שיתוק שינה

noy940

New member
שיתוק שינה

שלום לכולם, אני חדשה פה

רציתי לשתף אתכם באחת התופעות הכי מוזרות שקיימות (בטח אתם מכירים): שיתוק שינה.
לפני 3 שנים בערך חוויתי את השיתוק השינה הראשון שלי שאחריו הופיע חלום צלול קצר..
באמת שזאת הייתה ההרגשה הכי מפחידה שחוויתי. פתאום אני ערה, העיניים פקוחות, אני מנסה לזוז ולא מצליחה.. מנסה לצעוק לקרוא להורים שלי ופשוט לא מצליחה.. הרגשתי ממש לכודה ועוד הייתי סהורירית מהשינה ככה שלא הבנתי בכלל מה קורה. אחר כך איכשהוא נכנעתי לזה ואז התחיל החלום הצלול שידעתי שאני חולמת ופשוט עשיתי מה שרציתי. לא זוכרת איך זה נגמר.

אחרי המקרה קראתי על זה באינטרנט והבנתי שזאת תופעה שאין כל כך מה לעשות איתה.. אז הנחתי לזה.
אחרי בערך חצי שנה זה קרה לי שוב. ומאז ועד היום זה קורה לי אחת לכמה חודשים. אין חוקיות מתי זה קורה, זה פשוט מגיע. לפעמים כמה פעמים באותו לילה שפשוט אני קמה משותקת, בכח מנסה להזיז אצבעות ולצאת מזה, אבל נרדמת מהר מידי בחזרה ואז שוב מתעוררת בתחושת שיתוק.. ככה כמה פעמים עד שאני מצליחה ממש להתעורר לגמרי ולצאת מזה.

זה לא משהו שקורה הרבה אבל עדיין זה ממש מטריד אותי...
יש לציין שזה קורה בעיקר בשינה על הגב.

מישהו יודע מה עושים עם זה?

makron2

New member
שלום וברוכה הבאה...

חלקנו פה בפורום בדרך כלל רוצים לזהות/לחוות מצב של שיתוק שינה כדיי לנצל את זה לחצלול.

את מתארת מצב של פעם בכמה חודשים - אפשר להסתדר עם זה.

כדיי להפחית את זה רצוי בכלל לשכוח מהמקרים האלה - כי כתיבה מעלה גם את רמת תשומת הלב לנושא - מה שמגביר את המודעות גם בשינה בהתאם.

אפשר לנצל את הרגעים האלו כדיי להכנס לחלום צלול - יש כל מיני אפשרויות כמו:

לומר משפט כמו "אני עובר/ת עכשיו לחלום צלול!!" כמה פעמים.

לדמיין את עצמנו נשאבים למיטה ומשם לעבור לחלול - כמו לשחות/להישאב בתוך המיטה אל חצלול.

לקום ב**כוח המחשבה בלבד או להשתמש בשיטות דומות שמבוססות על דמיון בעיקר.

ברוכה הבאה

היי נוי, ברוכה הבאה לפורום.
שיתוק שינה הוא תופעה די נפוצה, שמפחידה בעיקר את מי שלא מכיר ומבין אותה.
ברור שמבהיל להתעורר באמצע הלילה ולא להצליח לזוז,
אבל חשוב לדעת שזה מצב טבעי ולא מזיק בשום צורה.
שיתוק שינה נועד לשמור עלינו מביצוע הפעולות שאנו מבצעים בחלום, כמו מתג שמכבה את הגוף שלנו בלילה.
לפעמים המתג הזה נשאר כבוי גם אחרי שמתעוררים, ואז הוא יכול להבהיל, אבל אין סיבה להתרגש מזה יותר מדי.

יש אנשים עם נטייה ליותר שיתוקי שינה כאלו מאחרים, ובמקרים קיצוניים זה מוגדר כהפרעה (אבל ממש לא במקרה שלך).
אם את רוצה להפחית את כמות שיתוקי השינה שלך מומלץ להסדיר את הרגלי השינה ולהפוך אותם לבריאים יותר. וודאי שאת ישנה 8-7 שעות בלילה, ובשעות קבועות. שינה על הגב היא (כמו שאמרת) גורם סיכון, אז נסי להירדם בתנוחה אחרת.

כמו שמקרון כתב, רוב האנשים פה מנצלים שיתוקי שינה לחלומות צלולים. הייתי אומר שמה שיש לך הוא בעצם מתנה ולא בעיה אם תדעי להשתמש בזה.

Dan Digidan

New member
שיתוק שינה

גם אני חדש פה ומופתע לגלות שאינני לבד .שנים רבות חויתי שיתוק שינה שהבהיל אותי עד עמקי נשמתי .
בעיקר המקרים שחשתי שאיזו ישות שחורה חונקת אותי ושואבת את נשמתי
{קרה למישהו?}
בשנה האחרונה אני חווה מה שהסתבר לי פה כחצלולים והם כיף גדול.
נראה לי שאנשים שחווים שיתוק שינה יכולים גם לחוות חצלולים ,אז עצתי לך "להפוך לימון ללימונדה" וכמו שמציעים פה
פשוט ללמוד לחצלל ,כיף גדול.
אתמול בעקבות הכניסה לפורום ,ולימוד הנושא הצלחתי לחצלל במודע ווואאא עולם חדש ניגלה לי .

למעלה