שיתוק

clastic

New member
שיתוק

כל כך הרבה אופציות - ואני משותק.

התחלתי ללמוד מקצוע שברור לי עכשיו שאני לא רוצה להמשיך בו.
זה לא מה שאני רוצה לעשות ״כשאהיה גדול״.
גם העומס קרע אותי. או שאני קרעתי אותי, בדרכי החיננית
שלא מסתפקת בציון שהוא מתחת ל-98. ועכשיו, מטרים ספורים מתקופת מבחנים, אני מותש.
התאמצתי כל כך להתקבל ללימודים, ואח״כ - בלימודים, ועכשיו כל מה שאני רוצה זה קצת שקט.
לברוח מהכל. ומכולם.

מתחיל לבדוק מה האופציות. מה האופציות? כל כך הרבה אופציות.
כמו ילד שלקחו אותו לחנות ממתקים ואמרו לו ״עכשיו תבחר״,
קיבלתי סחרחורת, בחילה - ואני רק רוצה הבייתה.

אז אפשר לעבור לפקולטה למשפטים, יש מסלול מיוחד למצטיינים שמתחיל כבר במרס אז לא מבזבזים זמן.
תואר ראשון+שני תוך 4 שנים או תואר כפול, נניח משפטים+כלכלה.
איזה מגניב זה. כמה מכובד. אחלה כסף. הגשתי כבר את כל המסמכים.
מי לעזאזל רוצה לעסוק בזה? אני רוצה רק לנוח עכשיו, בשביל מה זה טוב? כלכלה. איכס.

ויש את הדירה הזאת, שאם אחליט לברוח צריך למצוא מישהו שישכיר את החדר שלי.
החוזה עד סוף ספטמבר, לעזאזל.
זה נשמע לי כל כך הגיוני וגם כל כך מזעזע, לעזוב את הדירה, לחזור להורים,
להתקפל מכאן ולהגיד לעצמי ״שמע, נכשלת״.

ועכשיו, פתאום, משום מקום, אבא אומר לי: סע לחו״ל.
לא יאומן איך הוא יודע להפתיע ולהיות גב אדיר לפעמים, האיש הזה.
הוא מבין שהוא לא מבין, ורק מציע אפשרויות. עוד אפשרויות.
ועוד אפשרויות זה גם יותר קשה.
אני הילד המסכן שאבא שלו אומר לו ״זה בסדר, תשכיר את החדר למישהו אחר.
וזה בסדר, תעזוב קצת את הלימודים, וזה בסדר, טוס לחו״ל לכמה חודשים,
תעשה את הקורס שאתה כל כך רוצה לעשות. 50,000 שקל? אני אשלם, בשמחה. לך ילד״.

ואני?
משותק.

נשמע לא רע

הרעיון של לנסוע לחו"ל, להתאוורר, לנסות להבין מה אתה רוצה מעצמך
אבל לדעתי- תסיים לפחות את המבחנים של הסמסטר הזה.
קח למשל את הסופ"ש הבא לנוח ולאגור כוחות ותסיים עם זה. פשוט כי חבל על כל האנרגיות שהשקעת עד עכשיו.

אין לך מושג כמה אני מזדהה

ומניסיוני אני יכולה לתת את התשובות הבנאליות ביותר (אבל בנאליה עוזרת):

דבר עם אנשים, כאלה שאתה סומך עליהם. שאל אותם מה הם היו עושים. אין ספק שתקבל כל מיני תשובות. אל תתחייב לשום דבר בינתיים. שאל את עצמך. חדד את האפשרויות. נסה לדמיין, מה זה אומר, באופן פרקטי, להיות בכל אחת מהן. בסוף, אם אתה קצת דומה לי, אפילו רק טיפה - אתה תדע.

skiper63

New member
אני רואה את זה אחרת.

זהירות - זה ארוך.
(וברור לי שזה משהו שאני רואה אותו ככה מהדעות שלי, בכלל על החיים, ועליך, וברור לי שאתה לא רואה את זה ככה, אבל זו נקודה למחשבה)

אתה אומר לגבי הלימודים שברור לך שזה לא מה שתרצה לעסוק בו בעתיד, זה לגיטימי, זה קורה להרבה אנשים, ובשלב הרבה יותר מאוחר של הלימודים. איזה יופי שאתה יודע להגיד מספיק מוקדם ״זה לא בשבילי״. ניסית. זה לא הלך. סבבה. זה השלב בחיים שבו אתה אמור לחקור ולנסות וללמוד מה אתה אוהב ומה מתאים לך.

