שיתופי שיעורים

MsPiggy

New member
../images/Emo32.gifבגלל שאין כל כך הרבה הודעות

חדשות כאן - החלטתי לשאול כאן שאלה שמציקה לי כבר כמה זמן. למה כשעוטפים אבוקדו הוא נעשה רך יותר? ודרך אגב - השיעורי קפואירה שלי כנראה מתחילים שב פעם ביום שני, הידד! פיגי

kung fu

New member
תהני בשיעורי הקפואירה ../images/Emo132.gif

אגב, זה נכון שבקפואירה אין בעצם מגע? בועטים באוויר או קרוב מאד לפרטנר? זה לא מרגיל אנשים לבעוט בלי באמת לפגוע, ואז בקרב אמיתי הבעיטות יתפספסו או משהו כזה?

MsPiggy

New member
זה נכון, בערך...

בקרבות קפואירה אמורים לגעת זה בזה - ובברזיל אם רואים אנשים מתרגלים את זה אז הם כן נוגעים זה בזה. אבל באימונים אנחנו לא נוגעים זה בזה - אנחנו באמת בועטים מאוד קרוב בלי לפגוע. זה באמת די מרגיל - אבל קל להתגבר על זה... ויש לזה איזה סיבה היסטורית כי קפואירה זו אומנות לחימה שהעבדים בברזיל פיתחו אותה - והם לא היו יכולים להתאמן זה על זה עם מגע כי אז הם היו נפגעים... וכמובן עבד שנפגע הוא "חסר תועלת" כי הוא לא יכול לעבוד ואז הוא לא מקבל אוכל... בקיצור זה מסורת
למרות שלימדו אותי בעיטה אחת שאני נוגעת בה באדם - ובהפלות אנחנו נוגעים. ושיעור אחד עשו לנו משהו נורא כיפי ולמדתי איך לחנוק אנשים!

kung fu

New member
משיחות עם אנשים שלמדו קפואירה

הבנתי שהיה להם ממש קשה לחדול מההרגל של לא לבעוט ולא לגעת... אתם גם לומדים הפלות? מעניין. כמה צורות של הפלות למדתם? כל כמה זמן אתם מתנסים בהפלות?

כןכן

New member
לא בטוח שזה לא ייתרון..

אולי האומנות החשובה ביותר צריכה להיות :"איך להימנע מקרבות אמיתיים"... ישנם שטוענים שתירגול של קרבות "אמיתיים" עלול ליצור מסלולים עצביים שדווקא מחפשים ליצור ולשחזר קרבות שכאלה.

kung fu

New member
אני גם מסכימה שהאומנות החשובה

הינה איך לימנע מקרבות אמיתיים, אז זה לא אומר שלא רצוי להתאמן על אמת. בכל אופן, להימנע מקרבות ניתן ללמוד על ידי זרימה עם ה-FORCE, ועוד, ולא על ידי תרגול קרבות ללא נגיעות בקפואירה.

כןכן

New member
תודה על ההסכמה ../images/Emo13.gif... ועכשיו שאלה:

מה נותן התירגול של קרבות על אמת?

kung fu

New member
יכולת הגנה עצמית

(את זה נותנים לא רק הקרבות), ומוכנות גופנית ונפשית למצב בו אצטרך להילחם.

MsPiggy

New member
טוב אני אישית עדיין לא למדתי הפלות

ככה שאין לי מושג... ונראה לי שרק סוג אחד... ומתנסים בה מתי שרוצים... כלומר - בסוף כל שיעור יש הודה (מעגל) שבו יש קרבות ונלחמים זה בזה ועושים גם את כל התנועות שלמדנו - ככה שאפשר להפיל אם רוצים.... ולא נראה לי שיהיה לי קשה לחדול מההרגל של לבעוט בלי לגעת - למרות שאם אני אהיה בסיטואציה אמיתית שאני אצטרך לבעוט במישהו אני לא אשתמש בבעיטות האלו אלא בבעיטות אחרות מהשיעורים שהן יותר זריזות ואני מרגישה יותר "בטוחה" איתן...

יה-יה

New member
תגובת ´המועצה לשלום האבוקדו´

אבוקדו, בגלגולו הקודם היה יצור חי. בתחילת דרכו הוא היה רך כתינוק. במשך הזמן הוא צבר חוויות, שגרמו לו לגדל קליפה קשה, ´עור עבה´ (אגב, גם פיל היה פעם אבוקדו). אם רוצים לרכך אבוקדו, יש לעטוף אותו. האבוקדו מרגיש מוגן, אהוב, מקובל ואז הוא מתרכך ואפשר להגיע ללבו ולהיכנס אליו. תודה ששאלת. הגיע הזמן שהאמת תצא לאור. הודעה לציבור הרחב: ביום שני תתקיים צעדת האבוקדו השנתית, שעיקרה מחאה נגד הקלות הבלתי נסבלת של רכישת אבוקדו (להזכירכם: "אין דבר. מחר נקנה עוד אבוקדו"). בואו באבוקדויכם
שלך, בברכה, המועצה לשלום האבוקדו. יש הרבה אבוקדו בחנות
בשבילי האבוקדו זה אתה

MsPiggy

New member
אבוקדו../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif../images/Emo24.gif

עכשיו יש לי תיאבון
ועוד מישהו בא לצעדה?

MsPiggy

New member
טוב, לא היה לי היום בסוף שיעור

קפואירה, אבל יכול להיות שאני מתחילה ללמוד קונג-פו... פגשתי שמה שני ידידים שלי והם אמרו לי שהם התחילו כבר ללמוד ושאני אוכל לבוא איתם, אז אני אבוא

MsPiggy

New member
נראה לי, נראה לי, נראה לי... שאצל

מישהו בשם שרון פז אי שם בקרית ביאליק הקרובה אלי
(ציפית שאני אגיד בן טל-שחר, לא?
) אני הולכת לשיעור ניסיון היום רביעי... ענבל

deep ocean

New member
בהצלחה! ../images/Emo13.gif

ממש לא ציפיתי שתגידי בן טל-שחר, מכיוון שאני יודעת שאת גרה מאד רחוק מתל אביב.

MsPiggy

New member
חחחחחחחחחחחח!

זה הכל בגלל יואב ואמיתי שכל הזמן אומרים לי בואי ללמוד אצל בן, בואי ללמוד אצל בן... חחחחח
לבן יש תלמידים חמודים!

deep ocean

New member
../images/Emo13.gif

אני מאחלת לך בהצלחה בלימודי הקונג-פו, ואני מחכה לשמוע רשמים בכתב מהשיעור הראשון. נו?!? מתי את הולכת לשיעור נסיון?

למעלה