שיתוק בשינה

אדם 08

New member
שיתוק בשינה

שלום, שלאה קצת מוזרה... אולי זה לא הפורום הנכון... קורה לי הרבה הרבה פעמים שכשאני מנסה לשיון, הגוף שלי משתתק לפני השינה, אבל אני מרגיש שאני עדיין ער. זה מלחיץ נורא. קראתי על זה פעם בפורום בתפוז, אז נרגעתי שאני לא היחיד כשאני במצב "קפוא" הדרך היחידה שלי להשתחרר ולהתעורר היא לנסות להזיז את הרגל שלי ()שחייבת להיות בקצה המיטה). זה ממש מציק לי. אני יכול לישון רק על הבטן ורק על הרגל שלי יוצאת מהמיטה. קרה למישהו? יש תובנות בנושא?

makron2

New member
שלום..

זה ד"א פורום מעולה לברר מידע לגביי שיתוק שינה,אישית היה לי שיתוק שינה רק כמה פעמים. אני בדרך כלל מנסה לנצל את זה,יש כמה אפשרויות:אתה יכול לנסות לצאת מהשיתוק ע"י התמקדות באחד האיברים ולנסות להוזיז אותם(לא חובה רגל). אישית אני מעדיף לעבור מהמצב הזה לחלום צלול ע"י עצימת העיניים וסתם להתחיל לדמיין משהו(מקום,צליל)ברגע שהדמיון מתחיל לקבל "חיים" צריך להזכיר לעצמך שזה הכול חלום,עוד אופצייה לדמיין את עצמך נשאב,עף או קם מהמיטה,בגדול אותו עיקרון,ברגע ש"דברים" מתחילים לקרות לבד אתה בעיקרון כבר חולם.

ORIYA052

New member
זה קרה גם לי..

זה קרה ועדיין לצערי קורה לי...זה התחיל לי לפני שנה וחצי או שנתיים...בהתחלה זה היה המון שיתוקים רצופים בשבוע ואפילו באותו לילה הייתי חווה שיתוקים רצופים.. בהתחלה זה היה ממש מפחיד ונלחצתי,בכיתי,חשבתי שאני עומדת להשתתק עד סוף חיי.והייתי אז רק בת 16...ואז חיפשתי את התופעה באינטרנט וממש באתר הזה ענה לי ילד שגם לו זה קרה וממש הרגיע אותי..ואמר לי שאין בזה סכנה וזה קורה להמון אנשים..כיום ברוך ה' זה קורה לי הרבה פחות,יש תקופות מסוימות שזה קורה לי ואז ממש חודשים שלמים שלא....לי זה בד"כ קורה כשאני הולכת לישון ממש עייפה ומותשת (זה התחיל לי בדיוק בתקופת המבחנים והבגרויות שזה היה המון לחץ וחוסר שעות שינה מרובות)..אני חושבת שזה קשור אבל אני לא בטוחה.. בקיצור, רק רציתי לאמר שאל תפחד..זה קורה להמון אנשים צעירים ממך ומבוגרים ממך..וכזה קורה לך אז תנסה פשוט להזיז את הגוף..האצבעות ..תנסה לפקוח את העיניים (אני למשל לא מצליחה לפתוח את העיניים אך יש אנשים שהשיתוק עובר להם בזמן שעינהם פקוחות) ופשוט לצאת מזה... בהצלחה ושיהיו לך רק לילות טוביםםם..ולכולנו..

gggssshhh

New member
היי, אני מכירה את זה ומזדהה,

רק שתדע - שיתוק שינה קורה בכל פעם שאתה ישן, רק לעתים קורה שאתה גם מודע לזה. זה באמת מפחיד מאוד, זה קרה לי בגיל 10 בצורה ממש חזקה (כלומר הייתי ממש משותקת אבל גם מאוד מודעת). אמרו לי שהדרך הכי טובה להתעורר מזה היא להזיז את הדברים שאתה שולט עליהם בגוף: לא תמיד מצליחים להזיז את הרגליים או הידיים, זה נורא תלוי. אבל יש שני דברים שלא נשארים משותקים כשאתה ישן ולכן אתה יכול לשלוט עליהם גם כשהגוף משותק - קצב הנשימה ותנועת האישונים של העיניים. כשאתה במצב הזה, תתחיל לנשום ממש ממש מהר (נשימות קצרות ומהירות), ככה זה מנער את הגוף וזה כאילו מישהו מעיר אותך, ותוך כדי גם לגלגל את האישונים של העיניים מצד לצד. לא תמיד זה עוזר וזה מאוד קשה, אבל אם מתמידים ועושים את זה ממש חזק, יש סיכוי להצליח להתעורר. תיכנס לאתר החלומות הצלולים של אלון ברמן (עושים חיפוש בגוגל: 'חלומות צלולים' ונכנסים לקישור הראשון, אחרי דף הכניסה יש אתר עם תפריט למעלה, תיכנס לשיטות מתקדמות ויש שם שיטה בשם WILD שהיא דרך להיכנס לחלום צלול, כלומר בעצם מנצלים את המודעות שבשיתוק השינה ושומרים עליה גם בכניסה לחלום וככה יוצאים את המודעות בחלום). בכל מקרה זאת תופעה נורמאלית ולמרות שהיא נורא מפחידה, אין סיבה להיבהל ממנה ותדע שהיא קוראת כל לילה רק שבד"כ לא מודעים אליה. חלומות מתוקים...

אדם 08

New member
קורה לי מלא

הבעיה שאני יכול לישון בעתם רק אם הרגל או היד שלי נמצאים במקום שאני יכול להזיז אותם , ז"א מחוץ למיטה... זה קצת מגביל כל העסק זה קשור לעייפות קלה או חזקה מדי? אין דרך להפטר מזה?

gggssshhh

New member
ממ...

אני לא יודעת למה זה קשור... אני חושבת שאתה לא חייב לישון עם הרגל דווקא במקום שתוכל להזיז אותה אם אתה יכול בכל מקרה להזיז את האישונים או לשלוט בנשימה - כי גם אלה עוזרים לצאת מזה. ואני גם לא יודעת אם יש דרך לבטל את זה לגמרי... אני דווקא רגילה מעצמי שאם אני ממש מותשת אז אני נרדמת מהר ובכלל לא חושבת על זה, אז זה לא קורה לי. אם יש דרך לגרום לזה לא לקרות אז תודיע לי, אני אשמח... :)

למעלה