ערב טוב, מיץ פטל
1) איני מכיר את הניסויים שהזכרת, אז כל מה שאני כותב כאן הוא השערה בלבד. די ברור שבגזרות העלולות אין הדוברים בני ימינו פועלים לפי השורש הפורמאלי. אף אחד אינו מכיר (בתת־מודע) שלהורות הוא משורש יר״ה, שלהכיר משורש נכ״ר, ושלהתקומם משורש קו״ם, ואנו גם מתקשים במידה מסוימת להעתיק פועל מבניין אחד לבניין אחר, אבל נראה לי שכל אחד מיד שם לב לקשר בין לקומם ולהתקומם או בין ניצֵל ונוצל ובין הצית והוצת. גם סביר שאף בחלק ממשקלי השם והתואר זה פרודוקטיבי, למשל משקל פעיל (אכיל, שביר) או פעלן (אכלן). 2) הוספת אותיות ניקוד מפריעה בחלק מהמקרים גם ללא קשר לשורש. אילו כתבת לימכירה לעומת לֶהשכרה היית מבלבל את הקורא, כי אלה שתי צורות כתיב שונות למילת יחס אחת. 3) בחברה היהודית קריאה וכתיבה דווקא היו מיומנויות לא נדירות, וגם אם השכבות הנמוכות ביותר לא עסקו בקריאה רבה, בשכבות האוכלסיה הגבוהות זו הייתה מיומנות נפוצה (הרבה יותר מבחברה הלא־יהודית). ובכל מקרה נראה שאפשר להסיק מסקנות מאלפי הספרים שנכתבו מאז המצאת הניקוד. ושאני מנסה לדמיין זאת, רק המחשבה שלכל אות יהיה צורך לטרוח להוסיף סימון ניקוד מעליה או מתחתיה נשמעת לי סיוטית.