות ,כמה חזק

מדגדג לך,השאלה היא האם בהישארותך במקום הבטוח את מצליחה להשביעה את הנפש? האם כאדם את שוכרת הרפתקאות והאם האפשרות הכלכלית עומדת בפניך להחזיק מעמד לאורך תקופה של בערך שנה עד שהעסק יעמוד על רגליו . ואל תיבני על לקוחות שאיתך עכשיו שינדדו אחריך .[אף על פי שזה יתכן ] האם כבר ניסית בעבר להיות עצמאית ?[בכל תחום] בכל מקרה ההחלטה בידיך ומה שתחליטי שיהיה ב

הו, הדגדוג הזה... כמה מוכר!

בזמנו, שכדגדג לי, הציעה לי קולגה לברר עם עצמי מה בעצם אני מבקשת. וזה מה שכדאי לך לעשות, בירור אמיתי וכנה: מהן המטרות שלך? מדוע, בעצם, לעבור למגזר הפרטי. האם זה כדי להעלות את רמת ההכנסות? האם זה משום שנמאס לך לקבל הוראות ולהתחשב בדעת הממונים עליך? האם זה משום שאת צריכה לחזק לעצמך את האגו, בידיעה שהלקוחות הם "שלך" ולא של בעל/ת המשרד? אלה כמובן רק דוגמאות, וסביר להניח שיש עוד כמה שאלות נוספות שרק את תדעי לברר עם עצמך. לאחר שביררת את השאלות, מגיע שלב התשובות. אם, למשל, המטרה היא להעלות את רמת ההכנסות, את צריכה להכין תחשיב שיצביע מהו היקף העבודה שיכניס לך את הסכומים אליהם את שואפת, כמה שעות ביום/שבוע זה יגזול ממך, האם את מסוגלת למאמץ הזה... וכן הלאה. שיהיה בהצלחה.

ron ad

New member
לדעתי....

שלום, קודם כל הנושא של מס הכנסה, קבלות וכו' לא אמור להיות חלק מהשיקולים. זה משהו טכני ודי פשוט - ותמיד יש רואה חשבון שיכול לתדרך ולעזור. כעת נשאלת השאלה למה את רוצה להיות עצמאית? להרוויח יותר (בטוח שלא בשנה-שנתיים הראשונות). אתגרים מקצועיים חדשים? (לא בטוח, תאלצי לקבל גם לקוחות קטנים, שיכולים להיות הרבה פחות מעניינים מאלו שאת מטפלת בהם ביום). אתגרים ניהוליים? לדעתי השאלה העיקרית היא, איך את מתכוונת להשיג לקוחות, הרי ידע כבר יש לך. זו הבעיה הקשה ביותר לשכירים לשעבר, בעיה שעד כה לא הטרידה אותם. אגב, במה את מתמחה? לא בכל התחומים כדאי בכלל להיות עצמאי. לשיקולך, עדכני אותנו. רון

שותפות?

מה בקשר לשותפות? האם כדאי להתחבר ליח"צ אחר וביחד לנסות להקים עסק קטן? אני התעסקתי בהרבה תחומים, כיוון שהחלפתי שני מקומות עבודה, כך שיש לי ניסיון מגוון. לגבי איך משיגים לקוחות, אני משערת שכמו בכל עסק צריך לשווק את עצמנו,ואולי אפילו לעשות יח"צ - מה הסנדלר הולך יחף?

ron ad

New member
שותפות...