(ולא, למרות מה שאתה מצפה מעצמך, אתה לא צריך להחליט עכשיו מה הדבר הבא. מה הלאה. החיים לא בורחים, ואנחנו לא בימי הביניים, ככה שכנראה יש לך עוד כמה שנים טובות לפניך. קח את הזמן עד שתהיה שלם עם מה שתחליט)

הדירה? מבטיחה לך שתוך זמן קצר תמצא מחליף. אל תתן לזה להיות עוד נקודה שמשפיע על שום כיוון של החלטה.

ולמה בכלל לעזוב את הדירה ולחזור להורים זה להגיד לעצמך שנכשלת? איזה חלק בזה הופך אותך לכשלון? זה שידעת להגיד שמשהו לא מתאים לך כרגע ולא הדבר הנכון עבורך? (אני יודעת שלא, אני גם משערת מה כן גורם (אבל אני לא אתה, אז אני לא יודעת באמת) להרגיש ככה אבל אני מנסה להתמקד בצד השני של המטבע).
נכון, ב״לוותר״ אחרי שהתחלת משהו גורם לתחושות מבאסות ומתסכלות וקשות. אבל אתה יודע כמה אנשים חוזרים לגור בבית?
אתה יודע כמה אנשים בגילך עוד לא יצאו מהבית בכלל?

בקשר לחו״ל, אני חושבת שאתה יודע מה דעתי בעניין.
אני תמיד בעד, בכללי, וגם כבר מזמן אמרתי לך שאני חושבת שאתה צריך לטוס.
זה יעשה לך טוב, יתן לך שקט, ינקה לך את הראש, ואני באמת חושבת שזה יעזור לך להחליט מה הלאה.

ויש לך את התמיכה של אבא שלך, שזה אדיר!
קפוץ על ההזדמנות. תזמין כרטיס, תארוז תרמיל, וסע!

יכול להיות שזה נראה שאני לא מבינה כלום, יכול להיות שההודעה הזן מעצבנת (לפעמים הודעות חיוביות מעצבנות אותי כשאני במצבים מבלבלים), ויכול להיות שלא קלעתי ולא התאמתי לסיטואציה בשום דבר שכתבתי.
אבל בכל אופן, אני מבינה שהמצב מתסכל, ואולי מבלבל, ולא פשוט.
ובטח עוד כל מיני דברים שאני לא יודעת.

אז אני לא יודעת כמה זה עוזר, אבל באמת שאני בטוחה שלא משנה באיזה דרך תבחר, ומה תלמד ומה תעשה ״כשתהיה גדול״, אתה תהיה מוצלח בזה. אתה בחור מוצלח, אז אין אפשרות אחרת.
אבל יותר חשוב מזה, זה שתעשה משהו שיספק אותך, משהו שתהנה ממנו ואפילו תאהב.

(בדיוק היום חשבתי על זה שאני לא יודעת מה קורה איתך, וחבל לי, אז אני שמחה לקרוא את ההודעה הזו (אבל לא שמחה שזו ההודעה הספציפית הזו).

(זהו, סיימתי לחפור. מקווה שלא התייאשת באמצע...)

מסכימה עם כל מילה

skiper63

New member
אה, וגם

חשבתי על ההודעה שלך כל היום, ורציתי לשלוח לך הודעה, אבל כתבת שאתה רוצה לברוח מכולם, ואני לא רוצה להציק.

אז אני רק מוודא שאתה יודע שאם אתה רוצה לדבר, או צריך משהו, אני כאן.

No longer

New member

לא יכולתי לנסח יותר טוב בעצמי.
נשמע שאתה צריך לפעול מהבטן, לעשות מה שטוב לך. אני יכולה לשכנע אותך עד מחר למה "צריך" ו"כדאי", אבל זה לא הצריך והכדאי לך. זה הצריך והכדאי שאתה החלטת שנמצאים שם כמגבלה. ומי אמר?

אני מבינה למה זה משתק.

