שיתוק שינה

Archos man

New member
שיתוק שינה

קראתי קצת באינטרנט על שיתוק שינה, ואני לא יודע אם מה שקרה לי הוא שיתוק שינה. מקווה שתוכלו לעזור. מה שקרה, הוא שאחרי חלום (בדרך כלל קצר ביותר) התעוררתי ולא הצלחתי להזיז את הגוף, אך לעומת מה שקראתי באינטרנט, אני הרגשתי שהעיניים שלי נסגרות לאט, בלי יכולת להפעיל אותן, ואחרי כמה שניות התעוררתי עם תחושה של צמרמורת. זה קורה כבר כמה ימים בהפרש של יום כל פעם אחד מהשני. מה זה? תודה רבה לעונים!

c12chen16

New member
אם...

התעוררת ולא הצלחת להזיז את הגוף, זה כנראה שיתוק שינה... זה מצב די רגיש יכול להיות גם שסתם דימיינת את זה, זאת אומרת שהיית עוד בחלום או משהו כזה

Archos man

New member
העניין מוזר

זה התחיל לפני איזה שבוע בהפרש של יום אחד משיתוק לשיתוק. ביום הראשון שזה קרה, יצא לי לחשוב על זה (לפני שזה קרה) ואחר כך זה באמת קרה. הייתי באמת בטוח שאני חולם על זה, אבל אחרי שזה חזר שלוש פעמים עם סימנים זהים, אני חושב שזה באמת קורה. העניין הוא, שאני מרגיש שהעיניים של נסגרות, ואני לא מצליח לפתוח אותן, אני לא מצליח להזיז את הגוף, ואין לי שום הזיות (לעומת מה שקראתי). בסוף אני יוצא מזה ויש לי תחושה של צמרמורת בכל הגוף. כל העניין הוא כ- 5-10 שניות. האם מדובר בשיתוק שינה?

Amaterasu

New member
כן

מדובר בשיתוק שינה. חשוב לציין ששיתוק השינה מגיע בצורות שונות אצל כל אחד, וכמובן שאחרי שאתה קורא עליו תתחיל לשים לב אליו יותר. זו תופעה רגילה וטבעית לחלוטין שמתרחשת בכל לילה, בשבוע האחרון, כנראה בגלל מה שקראת, התחלת לשים לב אליה. שיתוק השינה מרגיש אחרת אצל כל אחד. מישהו יכול לראות דברים, מישהו אחר יכול לשמוע דברים, מישהו אחר יכול להזיז את העיניים ואחר יכול להזיז רק את האצבעות, זה באמת תלוי באדם. חשוב להזכיר גם ששיתוק שינה זה דבר נפלא. הוא שומר עליך כדי שלא תיפגע בזמן שאתה ישן, וכלי מאוד חשוב לעבודה עם חלומות צלולים. אם התעוררת ואתה חווה שיתוק שינה, זה זמן מצויין לעצום את העיניים ולנסות להיכנס לחלום צלול. עוד על שיתוק השינה באתר פיג'מה: https://sites.google.com/site/lucidintro/articles/s5para

Amaterasu

New member
כן כמובן

כן, בהחלט, זו יכולה להיות התחושה של שחרור השיתוק מהגוף שלך. אזור המוח שנמצא בעורף שנקרא "גשר" (pons באנגלית) מזרים המון חומרים בגוף במהירות כדי להתחיל בשיתוק או כדי לסיים אותו. זו אכן תחושה שיכולה לגרום לצמרמורת אצל אנשים מסויימים. אני חושב שזה מרתק!

Archos man

New member
מסכים לגמרי אבל

בכל הפעמים האלה לא הייתה לי שום הזייה. ואפילו אם כן, לא יכולתי לראות אותה כי העיניים שלי פשוט הלכו ונסגרו. זה אמור לקרות?

makron2

New member
זה קורה...

יש מצבים שבהם נשארים בחושך,אחריי התזוזות המוזרות - במצב הזה מומלץ שתחכה עד שהגוף יפסיק לזוז לבד ואז תבדוק אם אתה יכול לדמיין משהו אם זה יכשל תבדוק אם אתה יכול להרים את עצמך מהמיטה עם הדמיון או עם *שימוש בידיים שלך- ממש לדחוף את עצמך מהמיטה,כי אם השיתוק הושלם לגמריי יש שלב שבו אתה כבר בחלום אבל החלום הוא במיטה והגוף שלך הוא דמיוני. - מייד לאחר מכן תעשה בדיקת מציאות ותתחיל להסתובב - אם אתה מרגיש מטושט אז תעשה הגברת צלילות ותצא מהחדר הדמיוני,רצוי למקום אם אור.

