היי מיכל../images/Emo140.gif
קודם כל תודה!!
אז ככה, 1. אני מודע לכך שכאשר אני לבד עם עצמי אני מעריך את עצמי פחות, מרגיש נחות יותר, מרגיש חסר ביטחון יותר, מפחד ובכלל מרגיש מוזר ושונה מאשר להיות עם מישהו, אפילו סתם מישהו... העיקר שיהיה מישהו בחברתי וכבר כל הביטחון יחזור אליי כי אני יודע שיש מישהו איתי... גם אם זה ילד קטן שמסתובב איתי או ידידה או חבר אבל לא חבר אמיתי אלא סתם חבר שראיתי ברחוב... אני מוצא את עצמי רוצה לשנות זאת... אבל לא יוצא... כאילו איך אני עושה זאת? אני מוצא את עצמי עם הרבה רצון אבל בלי עשייה אמיתית... כאילו נהייתי עצלן לעומת העבר... אולי אני אקבע לי שכל יום לפחות 15 דקות אני אהיה עם עצמי לבד וארגיש מה אני שווה באמת? כמה כייף להיות לבד... כמה ביטחון יש לי גם כאשר אני לבד...ופשוט כמו שאמרת להנות מלהיות במצב לבד... אני אשכרה לפעמים צריך שיהיה איתי מישהו באותו מקום, כלומר נגיד שישב איפשהו בבית קפה על מנת שאני אוכל לגשת למישהי בבית קפה... רק הנוכחות שלו נותנת לי הרגשה שאני יכול להיות "אני" באמת ולהוציא את הביטחון שלי... אבל הרי הוא לא באמת בא איתי לאותה בחורה... הוא יושב מהצד מסתכל...או יושב סתם... אבל כאשר הוא לא נמצא שם בכלל אני פתאום מרגיש שהביטחון ירד... וכאילו אני לא יכול כבר לגשת למישהי... בקשר לתלות שלי באנשים את ממש צודקת...זה מחליש אותי... זה באמת דפוס שתפס אותי... אני לאחרונה נזכר הרבה בחברה האחרונה שלי וזה מקשה עליי... אני מרגיש לא שווה בלעדייה... מרגיש כאילו אני בודד... כאילו אני חייב שתיהיה לי מישהי שוב קבועה על מנת שאני אהיה בסדר והמצב שלי בחיים וההרגשה שלי יהיו בסדר... והרי אני נפרדתי ממנה מסיבה שלא רציתי כבר להיות איתה... אבל עדיין זה מציק לי... אז מה את אומרת לעשות בקשר לתירגול? אשכרה כאשר אני מסתכל על זה אני אומר כמה דפוק זה שכאשר מישהו לא איתי אז הביטחון שלי ירד... אבל לפעמים אני מתעלה ושובר את הקרח אבל לרוב הביטחון בלי אנשים איתי ירד... כאילו אני מסתובב עם חבר ובאמת מרגיש שאני יכול להיות "אני"... לא לפחד מה אחרים יחשבו עליי ואז פתאום כאשר אני מסתובב לבד אני מתבייש קצת... חושש... מפחד להיות "אני"... מפחד ממה שאנשים פתאום חושבים עליי... מפחד שישפטו אותי על ההתנהגות שלי... 2. את ממש ממש אבל ממש צודקת! אם אני אסתכל בתור צופה מהצד ... אני אראה שעידו מתעסק רק בבנות וזה כל מה שמעסיק אותו אז לא פלא שזה מציק לו כי הוא מתיש את עצמו... עובד 24 שעות מסביב לשעות רק עם בנות... אני באמת הגעתי למסקנה שאני צריך להתעסק במשהו שונה... תאמת אני מתאמן במכון כושר וזה ממש סבבה... אבל אני מרגיש שאני צריך להוסיף לי עוד משהו... אבל אני לא יודע... לא מוצא... כמו מה אני יכול לעשות כבר? 3. באמת לא חשבתי על זה... באמת זה אומר משהו שאני לא יכול לדבר עם אותם חברים שלי... אבל מה הכוונה להיפתח לאנשים לתקשורת מסוג שונה? היה לי חבר טוב מאוד שסיפרתי לו הכל ושפכתי בפניו את הלב והרגשתי טוב עם עצמי אבל בגלל שהייתי תלוי בו כל כך הזנחתי את שאר החברים או שלא ניסיתי ליצור קשרים עם עוד אנשים שאני אוכל