שיתוק שינה

Amaterasu

New member
סובייקטיבי

אצל כל אחד זה נחווה בצורה שונה. וכל אחד צריך להשוות את החוויות שלו רק לעצמו, לא לאחרים. אני אישית חושב שכל חוויה כזו מכל סוג היא מרתקת בפנים עצמה, וצריך לחקור אותה. הרי זה חלק ממך, אז זה צריך להיות הדבר הכי מעניין בעולם בשבילך!

maor16x

New member
חשבתי

שזה חלק מההשפעה של סוף החלום.. למעשה קורים לי יותר מדי דברים מוזרים בלילות.. גם לפני היה לי קטע שלפני ששמעתי על הנושא של חלומות צלולים היה לי ועדיין יש פעם בשבוע שאני חצי שעה בערך אחרי השינה שומע קולות מוזרים ממש כאילו מהפלאפון.. אני קם (במציאות) בודק ואין כלום שום דבר לא מצלצל... לא המחשב לא הפלא.. וחוזר למיטה.. אני ממש עומד בחדר קם לבדוק הכל וחוזר ונרדם.. סתם דוגמא..

Amaterasu

New member
לישון עם רעש

אגב, אני כבר נכנס באופן כל כך טבעי לשיתוק שינה, שאני מעדיף ללכת לישון עם מזגן ומחשב דולקים. הרעש המתון שלהם עוזר לי להתעלם מרעשים שיכולים להיווצר משיתוק השינה. יש עוד שיטות שמצאתי יעילות: לחבק כרית כדי להעלים את תחושת הכבדות בחזה (המכשפה), שנגרמת אגב מחוסר שיתוק בריאות (בכל זאת, צריך להמשיך לנשום)... וכיסוי עיניים למקרה שרואים כל מיני דברים. כיסוי עיניים יעיל גם כבדיקת מציאות שלא צריך לזוז בשבילה. פשוט פותחים עיניים, ואם רואים משהו, אתם בחלום!

tabs2

New member
המשך Amaterasu

מה אם אתה מחבק כרית אז אין את התופעות של המכשפה ואם אתה שם כרית על העניים אין הזיות?אז איך אתה בעצם מרגיש שהשיתוק שלך מתחיל או נגמר והגיע הזמן להכנס לחלום צלול? עוד שאלה:מותר לפתוח עניים בכוח באמצע שיתוק שינה?זה עלול להרוס את השיתוק או לא?

Amaterasu

New member
כרית בשיתוק

כיסוי עיניים על העיניים, לא כרית, למרות שגם כרית יכולה לעבוד. מצאתי שה"צמרמורות" מספיקות כדי לגרום לי לדעת מתי אני בשיתוק שינה. יש מעין תחושת "גלישה" כזאת שקשה לתאר. בשבילי זה מספיק. אין לי צורך לשמוע קולות שיסיחו את דעתי, ומצאתי שתנוחות שונות דווקא עוזרות לי להיכנס לשיתוק מהר יותר (רגליים מקופלות, ידיים מעל הראש, רגליים נשענות על קיר, חיבוק כרית וכו'). אני לא יודע עדיין איך זה משפיע על אנשים אחרים. נסו ותגידו לי, אולי אני אכתוב על זה מאמר בהמשך. בנוגע לעיניים, יש מצב שבו אתה לא יודע אם אתה כבר חולם ויכול להיכנס לחלום צלול, או שאתה עדיין שוכב במיטה משותק. יש שיטה להיכנס לחלום צלול על ידי פתיחת העיניים או הפה, אבל יש בזה סיכון - אם אתה עדיין בשיתוק, פתיחת העיניים תהרוס את התהליך ותחזיר אותך כמה צעדים אחורה. בשביל זה נועד כיסוי העיניים. למרות שלי הוא מציק אז אני לא מסוגל לישון עם אחד...

tabs2

New member
המשך

"יש שיטה להיכנס לחלום צלול על ידי פתיחת העיניים או הפה, אבל יש בזה סיכון...בשביל זה נועד כיסוי העיניים". אז מה שמחזיר אותי אחורה זה בעצם האור שיש בחוץ?זה מה שהתכוונתה? ועוד שאלה.כמה זמן לוקח השיתוק כי היום אני איזה רבע שעה בלי לזוז וזה טיפה משגעה.אני מרגיש את הגוף נתקע והכל וזה הרגע שאמור להגיע התזוזות אבל לא היה.(אני מרגיש שזה הרגע שמגיע התזוזות כי היה לי כבר שיתוקי שינה אבל לא מרצון שלי סתם פתאום)

Amaterasu

New member
ככל שאתה יותר מנוסה

ככל שאתה יותר מנוסה כך תיכנס לשיתוק יותר מהר. בפעם הראשונה הייתי זקוק לשעתיים, היום 5-10 דקות מספיקות לי.

Amaterasu

New member
לא

לא כל יום, בעיקר בגלל שעות השינה ולימודים עד מאוחר... רוב החלומות בשישי ושבת, כי אז כנראה אין לי יותר מדי דברים שמעסיקים אותי ואני יכול להקדיש את השינה רק לזה. אני מאמין שצריך בכל זאת לחוות חלומות רגילים מדי פעם. הם יותר טבעיים, ולכן יכולות ההחלמה שהם מספקים הרבה יותר חזקות. מצד שני, את זה לא חקרתי לעומק, אז יכול להיות שאני טועה.

למעלה