אוי נו באמת, ***שכיבות שמיכה***
9 סטים של 10 שכיבות שמיכה זה בזבוז זמן ואנרגיה!! ובמקום להמליץ לאנשים פה בפורום סתם, אני מציע לא לחלק סתם עצות אלא אם כן אתה מדבר מתוך ידע... אני לדוגמא עונה על שאלות רק שאני יודע בוודאות את התשובה עליהן, מידע שקיבלתי בפורום/מאמן בחדר כושר. שכיבות שמיכה 9 סטים , 10 חזרות בכל סט לדעתי זה בזבוז אנרגיה, וחבל על הזמן. ולאלה שכן רוצים לעבוד על שכיבות שמיכה למרות ששכיבות שמיכה "מנפח" באופן קטן יחסית לתרגילים אחרים כמו פרפר, לחיצת חזה וכו´. *שכיבות שמיכה ידיים רוחב כתפיים+ - רוב העומס על החזה, ושריר מסייע הוא התלת ראשי. מרפקים החוצה לצדדים. *שכיבות שמיכה ידיים קרובות אחת לשניה - מעביר חלק מהעומס על התלת ראשי [יד אחורית], לכן מי שרוצה לעבוד יותר יד אחורית ,, עדיף במצב של ידיים קרובות כאשר המרפקים פונים אחורה. השיטה הטובה ביותר בשכיבות שמיכה היא לעשות מספר סטים לא גדול במיוחד 3-4 של שכיבות שמיכה עד כישלון בכל סט, לדוגמא סט 1 - 50 שכיבות. סט 2 - 42 שכיבות. סט 3 - 30 שכיבות. סט 4 - 20 שכיבות. בין כל סט לסט 60-90 שניות, ושוב קשה להשיג ניפוח משמעותי רק עם שכיבות שמיכה, כי גם אם מתחילים עם 10 חזרות בכל סט, שזה מספר חזרות נורמלי לשכיבות שמיכה, אחרי ה20 חזרות, התרגיל עובד על סיבולת שריר, וזה בלי שאנשים רבים עושים 40-50 בלי בעיה. להתחלה למתקשים זה אולי תרגיל טוב, אבל גם במקרה הזה, יש תרגילים טובים יותר.