שיתופי מלצרים....

a d i s h

New member
שיתופי מלצרים....../images/Emo46.gif

אני מזמינה את המלצרים שבינינו (אני מלצרית בבית קפה ברשת ידועה) לפתוח בשרשרור קיטורים וקללות ואני אתחיל... איזה משפטים גורמים לכם כמעט להעיף את הצלחת על הלקוח? * כשאני מסבירה ללקוח, בפעם המאה וארבע בכל משמרת, ובפנים מאוד מתאמצות, ש"אין לנו נס" אז הוא עונה לי- "טוב, אז אני רוצה נס על חלב". * אני: "איזה לחם תרצו? לחם קל, דגנים או לחמניות?" לקוח: "אני רוצה לחם כפרי." אני: "איזה? קל או דגנים?" לקוח: "לחם מחיטה מלאה". אני: "קל או דגנים????" לקוח: "אי אפשר את שניהם?" אני: "לא, מגיעה בארוחת בוקר סלסלת לחם אחת, ובה לחם קל או לחם דגנים". לקוח: "טוב, דגנים." ברוך השם!!!! לא המצאתי את זה, זה קרה לי אתמול במשמרת. * יש לנו אייס קפה, שכידוע לכל אדם בריא בנפשו שה"אייס" מסמל קרח, וקרח מסמל קר. אישה אחת התווכחה איתי שהיא רוצה "אייס קפה חם".
אחרי שאני מסבירה לה שאין דבר כזה, אייס הוא קר, היא ממשיכה... אבל אני רוצה אייס קפה חם. חשבתי שעוד שניה אני פשוט מרביצה לה. * כידוע לכולנו, בתפריט כתובות המנות, ולידן המחירים. אבל היה לי איש ששאל אותי- "מה זה המספרים אלו?" אז עניתי, כשאני מנסה שלא לצחוק לו בפנים- "אהממ... המחירים?" אז הוא שואל, ולא בציניות!! "זה בשקלים?" אז עניתי לו "לא, במארק גרמני". מה נסגר?????

מותר לי

New member
אייס קפה חם ../images/Emo6.gif LOL ../images/Emo6.gif

מזכיר לי את כל האנשים שנכנסים לאולם אחרי שיורדים מהאוטובוס ושולחים את המזוודות לשיקוף... "איפה הדרכון שלך?" "בחוץ" "ואיך בדיוק אתה מתכוון להכנס לארץ??"

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

כמלצרית לשעבר אני כל כך מזדהה. מנהלת הפורום הקודמת סיפרה על לקוח שהזמין מרק ואחרי שהזמין שאל פתאום אם המרק חם וביטל, כי הוא לא אוהב מרק חם (?). מישהי אחרת סיפרה על ילדה שסיפרה לכולם במסעדה שהיא רוצה סלט ירקות קטן, ואחרי שהוא הגיע האמא ביקשה להחזיר את הסלט כי "יש בו ירקות והילדה לא אוכלת ירקות" - סלט הירקות לא בסדר כי יש בו ירקות! וגם אני עברתי דברים דומים, הקטע שאת מפרטת אילו סוגים יש, כמו עם הלחם, ומבקשים דווקא את מה שאין. קורה המון עם שתיה. אייס קפה חם עוד לא ביקשו ממני, אבל ביקשו עוגת גבינה פירורים בלי הפירורים (זה היה לקוח זקן קבוע מעצבן שתמיד ייגע את כולם, והאחמ"שית שעה ניסתה להסביר לו שאי אפשר). זוג זקנים ביקשו קפה הפוך בלי חלב והסברתי להם שהאפשרות היחידה שלהם אם ככה זה אספרסו עם הרבה מים, והם התעקשו שאפשר להכין הפוך כמו הפוך רגיל בלי חלב בכלל (יש אפשרות להכין הפוך על בסיס מים כידוע לי אבל זה תמיד כולל לפחות קצת חלב). אני מאוד התעצבנתי בזמנו מהקטע עם הטוסטים: בתפריט כתוב "טוסט עם תוספות לבחירה", אני מסבירה ללקוח שבטוסט יכול להגיע מה שהוא רוצה, ובכל זאת שואלים פעם אחר פעם: "אבל זה מגיע עם זיתים ועגבניות וצפרדעים מיובשות?" ואני חוזרת שוב ושוב שהטוסט יגיע עם מה שהוא יבחר לשים בפנים ושוב השאלה "אבל זה מגיע עם פטריות? כי אני שונא פטריות". רבאק - מה לא ברור במה שאמרתי 5 פעמים?! ויש את הלקוחות שמחליטים לשנות לנו את התפריט, מחליטים מה מגיע להם במסגרת העסקית ולא מקבלים לא, ככה שאני צריכה להביא את האחמ"ש שיסביר להם שאי אפשר להחליף את הפסטה בדג בעסקית אפילו שהם נורא רוצים, ושמגיע להם רק שתיה אחת ולא שתיים כי ככה העסקית. מישהי התווכחה איתי פעם על זה ואמרה לי "אני אראה לך איפה זה רשום בתפריט", וביקשתי ממנה שבאמת תראה לי. היא חשבה שהיא מכירה את התפריט יותר טוב ממני משום מה... אחרי שגרמת לי להיזכר ולשפוך, אני רק אגיד שאשמח לשמוע עוד מחוויותיך כמלצרית. זו עבודה שלומדים בה המון המון על אופי של בני אדם בדגש על ישראלים...

אייס קפה חם - גדול!!! ../images/Emo6.gif

תקשיבי, את פשוט קרעת אותי עם המשפטים שאנשים אמרו לי.. עד כמה ישראלים יכולים להיות דפוקים?!?!?!?! אבל אין, ה"אייס קפה חם" פשוט הרס אותי... חח..

RReuTT

New member
חחחחחחחח ענק!!!

בהזדמנות אני אספר על היותי לקוחה במסעדה. יש כמה מסעדות שאני נוהגת לבלות בהם לא מעט, פשוט אוהבת בזמני הפנוי בשעות הבוקר/צהריים/ערב מידי פעם לשבת לאכול באחת המסעדות האהובות עליי. בדרך כלל אני מכירה שם את כולם, כולל את בעל המקום. ערב אחד ישבתי עם דודה שלי במסעדה והייתה מלצרית שלא ממש מכירה אותי וראתה אותי שם אולי פעמיים, משום מה היא נראתה שהיא ממש רוצה שיצאו מרוצים ממנה ופחדה מכל תגובה ואין לי מושג למה, כל פעם באה ושאלה אם טעים לנו ואם הכל בסדר ואמרנו שכן, אחרי שסיימנו לאכול אז היא שאלה אם הכל היה בסדר עם האוכל לה שכן אבל יש בעיה, משום מה היא ממש נבהלה מזה, היה לה מבט כאילו היא הולכת להתעלף עוד שניה, היא חשבה שיש לנו תלונה על השירות או על האוכל (בזמן שהיא מפנה צלחות ריקות) ותוך כדי זה שפנייה הופכות לכחולות היא שואלת "מה הבעיה?" אז אמרנו לה "אנחנו לא יודעות איך אנחנו הולכות לקום מפה" כי היינו ממש מפוצצות, זה כמובן היה בצחוק.... ואז זה היה נראה כאילו שירדה לה אבן מהלב.

למעלה