Archos man

New member
הגוף לא זז

פשוט העיניים נסגרות מעצמן, בלי שליטה שלי. אחרי כמה שניות אני מתעורר עם תחושה של צמרמורת.

makron2

New member
אולי...

אתה מתעורר עם צמרמורות/זרמים כי אתה מנסה לצאת מהמצב הזה,תן לזה לזרום עוד קצת זמן ואז תעשה את מה שרשמתי. לי אישית הזרמים היו רק בפעמים הראשונות ואחר כך זה נרגע. - בפעם הראשונה שלי זה היה זרמים חזקים.

Archos man

New member
פשוט לתת לזה "לקחת אותי"?

ואז יתחיל במיידי חלום צלול? ומה הכוונה בבדיקת מציאות?

Amaterasu

New member
תן לזה לקחת

תן לחוויה לקחת אותך. כמו כל דבר טוב, צריך גם בזה ניסיון וזמן. ככל שתעשה את זה יותר, כך תתרגל לזה ותוכל למצות עוד חלקים בחוויה. לא תמיד יתחיל מיד חלום צלול. לפעמים כן, לפעמים סתם תתעורר, לפעמים תרדם שוב בלי לשים לב, ולפעמים תשכב במיטה בלי שיקרה שום דבר. בכל מקרה אתה חווה משהו מדהים ומיוחד שלא כל אחד חווה, אז תהנה מזה! עם הזמן כל חוויה כזאת תוביל לחלום צלול. רק צריך לנסות כמה שיותר פעמים עד שתתרגל לתחושות ותכיר אותן. ובקשר לבדיקות מציאות: https://sites.google.com/site/lucidintro/articles/s3reality הנה מדריך שמסביר הכול.

Archos man

New member
בעקרון

על העניין הזה אצלי הוא כמה שניות, בין 5-10. זה אמור לעבור כל כך מהר? וממה זה נובע? ואיך אפשר להפסיק את זה? כי זה לא הדבר הכי נעים שיש...

Amaterasu

New member
להירגע

אני יכול רק לנחש (כי אני לא מכיר אותך ולא יודע פרטים נוספים על מה שאתה חווה בדיוק), שאתה שם לב לזה בגלל לחץ או חשש מהתופעה. 1. זה טבעי, זה אמור לקרות, זה נועד כדי להגן עליך. 2. אם בכל זאת אתה רוצה להפסיק את זה, אני ממליץ להירגע על ידי נשימות עמוקות דרך האף ונשיפות דרך הפה. נשימות עמוקות אמורות להרגיע וגם לבטל את השיתוק. תנסה ותגיד לי אם זה עוזר.

Archos man

New member
הבעיה היא

שבזמן האחרון השינה שלי לא סדירה (אולי בגלל שזה חופש אז אני מתעורר מאוחר, הולך לישון מאוחר ולא נרדם טוב כל כך), אבל אני כל פעם נרדם לשעתיים ומתעורר ואז לוקח לי הרבה זמן להירדם. יש קשר בין השיתוק לשינה לא טובה? ויש פעמים שאני לא מבחין עם אני חולם על השיתוק או שהוא באמת קורה. זה טבעי?

Amaterasu

New member
קשור מאוד

אני עדיין לא יודע איך זה משפיע בדיוק על כל אדם, ואני מכיר כמה אנשים שעובדים יותר טוב כשהם ישנים ביום וערים בלילה, אבל המורה שלי לימד אותי שהכי חכם לדגול בשיטת הסינים: לישון כשיש חושך, להיות ער כשיש אור. החלומות הצלולים החזקים ביותר שלי היו כשסגרתי את היום ונשכבתי במיטה כבר ב-21:00 בערב. כשאני הולך לישון אחרי 23:00, כמעט אף פעם אין לי חלומות צלולים. אז כן, לפחות אצלי, זה קשור מאוד.

0Pandemonium0

New member
קל להגיד.

במהלך שיתוק שינה, אני בדרך כלל נבהל כל כך עד שאני לא מצליח לחשוב על שום דבר הגיוני, בטח לא על כניסה לחלום צלול. אני יודע שזה שיתוק שינה, ועדיין מפחד רק כי אני יודע מה עומד או עלול לקרות.

maor16x

New member
קורה לי מלא הקטע של העיניים..

וגם אני לא מרגיש שום הזיות בגלל זה לא חשבתי עד לפני 2 דקות שקראתי את הנושא שמדובר בשיתוק טוב לדעת.. תאמין לי זה עדיף שאלה יהיו השיתוקים שלך ולא עם הזיות מפחידות.. שאיך שקראתי יש לחלק :X

למעלה