שכונות בלונדון

שכונות בלונדון

היי... אני עוברת בקרוב ללונדון, וניסיתי לבדוק אילו שכונות יותר מומלצות למגורים, ויצאתי קצת מבולבלת... אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא. אני מחפשת שכונה שגרים בה הרבה צעירים, אשמח אם גם יהיו בה יהודים/ישראלים אך אין זה חובה, שנעים להסתובב בה, שתהיה בטוחה בלילה (עד כמה שאפשר), מבחינת שכ"ד חשבתי על סביבות ה-600 פאונד או 700 אם זה כולל חשבונות. אני כמובן מחפשת דירה מרוהטת עם שותפים. כרגע השכונות שאני מתלבטת בינהן הן- ווסט המפסטד, קמדן (בדגש על סוויס קוטג') וגולדרס גרין. אשמח לשמוע את דעתכם על השכונות המדוברות והאם הן עומדות בקריטריונים שלי. וכמובן אם יש לכם אזורים אחרים שאתם חושבים שהם מומלצים... תודה רבה והמשך יום טוב!

baleful

New member
שכונות בלונדון

קודם כל, העיר עצומה בגודלה (יותר מעשרה מיליון תושבים) אז יש מבחר גדול מאד של שכונות בעלות אופי שונה מאד אחת מהשניה. בשאלה שלך ציינת מספר שכונות, קרובות מאד אחת לשניה שהקשר ביניהן הוא שרוב יהדות לונדון ולא מעט ישראלים מתגוררים בהן. לגבי קמדן - קמדן היא רובע של לונדון ("בורו", או עירייה) שמכיל בתוכו הרבה שכונות ביניהן ווסט המפסטד, סוויס קוטג', קמדן טאון, המפסטד, חלק מקילברן וכו'. גולדרס גרין למשל שייכת לבורו אחר שנקרא בארנט. כל השכונות האלה שנמצאות בצפון מערב לונדון הן שכונות נעימות למחייה, גרים בהן די הרבה צעירים, במצב סוציו אקונומי בינוני עד גבוה. אם כי הקרבה שלהן למרכז העיר הופכת אותן ללא זולות במיוחד. מבין השכונות - גולדרס גרין נחשבת ל"יהודית" המובהקת. סוויס קוטג' והמפסטד נחשבות ליקרות ביותר. ואני בספק אם תמצאי דירה נורמלית במחירים שנקבת. לגבי דירה מרוהטת - בניגוד לישראל - רוב הדירות בלונדון מרוהטות, או מרוהטות לפחות חלקית, כך שרוב הדירות שתראי יכילו מיטה, תנור, מקרר, ספה (ריהוט בסיסי אבל הכרחי). לגבי שכר דירה - בחלק מהשכונות שציינת (ווסט המפסטד או סיינט ג'ונס ווד למשל), תמורת 600 פאונד לחודש לדירה עם שותף תוכלי למצוא דירה עם חדר שינה אחד (שאת הסלון, אם ניתן, הופכים לחדר שינה נוסף). כלומר העלות הכוללת של הדירה תהיה כ 1200 לחודש בדירה ללא סלון. מחיר סביר בהחלט. בגולדרס גרין תמורת מחיר דומה אפשר למצוא אפילו דירה של שני חדרי שינה וסלון, כנ"ל בהנדון. המחיר לא כולל חשבונות (בקמדן, על דירה של חדר שינה אחד, הארנונה היא 100£ בחודש), ועל זה יש להוסיף: גז, חשמל, מים, חשבונות טלפון, אינטרנט, אגרת רשות השידור (אם הצלחת להתחמק מהאגרה בישראל, אני לא ממליץ לך לחזור על זה בבריטניה), שיכולים ביחד להגיע לעוד 150£ בחודש. כמובן שככל שיהיו לך יותר שותפים בדירה, העלות תרד (אני מכיר אנשים ששוכרים בית של 5 או 6 חדרים והעלות החודשית של כל אחד מהם היא כ 350£, אבל אין פרטיות, ולדעתי זה קצת כמו לגור באכסניה.. בהצלחה וברוכה הבאה

דברה1

New member
אחח לו אני הייתי רווקה שרק מגיעה ללונדון ../images/Emo8.gif

הייתי בוחרת באיזלינגטון... אני מוצאת את השכונות שציינת (בעיקר את ווסט המפסטד וסוויס קוטג - שמאוד קרובות אחת לשניה אגב) מאוד בורגניות. לא הייתי עוברת לגולדרס גרין (היא בטוחה ויהודית ללא ספק) אבל לא לטעמי.

כשהיינו צעירים ויפים

גרנו בסט' ג'והנס ווד שקרובה מאד לווסט המפסטד וסוויס קוטג'. אלה בהחלט מקומות של רווקים אבל בד"כ כאלה שיכולים להרשות לעצמם רמת חיים גבוהה. לו הייתי היום צעיר ונאה (אני, כן אני. רדגאסטה עדיין צעירה ויפה אני היחיד שצריך מקצה שיפורים) הייתי גר מדרום לנהר.

תותי-בת

New member
../images/Emo7.gif זה לא יפה מה שאתה עושה... * לגרום לבן אדם להתגעגע לדירתו מדרום לנהר במרחק פחות מ-5 דקות הליכה מגריניץ' ../images/Emo23.gif *הכותרת נכתבה בהומור, אבל הגעגוע קיים וחזק.

המון תודה על התשובות!

יום חמישי הקרוב אני עוברת. מקווה למצוא דירה מהר... סופ"ש נעים לכולם!

למעלה