שיתוף

נועיק

New member
שיתוף

לפני הטיול הגעתי הנה, לא ידעתי בדיוק מה לשאול, סין נראתה לי גדולה מדי, יותר מדי אפשרויות. אחר-כך טיילתי, צילמתי המון, וחזרתי. ממשיכה לבקר כאן, כנראה כי סין השאירה בי חותם, וגם כי נחמד להיות פה. אז מה השיתוף? לאט לאט אני בונה את האלבום מהטיול, לא מספיקה הרבה, בטח שמי שהיה שם מכיר את הסיפורים - אני לא מחדשת כלום אבל בשבילי זה כיף, כמעט כמו לחוות את הדברים שוב, אז מי שרוצה מוזמן לבקר - http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=358258 ועם קצת אמונה - יהיו עוד פוסטים בהמשך. תודה על האירוח נועה

happydog23

New member
ברוכה הבאה

אף פעם לא נמאס לשמוע על סין - אחרת איך נרצה לחזור?

GnomeBubble

New member
יש לי עכבות עם הפתק

לא שהוא לא טוב - פשוט מנסיוני המר זה לא מספיק. לפעמים הייתי צריך לציין בערך כל סוג של חיה אפשרית, כי השיחה היתה הולכת ככה: אני: אני אוכל רק צמחוני - לא אוכל בשר (rou) מלצר: מבין שאני לא אוהב בשר חזיר ומצביע על מנת-בקר. אני: אני לא אוכל בשר פרה. מלצר: מצביע על מנת עוף. אני: אני לא כול עוף. מלצר: שוקל להצביע על מנת-כלב (זה בסדר, גם את הסימניה הזאת אני יודע לקרוא), אבל מצביע בסוף על דג. אני: גם לא דגים (זה צריך לומר גם בארץ...). מלצר: נדהם לגמרי, עושה OK-OK ומביא לי מרק על ציר בשר אחרי שהוא פשוט הוציא ממנו את (רוב) החתיכות... (או למה שזר ירצה מנה צמחונית כמו איש עני) בסופו של דבר למדתי רק לבחור מנות צמחוניות מהתפריט (וגם אז להיות מוכן להפתעות). מדי פעם היו בעלי המסעדה מבקשים ממני הסברים למה אני לא מוכן לנסות את מנות-הבשר הטעימות שלהם. די קשה להסביר בסינית קלוקלת, אבל בסופו של דבר עליתי על המשפט המדהים (שדי זעזע אותם): wo bu chi dongwu 我不吃动物 אני לא אוכל חיות... בכל מקרה, אם הפתק עבד לך, אז יופי
אבל אני ממליץ לך להכין פתק הרבה יותר מפורט לפני הביקור הבא בסין

happydog23

New member
וואלה - 不吃动物 - אי

זה קודם (ברצינות). מעביר את המסר הרבה יותר טוב מאשר 不吃肉.

renjintso

New member
זה מעורר

סדרה חדשה ומרתקת של שאלות מעצבנות, אבל לפחות מקבלים אוכל נטול חיות בסוף.

Mei11

New member
אני מתחילה לחשוב שאני

הקרניבורית הישראלית היחידה שאי פעם נסעה לסין.

GnomeBubble

New member
למזלי במקרה שלי

הם היו מזועזעים מדי מכדי לשאול, והם רק החליפו חיוכים משונים. אולי זה היה בגלל שהם פשוט הבינו שממילא הסינית שלי לא תהיה טובה מספיק כדי להסביר להם.

