שיתוק שינה מוזר

twilightsucks

New member
שיתוק שינה מוזר

לפני יומיים חוויתי שיתוק שינה ראשון וממש מוזר אחרי סיוט חדש ונוראי (לא היה לי סיוט כזה כבר שנים ורוב הסיוטים שלי חוזרים על עצמם). זה הלך ככה: במהלך הסיוט ידעתי שזה חלום, אבל לא בצורה צלולה, אז ניסיתי להתעורר. אני לא יודעת אם התעוררתי בצורה אמיתית או כוזבת כי אני לא זוכרת שפתחתי את העיניים. אחרי כמה שניות התחלתי שלהרגיש כבדה ושמעתי צליל גבוה וצורם בצורה כמעט מכאיבה. נשארתי רגועה כי אני יודעת כבר שנתיים על שיתוקי שינה ולא ניסיתי להוזיז את הגפיים (זאת אחת הסיבות שאני לא יודעת אם זה היה שיתוק שינה אמיתי או שהדמיון שלי סתם שיחק איתי). התחלתי לשמוע קול שאני לא מכירה ולא הצלחתי להבין מילים או אפילו שפה. אחרי כמה שניות הכל הפסיק בהדרגה. בהתחלה הצליל נחלש עד להפסקה מוחלטת ואז התחלתי להרגיש את הכבדות יורדת ממני והוזזתי מעט את כפות הרגליים כדי לא לחזור לשיתוק. השיתוק הזה לא ערך יותר מ10 שניות. פתחתי מעט את העיניים אבל לא ליותר משתי שניות וסגרתי אותן שוב. הייתי מעט לחוצה בגלל השיתוק אבל ברמות בקושי מורגשות כי הייתי יותר סקרנית מהעובד שהרגע חוויתי את השיתוק הראשון שלי אי פעם למרות שאני חולמת חלומות צלולים במודע כבר יותר משנתיים ולא במודע כל החיים שלי (חשוב לציין שאני לא עושה ולא עשיתי מעולם כל ניסיון מיוחד להיכנס לחלום צלול. זה פשוט קורה מעצמו). נרגעתי תוך שניות אחדות ואז הגיע החלק המוזר- נכנסתי עוד פעם לשיתוק שינה. עוד פעם הרגשתי כבדות ושמעתי את הצליל הצורם, אבל לא שמעתי קולות ושיתוק הזה נמשך פחות מחמש שניות. גם בפעם הזאת הייתי רגועה, אבל המשכתי להוזיז את כפות הרגליים במשך כמה דקות. אחרי השיתוקים האלו התחלתי להרדם עוד פעם ישר לתוך חלום בצורה חצי מודעת אבל הפסקתי אותו כמה פעמים כי לא רציתי להיכנס לסיוט עוד פעם. בסוף נכנסתי לחלום חצי צלול (שקורה לי הרבה מאוד פעמים- כמעט בכל חלום שאני זוכרת. הקטע הוא שאני יודעת שאני בחלום ואני עושה מה שבא לי, אבל לא במודעות מלאה אלא יותר כמו באוטומט. אני לא מנסה להגביר צלילות, ליצור דברים או לשנות אווירה או מקום) שבמקור אמור להיות סוג של מיני סיוט שיותר מוזר ממפחיד וחזר על עצמו כמה פעמים בילדותי. מה שאני רוצה לשאול זה: 1. האם מה שהיה לי זה באמת שיתוק שינה או סתם הדמיון שלי? 2. האם זה אפשרי שיהיו שני שיתוקי שינה כל כך קצרים אחד אחרי השני? 3. אם חוויתי רק את השיתוק היחיד הזה אי פעם, אבל אני חולמת בצורה די צלולה כמעט כל לילה (או לפחות פעמיים בשבוע), מה הסיכוי שאני אחווה אותו שוב? האם הסיוט גרם לשיתוק? 4. מה העובדה שאני חווה חצלולים אומרת עלי, אם היא אומרת משהו בכלל? 5. אני יודעת שהשאלה הזאת לא קשורה יותר מדי לפורום הספציפי הזה, אבל מה יכול לגרום לסיוט? בילדותי חוויתי הרבה מאוד סיוטים שחזרו על עצמם אבל בשנתיים-שלוש האחרונות הם הפסיקו לגמרי. יש לציין שחוץ מעומס נוראי בתקופה האחרונה לא היו שום אירועים מיוחדים שיכלו לגרום לסיוט ברמה כזאת, אבל לפני מספר ימים היה לי עוד חלום שהתיימר להיות סיוט. חשוב לציין- אני בת 16, תלמידה בכיתה י"א ומתחילה ללמוד באוניברסיטה העברית ביום שני (קורסים אחדים במסגרת תכנית העשרה, לא משהו רציתי)

ravehor

New member
נשמע שזה שיתוק שינה

1. אם היית מנסה לזוז היית יודעת ללא ספק, אך גם לפי מה שאמרת נראה שזה שיתוק. הגיוני שזה יימשך כמה שניות בלבד, במיוחד אם זה מוביל להתעוררות. חוץ מזה, ההתעוררות מהשיתוק מלווה בתחושה עזה של עייפות, האיברים עדיין כבדים וקשים להזזה ויש תחושה של רצון לחזור לישון. וזה מה שנשמע שקרה לך בין שיתוק לשיתוק - אז אני מאמין שזה לא היה הדימיון שלך, אלא שיתוק אמיתי. 2. ללא ספק אפשרי ואפילו נפוץ לפי מה שאמרתי קודם - עקב הכבדות והעייפות שמלווים את ההתעוררות משיתוק שינה, יש נטייה להיסחף חזרה לשינה באופן מיידי. וברוב הפעמים, זה ילווה בשיתוק שינה נוסף. תחשבי על זה ככה - גם כשהשינה שלך סדירה לגמרי, יש את הכמה שניות האלה שאת מתעוררת לרגע וישר חוזרת לישון, עקב העניין של מחזורי השינה. מה שקורה פה הוא אותו דבר, רק שיש סוג של חוסר סינכרון של הירדמות החלק המודע עם הגוף, ולכן מרגישים את שיתוק השינה מהחלום להתעוררות וחזרה. בכל מקרה, יש לזה פיתרון פשוט. ברגע שהתעוררת מהשיתוק הראשון, פשוט תעברי לישיבה לאיזה דקה ותנערי ממך את הכבדות - תחזרי לישון וזה יעבור כרגיל. 3. כמו שאמרת, אם את חולמת בצורה צלולה כמעט כל לילה, אין סיבה שזה יקרה בתדירות גבוהה יותר משזה קרה בעבר. הרי זה השיתוק הראשון שלך למרות כל החצלולים. יכול באמת להיות שהסיוט גרם לשיתוק - בגלל הניסיון שלך להתעורר מהסיוט כנראה את עצמך התעוררת כמה שניות מוקדם יותר מן הגוף וכך חווית את סופו של שיתוק השינה. 4. שאת מוכשרת
רבים היו רוצים שיהיה להם כישרון טבעי לחצלולים, ואת צריכה לשמוח שאת קיבלת זאת! 5. באמת מומלץ לשאול את השאלה בפורום חלומות כדי לקבל תשובות יותר מפורטות. עד כמה שאני מבין, סיוט מעיד על פחד מסויים ועל משהו שמפריע לך עמוק בתת מודע. הם יכולים להפוך לפחות תדירים ככל שמתבגרים, ותקופות עומס אכן עלולות לגרום לחזרתם. בהצלחה בקורסים, מקווה שתשני את דעתך

למעלה