שכד בצבא

sagivassa

New member
שכד בצבא

שנה טובה!
אנחנו יודעים שהשאלה סבוכה אבל נשמח לשמוע ממי שמכיר ויודע...
הבעל עובר אוטוטו לתפקיד חדש, מבחינת הזכאות אנחנו יודעים שזכאים לשכד (גרים כבר 4 שנים באותו מקום, הוא מרוחק כ - 85 קמ מהבסיס החדש אליו עובר הבעל, הוא ללא אוטו. צפויים לעבור למקום שבסביבות 15-20 קמ מהבסיס החדש)
אנחנו מנסים לחפש דירות באזור הבסיס אך רוצים לדעת מה התקציב שלנו - וכיוון שלא יודעים על כמה עומד ההחזר - לא יודעים כיצד לתכנן.. הבעו עובר ממש אוטוטו, השלישות ומתש לא עונים על זה והמשקית תש מטפלת בזה כבר חודש.. והיא עדיין רק בשלב של לבדוק אם אנחנו זכאים וממש עוד לא בשלב של להעריך כמה.

מישהו יודע בערך את הסכום שזכאים לו זוג+1, באזור עמק חפר, לדירה 60-80 מ"ר? פחות או יותר...
ואם יש לנו שטח שאוטוטו אמורים להתחיל לבנות בו, האם הסכום אמור להיות שונה?

בנוסף - כמה זמן לפני המעבר לבסיס החדש אנחנו רשאים לעבור - ושזה ייחשב לצורך התפקיד?
ואם אנחנו רוצים הובלה על חשבון הצבא (בהנחה כמובן שזכאים להחזר שכר דירה) האם זו הובלה צבאית? או חברה שהצבא עובד איתה ואנחנו יכולים לשלם לה והצבא מחזיר את הסכום? והחזר הוצאות למעבר דירה - האם עדיין קיים? הקצינת תש לא מכירה... (אנחנו יודעים שהיה החזר של כ-1000 שקל להוצאות הנילוות למעבר כמו ריסוס, נקיון, חיבור גז, טלפון וכדומה)

סליחה על מבול השאלות..
נשמח לתשובה ממי שידע...

ori239

New member
שלום

החזר הוצאות שכר דירה, במידה וישנה זכאות, מותנה בדרגה וברמת הפעילות שלו.
איני יכול 'לזרוק' סתם סכומים, זה משתנה בהתאם לתנאים.

עד כמה שידוע לי ניתן לעבור בסמוך לבסיס בכל עת.
הובלה ע"ח הצבא - הצבא מסבסד הובלת דירות של אנשי קבע אך זו אינה הובלה צבאית, מקבלים החזר.

יש מצגת שמפרטת את כל הדברים הללו, נקראת 'מצגת ת"ש קבע'.
נמצאת בצה"לנט ובערך אצל כל קצינת ת"ש.

אני ממליץ לפנות לקצינת הת"ש היחידתית ולקבל את כל התשובות הללו תוך 10 דקות בבדיקה במקום.
אם היא לא יודעת לענות, היא יודעת לאיזו קצינה באיזה מדור לטלפן כדי לקבל תשובות.

בהצלחה עם מעבר הדירה,
גמר חתימה טובה!

sagivassa

New member
תשובות ושאלות

קודם כל תודה רבה על התשובה.
את הפקודה הזו ראינו המון פעמים..
נראה שיהיה זכאי עפ"י הקצינת ת"ש אך לא ברור הסכום. הוא בדרגת סרן ברמת פעילות א. כאמור משפחה של 3 נפשות באזור עמק חפר. (קצת דרומית לחדרה)

כמובן שכל השאלות נשאלו אצל קצינת התש אשר לה לא היו תשובות ושלחה הלאה לבדיקה שלוקחת זמן בגלל כל החופשים והחגים...
השאלה לגבי זמן המעבר - היא האם ניתן לעבור לפני המעבר לתפקיד? לאחר שסוכם איפה מוצב בתפקיד הבא? זה יצא בין שבועיים לחודש לפני המעבר בפועל. האם קביל מבחינת הצבא?

תודה רבה :)

ori239

New member
תשובתי הלא בדוקה

היא שלא, כי כל עוד לא עבר יחידה לא רלוונטי לחשב את מרחק בית-יחידה לצורך חישוב הזכאות.
כל ה'בדיקה' אמורה לקחת 10 דקות - מתקשרים למדור ת"ש קבע וקצינות הת"ש שם יודעות את הפקודות בעל פה.
שיהיה אסרטיבי עם ק.הת"ש ושתבדוק לו את העניין במקום.

אם הוא מגיע לתל השומר הוא יכול להיכנס בעצמו ואני מאמין שיסייעו לו בשמחה (נמצאים בשער שלכת בבניין משמאל לש.ג., קומה שלישית אם זוכר נכון.

אני גם ממליץ לחפש בצה"לנט את המצגת של ת"ש קבע - יש שם טבלה שמפרטת בדיוק ע"פ סוג המפקד (דרגה, רמ"פ, מרחקים וכו') את הסכום לזכאות.
זאת הדרך הכי פשוטה.

למעלה