שכוך כאבים לחתול

גן חיות

New member
שכוך כאבים לחתול

כפי שכתבתי השבוע החתול שלנו בן ה-9 חולה.יש לו כיבים בפה,הוא הובחן כסובל מקליצ'י וירוס.הוא מקבל סינולוקס פעמיים ביום,הבעיה:כואב לו עד כדי כך שהוא אינו מסוגל לאכול או לשתות בכלל,גם כאשר הוא מקבל אנטיביוטיקה,למרות שאני נזהרת שלא לגעת בפיו ברגע שהאנטיביוטיקה בפיו הוא צורח מכאבים ומשתגע.יש לציין שכאשר חזר מהוטרינר אחרי בדיקה שהצריחה תשתוש הוא אכל אוכל רך בתאבון רב.האם ניתן לתת לו משהו(מה וכמה?)על מנת להרגיע את כאביו אפילו מעט עד שהאנטיביוטיקה תתחיל להשפיע מספיק?הוא שוקל 3.5 ק'. שאלנו כבר את הוטרינר המטפל הוט' שלנו לא היה ואינני יודעת עד כמה אני סומכת על הוטרינר המחליף.

תשובה ממישהי שממש לא וטרינרית....

א. ראיתי חתולים במצב הזה- של כיבים כרוניים, וטיפול הומואופתי מאוד עזר להם. ב. אומרים (על אנשים) שחלב צאן עוזר מאוד נגד כיבים בפה- ובעלי ניסיון טענו בפני בתוקף שזה גם עזר פלאים לחתולים עם כיבים. ג. היה אצלי כלב עם כיבים איומים ונוראיים בחניכיים, בגלל מצב הפה שלו הוא הגיע בתת תזונה(!), את הכיבים ניקיתי לו במים עם סודה לשתיה (עצה שנשלחה לי במסר) ואח"כ הייתי מורחת לו אפטגון/אפטה-X, כלומר שטיפת פה נגד כיבים של אנשים. לא יודעת אם חתול יאפשר זאת.

אפשרות שלפעמים עוזרת

יש ג'ל שמאלחש מעט בשם "עזרקאין" - זה על בסיס לידוקאין ומשמש לאלחוש של העור. לפעמים טפטוף של מעט ג'ל מספר דקות לפני האכלה עוזר. הוא קצת מר אז הטעם הראשוני לא טוב אבל זה שווה נסיון. אני לא יודע אם יש בחנויות - אפשר לבקש מהוטרינר להזמין

למעלה