אני חושבת שהייתה תקופה ארוכה שידעת מה אתה עושה, היית בתוך מסלול, וזהו. לא היית צריך לשאול את עצמך שאלות.
ועכשיו כשצריך, זה מפחיד לאללה.
אני מכירה מעצמי את השיתוק הזה, שמגיע כל פעם שסיימתי משהו-
לימודים, חוזה בעבודה. היה לי שקט כל המסלול ואז בסיומו פחד אדיר.
כזה שלא מאפשר צעד לשם כיוון- לא אחורה, לא קדימה, לא הצידה.
נראה לי שזה מאוד מאוד טבעי,
במיוחד למי שדורש מעצמו המון ומצפה מעצמו להמון- להחלטות נכונות, לבחירות גדולות, להישגים גדולים, לרושם החברתי הטוב שהוא עושה תמיד...
ובמיוחד למי שרגיל לסטנדרטים מסוימים מעצמו ומרמת החיים שלו.

אין לי עצות גדולות כי אני לא מיטיבה בעצמי להתמודד עם המצבים האלו, ונמנעת מהם ככל יכולתי.
בכל זאת, נראה לי שאולי מה שצריך זה לקבל את זה שזו תקופת מעבר כזו, לקבל את זה שעכשיו לכמה זמן תהיה "לא במסלול".
אם כבר הגעת לתקופת המבחנים הזו, נראה לי שכדאי לסיים, לדעת שאת זה עשית וקיבלת את התעודות,
ומפה להמשיך הלאה.

חו"ל נשמע כמו הרפתקאה גדולה ונהדרת. מפחידה אבל נהדרת.
עושה לך את זה?

levshavur

New member
לקלסטיק

שלום לך
אני חושבת שלשים את הלימודים בצד לכמה זמן זה דבר טוב כי ככה יש לך זמן לחשוב ולהחליט בצורה לא לחוצה. גם אני הפסקתי את הלימודים באמצע (בגלל הגרושים, הה"א והאישפוזים שהגיעו בעקבות זה...) שנה שעברה לקחתי כמה קורסים כשומעת חופשית והשנה הרגשתי שאני יכולה לחזור כתלמידה מן המניין...
לגביי טיול לחו"ל זה דבר טוב (מתגעגעת לאפשרות הזאת...) ואם יש לך גב מבחינה כלכלית שווה לנסוע (אבל גם ככה זה יצריך החלטות מצדך כמו לאן לנסוע ולכמה זמן)
לגביי עזיבת הדירה: אם יש לך קשר טוב עם המשפחה זה יחסוך לך כסף...ובלי הגבלה של זמן...אבל אם זה יגרום לך קושי נפשי אז לא כדאי...
קשה לקחת החלטות, אני יודעת
לבשה.

clastic

New member
תודה לכולן על המילים

ועכשיו - לחשוב על כל זה.
וגם לנסות להרגיש.

לפעמים במצבים האלו, קלישאתי ככל שזה נשמע, באמת מה שצריך זה להרגיש. להרגיש מה נכון לך עכשיו ומה הדבר שייתן לך לנשום.

בהצלחה עם זה,
ואם תרצה לספר לאן אתה ממשיך...
אשמח לשמוע.

קולדון

New member
נשמע לי שאתה בחלט זקוק לחופשה...

אי פעם לקחת אחת כזו?
גם אם לא בחו"ל, פשוט חופשה מכל הלחץ והאינרציה של החיים (אז למה לא בחו"ל.. אם כבר :) )
להכנס למסלול כזה בלי להיות בטוח שזה מה שנכון לך... נראה לי טעות.
אחכ זה כבר מוביל אותך ללחיות חיים שא הלא בטח שנכונים לך.. כי למדת את השנים האלו והשקעת.
ואני לא בטוחה שאם תקח את החופש הזה לא תגיע למסקנה שדווקא כן מה שבא לך לעשות זה להכנס למסלול הזה..

בכל מקרה, אל תשכח שלשהשקיע וללמוד אתה יודע.
את התמיכה המשפחתית יש לך.
אתה יכול לאפשר לעצמך לא להיות בפול פאוור כל הזמן כל הזמן.
אתה יכול לסמוך על עצמך שגם אם תכנס לבלבלה יותר גדולה כתוצאה מהטיים אוף, שזה סביר להניח שיקרה, כי זה יפתח פתאום הרבה אופציות שאולי לא היה לך שקט לחשוב עליהן בכלל.. בכל מקרה, גם אם זה יארי לך את הדרך בעוד שנה.. זה יהיה שווה את זה כי לא יקננו בך הספקות האלו.

למעלה