שכבת הביניים

שכבת הביניים

מה קרה פתאום ששינוי התחילה לדאוג למעמד הביניים? מי הסמיך אותה לייצג את כל האנשים שהיא רשמה במצע שלה כמייצגת אותם?

forgetfullness

New member
איזה מעמד ביניים ואיזה נעליים ../images/Emo4.gif

ציטוט קל מכתבה של פורז בכל העיר ירשולים מסוף השבוע האחרון. וכך אמר: "החוקים שאני מקדם הם חוקים קפיטליסטיים, ואנשים עשירים מרוויחים מהם. מי שזה לא מוצא חן בעיניו שלא יצביע בשבילנו."

אנדרי ז

New member
אין כמו הוצאת דברים מהקשרם...

נכון, שינוי היא בעד השיטה הקפיטליסטית, שלדעתנו מיטיבה בסופו של דבר עם כולם. נכון שמעצם הגדרתה השיטה הזאת מיטיבה גם עם העשירים, ואנחנו מאמינים שהדבר חיוני מאחר ואותם עשירים מעסיקים בסופו של דבר את רובנו. עכשיו אתה צריך אולי גם נעליים?...

forgetfullness

New member
זה ציטוט אחד לאחד ../images/Emo70.gif

זה ציטוט אחד לאחד. שוב תגידו כי דברים יצאו מהקשרם? תומכי שינוי תקבלו את העובדה כי נציגיכם לא ראויים כמו שאתם מתעקשים להציגם.

אנדרי ז

New member
קראת את תוכן ההודעה שלי?

הסברתי לך בדיוק למה הכוונה, וההקשר שעליו דיברתי הוא ההקשר הכללי של מצע שינוי. יש עוד משהו שאתה לא מבין?

נראה לי שמי שלא מבין זה אתה

נראה לי שמי שלא מבין זה אתה. הציטוט שהוצג בהודעה הקודמת הופיע בכל העיר שיוצא בירושלים. אני קראתי את הכתבה ואני שמצליח להסתדר מצוין עם הבנת הנקרא יודע כי לא הוצאו דברים מהקשרם. הציטטות הובאו מפיו של פורז.

אנדרי ז

New member
ושוב לקשי ההבנה שבינינו...

אני לא טוען שהדברים הוצאו מההקשר של הכתבה (לא שיש לי איך לדעת, לא קראתי אותה) אלא שיש פה עיוות בדרך הצגת הדברים בהקשר של מצע שינוי. הסברתי לדעתי היטב את הנקודה הזאת במצע שינוי, ולמי שלא מבין אין לי איך לעזור מעבר לכך.

blackcat2

New member
../images/Emo54.gifנראה לי שעפ"י שיטתכם תצטרכו

נראה לי שעפ"י שיטתכם תצטרכו לרכוש נעליים להרבה מאד אנשים שיתקשו להרוויח את לחמם.

אנדרי ז

New member
למקרה שלא שמת לב

זה בדיוק מה שהמדינה עושה יותר ויותר מזה עשרות שנים עם הכסף שלנו, מבלי לנסות לעזור לאותם אנשים בדרכים ממשיות. אנחנו קודם כל נעזור להם להרוויח בכוחות עצמם את הכסף לנעליים, ורק למי שבאמת לא מסוגל לכך נמשיך לממן לו את הנעליים.

blackcat2

New member
בניגוד לגולשים אחרים העיניים שלי בר

נכון. ותמשיכו להצביע בעד תקציב המדינה הפוגע בחלשים ותמנעו בהצבעה על תקציב משרד הדתות ותמשיכו לתמוך בהעברת תקציבים למתנחלים. אל תמכור לי את הלוקשים האלה. בניגוד לגולשים אחרים העיניים שלי בראש.

אנדרי ז

New member
אבל המשקפיים שלך לא ממש נקיות

כי בלי תקציב כלכלת המדינה עלולה להתמוטט, ונחש מי ייפגע מזה קודם? נכון, החלשים!

blackcat2

New member
התקציב זה לא גזירת גורל

התקציב זה לא גזירת גורל. אני מסכימה שתקציב זה חשוב גם בעיני העולם וכל ענין דירוג האשראי אבל זה לא אומר שצריך להגיש תקציב רע ולבקש תמיכה בו. ניתן היה לעשות סיעור מוחין ולראות איך מגישים תקציב שמטיב עם כולם ולא דופק את החלשים בלבד. אם שינוי היתה נאמנה לציבור שהיא טוענת כי היא מייצגת, לא היתה מצביעה בקלות כזו על התקציב בייחוד כשהיא באופוזיציה.