שלום, זה רעיון טוב, בהנחה שיש לך פרטנר. לא כל יום מוצאים פרטנט טוב לשותפות שתחזיק מעמד... רון

גם אני רוצה

אז ככה דיי נמאס לי לעבוד בשביל אחרים במיוחד שאני רואה שניתן להשתכר יפה מהתחום. למה שאני לא ארוויח את פרי עמלי? חוץ מזה שנמאס לי כבר מהתחום שאני מיח"צנת ואני מעונינת בתחומים אחרים, להוסיף אתגר, עניין, הכנסה וסיפוק. מאידך אני לא יכולה להרשות לעצמי אפילו חודש ללא הכנסה, כך שההצעה לחכות שנה עד שהעסק יעמוד על הרגלים, אינה מתאימה לי. ומה בקשר לכל המטלות הכרוכות בהפיכה לעצמאי? למשהו יש מושג?

ron ad

New member
אז ככה...

שלום, אם את לא יכולה להרשות לעצמך אפילו חודש אחד ללא משכורת, אז הדרך הטובה ביותר להתחיל (אם בכלל) היא לשלב, גם וגם. תעבדי כשכירה - אפילו בחצי משרה, וזאת על-מנת להבטיח משכורת קבועה כל חודש, ובמקביל תפתחי תיק במס הכנסה, ותעבדי כעצמאית. בקשר ל"כל המטלות הכרוכות בהפיכה לעצמאי? למשהו יש מושג? " כדאי להיכנס לפורמים המתאימים - רו"ח או משהו בסגנות, ולהתיעץ עימם. כמו כן, שימי לב שאם תחליטי להיות גם עצמאית וגם שכירה - יש צורך בפרוצדורת תאום מס. רון

מחפשת פרטנר לעסק - יח"צ

אולי משהו כאן ירים את הכפפה? אפשר לפנות גם דרך המסרים האישים של הפורום

המפתח בייחודיות

בשבועות האחרונים קראתי כמה התייחסויות שלך ויכולתי לזהות שיש לך נקודת מבט / גישה שמשלבת נחישות וירידה לפרטים ולצד זה זוית הסתכלות מקורית. אני מעלה את זה כי לטעמי שאלת המפתח בתהליך הזה היא ביסוס העסק על יכולות אישיות ייחודיות. ככל שתוכלי לאפיין את הסגולות האישיות שיש בך כך תוכלי להמשיך ולהטוות לעצמך משם את אסטרטגיית העסק. להיות עוד אחד מול להיות ייחודי. זאת שאלה אסטרטגית שממנה נכון להתחיל. היא לא תמיד קלה כי לא "רואים" את מוצר וגם לא תמיד קל להעיד בפני עצמך מה במדויק הם הנכסים הייחודיים שלך אבל במידה ותבצעי תהליך מסודר יהיה לך ביטחון לצאת לדרך. ביטחון שינבע הן ממה יש לך להציע ומהו המיצוב שאותו את יוצרת. לא טריוויאלי אבל שווה בהצלחה, אמיר דרור

oshpigel

New member
מנהלה

מנהלה זה באמת לא המון עבודה כמו שמציגים. מה שצריך לקחת בחשבון זה רו"ח שמסביר לך את כל הפרצדורות . לרכוש ציוד - כעצמאית לא היית עובדת בתוכנות לא חוקיות אז מחשב זה לא 3000 שקלים. אני גם לקחתי עו"ד שסייע בכתיבת חוזה וכו'. חוצמזה זה שההכנסות גבוהות זה נכון אבל קחי בחשבון: מנוי לעיתונים. יפעת - למעלה מ3000 ש"ח בשנה. יפעת ליקוט - לא נזכיר סכומים אבל זה לא גרושים. הוצאות טלפון ונייד. רו"ח, הדפסת כרטיסי ביקור וניירת, רבה ציוד משרדי . בקיצור כמה מאות שקלים טובים כל חודש (יותר מ 1,000 ואולי יותר מ 2,000 ) תלוי מה תהיה שיטת העבודה. אבל הסיפוק - שווה כל רגע

חזרתי, תודה

שלום לכולם תודה רבה על התגובות. קיבלתי את כל המסרים האישיים חזרתי היום מחופשה ורק עכשיו קראתי את כל ההתייחסויות הנה התגובות בדרך... מאמנת

למעלה