נועיק

New member
איך צחקתי עכשיו

כנראה לא הייתי מספיק זמן כדי להתקל בסיפורים שלך, הנה יש לי עוד השלמות לחוויות סין הבאות
הפתק עבד בסדר, כנראה כי לא ידעתי בדיוק מה כתוב בו, והוספתי תמיד כל מיני מילים בעברית ותנועות ידיים ופרצופים מתאימים. המקום היחיד בו התעקשו להגיד לי שזה בסדר אבל הכל היה בשרי - בהונג-קונג בדוכן רחוב שגרתי, אלא שעמד ליד המוכרת מישהו דובר אנגלית והוא אמר לי בשקט שלא כדאי לי לאכול את מה שמציעים לי... למזלי (הטיול הזה היה בכלל עם המון מזלים כאלה) מצאתי שהחדר ללילה שישנתי בו נמצא מטר ממסעדה צמחונית מצויינת, אז לא רעבתי בהונג-קונג (בעצם בשום מקום. לא ירדתי גרם בטיול הזה!!! אכזבה מוחלטת
) המשפט שלך משמש אותי נפלא בארץ, אבל גם כאן לא ממש מבינים מה אני רוצה, וזה עוד בעברית!!! אגב, יש לי עוד משפט שעוזר לי בארץ להבהיר את הרעיון הצמחוני - מעניין איך זה נשמע בסינית - "אני לא אוכלת משהו שהיה לו הפוטנציאל להתבונן לי בעיניים לפני שהרגו אותו..." לטיול הבא מעדכנת את הפתק... או לומדת סינית בסיסית...

GnomeBubble

New member
אל תדאגי, זה יגיע

ולפעמים עדיף לא לשאול מה אכלנו אחרי שאכלנו... לא תמיד אפשר להיות בטוח מה בדיוק היה שם...

ranb3

New member
מזדהה איתך-סין מדהימה

אני הייתי 3 פעמים בשנתיים האחרונות וגם למדתי סינית שנה. כל פעם שמסתכל בערוץ הסיני cctv9 או שיש תוכנית על סין מרגיש משהו בבטן......

נועיק

New member
אני כבר מחפשת לעצמי

עבודה שתדרוש התייצבות בסין כל כמה זמן...

ranb3

New member
../images/Emo13.gifאנחנו באותו ראש....

אני מחפש כנסים.... דווקא חשבתי למצוא סינית שיהיה לי בבית טעימה מסין כל הזמן
הריחות, הרחוב, הנופים , הכל שם מרתק אותי, וברגע שיודעים את השפה זה בכלל אחרת

נועיק

New member
כנסים זה רעיון מצויין

עכשיו להחליט לאיזה כיוון של כנסים יש פטור במס הכנסה

ranb3

New member
אל דאג הכל מסודר...

אני מכיר את ג'קי מצא הוא יסדר לי.....
יש כנס במרץ.....אבל לא נראה לי שאסע דווקא יש לי כמה חברים סינים שם שמצפים לי

אMור

New member
כמה אתם מסתבכים...

bu yao rou..אצלינו תמיד עובד. ולא שכל הצמחונים נוסעים לסין, אלא שסין הופכת את כולנו לכאלה... למזלינו, יש בשנז'ן מסעדות עם בשרים מצוינים - רובן בבעלות זרה..ככה שאופציות לא חסר - שלא לדבר על הונג קונג... ולמי שתוהה, נזקי רעידת האדמה עדין לא תוקנו לחלוטין ואנחנו עדין סובלים מטעינה לא תקינה של אתרים, מיילים יוצאים שחוזרים ואתרים זרים רבים שלא עולים או טוענים בקצב של סיני שצריך לחשוב... הבטיחו שהבעיה תתוקן במלואה בשבועיים הקרובים. אינשא - אללה

GnomeBubble

New member
מה לעשות

לא כל סין מתורבתת כמו שנג'ן. יש כל מיני מקומות מרוחקים ושכוחי-אל (למה בכלל אנחנו רוצים להגיע לשם זאת שאלה אחרת...), עם אנשים שיש להם הרגלים קולינריים (והגיינים) מוזרים. הם אפילו יורקים על הרצפה ומעשנים בתוך אוטובוס סגור לפעמים. קורה. מתרגלים

למעלה