לדבר איתם ככה ואז פתאום עכשיו כאשר הוא התרחק ממני או יותר נכון נטש אותי אז אני מרגיש לבד... חסר יכולת... אולי זה סימן שאני צריך לפתוח הרבה קשרים כאלה עם אנשים ולא להיות תלוי בבן אדם אחד. יש חבר נוסף מהצבא שהתחלתי להתקרב אליו והוא מספר לי גם דברים עליו... ואני גם מספר לו דברים עליי... קבעתי להיפגש איתו מחר... נראה מה יהיה... אבל עדיין אני לא רוצה להיות תלוי בבן אדם אחד... מצד שני לא מרגיש שהוא כמו החבר הזה שנטש אותי ... אני עדיין לא כזה פתוח איתו.... החבר הזה שנטש אותי ידע הכל עליי... ידע מה הקשיים שלי... ידע לקרוא אותי כאשר אני עצוב או עצבני ואני גם עליו... בקיצור לא קל... לא קל לי לאבד מישהו כזה... 4. אני לא יודע בדיוק מה אני מדמיין כאשר אני אומר אלוהים... במשפחה שלי מאמינים שקיים אלוהים... כאשר הייתי קטן ועד גיל 16 האמנתי באלוהים... האמנתי שיש ישות למעלה... שמטרתה לעזור לנו... ושהיא בראה את הארץ ושהיא מחליטה על הגורלות של האנשים ושהיא מקשיבה לאנשים... אבל לאט לאט התחלתי להפסיק להאמין בעיקבות אירועים מסויימים ובעיקבות חוסר מענה מצידו(מצד הישות הזאת). בעיקרבות אירועים כגון: שעורה בעין, דימוי עצמי נמוך, אי קבלה עצמית, תאונות ופיגועים שראיתי בחיים שלי, אנשים חשובים לי שנלקחו לעולם הבא, אי שמחה, אי מציאת אהבה, דחייות מבנות, להבין שהחיים לא קלים כמו שחושבים, דברים שלא אהבתי אצלי, בקשת עזרה ממנו ואין מענה, בכי ועצב. אפשר לומר שכיום אני לא מאמין... 5. כאשר אני מדמיין את עידו החופשי אני רואה את עידו: שמח, נהנה מהחיים, מקבל את עצמו כפי שהוא, מגיע למטרות שהוא מציב לעצמו, מרוויח כסף, עוזר למשפחה, לא רב עם אנשים, מסתדר עם ההורים והאחים, מכיר בנות בקלות, ניגש לכל מישהי שבא לו להכיר בלי חשש או מחשבות מסויימות שמורידות לו את הביטחון, נהנה להיות לבד, מרגיש טוב עם עצמו לבד ובעל ביטחון, עומד על שלו, בן אדם שאפשר לבטוח בו, בן אדם אחראי, בן אדם שמקרין אהבה לאנשים ולא שנאה, בן אדם שרוצה לעזור, בן אדם שרוצה להשתפר ולהשתפר ולהשתפר ולעשות זאת בלי לחץ וקשיים שיגרמו לו לוותר, בן אדם שמרוצה מעצמו, בן אדם שמציב לו מטרה ודבק בה עד שהוא משיג אותה, בן אדם כנה שיכול לבטא את הרגשות שלו, בן אדם שעוזר לאחרים, עוזר לחברים, בן אדם עם אנשים שהוא יכול לסמוך עליהם, בן אדם שיודע מה הוא רוצה מעצמו, בן אדם החלטי. 6. כן אני חושב שעצם זה שתהיה לי מישהי חדשה זה יתרום להרגשתי אך רק באופן זמני כי אם הקשר יסתיים אז באמת אני אחזור לאותו מצב וארגיש בבאסה ודיכאון כי אני אהיה תלוי בה!
מה דעתך על מה שכתבתי? קודם כל תודה רבה מיכל! אני מאוד מעריך את התשובות שלך ואת הכנות שלך ואת הדיוק שלך בדברים שאת אומרת, הייתי חייב לומר
. אני מרגיש שאת ממש תורמת לי ואת ממש יכולה לתרום לי כי את ממש מבינה אותי, כאילו נכנסת לראש שלי. את כל כך צודקת בדברים שאת אומרת כאן, כאילו היית כמה רגעים עידו טסלר, ממש ככה! אני באמת מרגיש שאני מתקדם מכאן לאנשהו... בעזרתך! וכמובן אני מצפה לעזרה נוספת, אם בא לך... ממש תודה לך מיכל! מחכה בקוצר רוח לתשובות!!! באהבה רבה, עידו טסלר