אנדרי ז

New member
הכל טוב ויפה

אבל ניהול מו"ם על התקציב היה בלתי-אפשרי מהעמדה הנוכחית של שינוי, ואי-העברתו בנוסף לאי-היציבות הפוליטית והבטחונית הייתה מכניסה אותנו לסחרור מאוד מסוכן. שינוי ראתה עצמה נאלצת להצביע בעד התקציב, ויחד עם זאת פעלה להפלת הממשלה ולהקדמת הבחירות. אם נצליח לקחת חלק בממשלה הבאה היי סמוכה ובטוחה שהתקציב הזה לא יישאר כמות שהוא.

meirkl

New member
תמשיך להוציא דברים מהקשרם

אופייני למפלגה של שקרנים.

לא הבנתי

האם לדעתך התנאי לכלכלה נכונה ולצדק חברתי הוא שהעשירים לא ירוויחו? זה העניין?

meirkl

New member
השאלה לא מצביעה על חוכמה גדולה

סתם ניסיון לפרובוקציה מיותרת. אפשר לשאול זאת על כל מפלגה תמיד. תוצאות הבחירות יוכיחו אם שינוי צדקה בקביעתה זו או לא.

blackcat2

New member
מה אתה בעצם אומר? ../images/Emo54.gif

מה אתה בעצם אומר? שתוצאות הבחירות יעידו אם שינוי באמת אכן מקדמת את האינטרסים של מעמד הביניים או לא? גם הליכוד הבטיח שלום וביטחון ותראה מה יצא לנו מזה. זה לא תוצאות הבחירות זה מה נעשה בשטח במהלך הקדנציה. זה שחלק גדול מהציבור תומך לא מעיד על התוצאה ואתה בטח מבין את זה.

meirkl

New member
בכלל לא

הטרוניה היתה מה פתאום שינוי טוענת שהיא מייצגת את מעמד הביניים. אם חלק משמעותי ממעמד הביניים יצביע לשינוי, זה אומר שהיא אכן מייצגת אותו. לגבי המעשים שיוכיחו כי היא מיצגת את מעמד הביניים באמונה - אני בטוח כי את זה המפלגה תוכיח בבוא היום אם היא תהיה בממשלה.

blackcat2

New member
דווקא נראה לי שהבנתי אותך ../images/Emo54.gif

דווקא נראה לי שהבנתי אותך מצויין אז הביקורת שהושמעה בתגובה הקודמת שלי עדיין רלוונטית.

באיזה זכות שינוי מייצגת את מעמד

הביניים? באיזה זכות מפלגת עם אחד מייצגת את ההסתדרות וכל החבר´ה של עמיר פרץ? באיזה זכות רע"מ, חד"ש, בל"ד מייצגות את הערבים? באיזה זכות העבודה ש"ס מייצגת מזרחים? ומפד"ל מייצגת ציוניים לאומיים? אני מניח שלא למדת שיעורי אזרחות בצעירותך, זו שאלה שמצביעה על בורות! בקשר לכל ה"סוציאליסטים" (קומוניסטיים), אם אתם רוצים לראות מדינה קומוניסטית תפתחו חדשות ותשמעו על צפון קוריאה. חוץ מזה שיש משל נחמד לעניין: אם תתן לחרדים דג, תהיה להם ארוחת ערב. אך אם תיתן להם חכה, יהיו להם ארוחות ערב כל החיים. *לאילו שינסו לעבוד ולא ייצלח בידם המדינה תדאג. חוץ מזה שאין לאף אחד פה זכות ללעוג על שגיאות כתיב, אפשר להעיר אבל לא ללעוג כי לכל אחד יש חסרונות, ולא היית רוצה שנגלה חסרון שלך ונתחיל להשתלח בך!

למעלה