שיתוף!

שיתוף!

לאחרונה אני בוכה הרבה... בוכה לבד... מרגיש לבד... למרות שאני יוצא עם בנות פה ושם... אני מסתכל על זוגות אחרים ורואה את הכייף שיש להם יחד ואני מרגיש לבד.... מרגיש שקשה לי... מרגיש בודד... לא רק מבחינת בדידות שאין לי מישהי... אלא אין לי מישהו לדבר איתו... חבר טוב... חבר קרוב שאני יכול לסמוך עליו ולשפוך בפניו את חיי... מרגיש לבדי.... אני שואל לפעמים את אלוהים למה? ואני מרגיש שאני מדבר לקיר ואני מפסיק להאמין בו... נמאס לי... מרגיש חרא בגלל זה לפעמים... רוצה להיות חופשי... רוצה להיות "אני"... רוצה להרגיש לא לבד... רוצה לשכוח את העבר הכואב ולהמשיך הלאה... נמאס לי להיזכר בבנות שהייתי איתן בעבר ולאכול את הלב שאני כבר לא איתן או לחשוב על המחשבה שמישהו אחר איתן. אני צריך מישהי חדשה, מישהי שאני באמת רוצה, שמושכת אותי... תיקון טעות אני לא צריך אלא אני רוצה! אני רוצה חבר טוב, שאני אוכל לסמוך עליו שאני אוכל לדבר איתו כמו אח. כרגע אני לבד שלכם, עידו

להיות חופשי

זה להיות לבד אתה יכול לשאול את אלוהים כמה שבא לך... ענה לך? קיים בכלל? העבר לא כואב, ההתייחסות שלך גורמת לך לכאב.

היי עמנואל...

אני מאמין שבאמת להיות חופשי זה להיות לבד... עם אלוהים ניסיתי לדבר רבות... אבל אין תשובה... אבל הזיכרונות שגורמות לי להסתכל על העבר מכאיבות לי... אני מנסה לנתק אותם... לעזוב אותם... אבל הן צצות לי בראש הרבה פעמים....

קיימת טכניקה יחסית פשוטה

בשם שיחזור ממליץ לך להתחיל עם זה ועדיף שניה אחד קודם. כיוון שאנו בפורום 4 ההסכמות אז ממליץ לך לא לקחת באופן אישי ולעשות את המיטב.

אם....

אם אתה לא יודע מה זה שיחזור ..... אז איך אתה יכול לשאול "מה זה כבר יכול לעשות?" ???? ??? ?? ?

במי זה תלוי??????

עידו לפי כתיבתך והשיתופים הרבים אני רואה אדם רגיש איכפתי ואוהב כשאנו מרגישים די בודדים, ודי מרוחקים יש סיבה שחשוב בה הייטב להסתכל לדעתיאתה צריך להיות יותר כנה איתך, להתבונן בהתנהגותך, ולשאול את השאלות למה לא רוצים אותי? מה אני עושה שאני דופק מערכות יחסים? האם אני מספיק מביא את עצמי האמיתי, את הפתיחות, הכנות, הנתינה שלי? האם אני זורם או מכיד על אחרים? האם אני מספיק פתוח לאפשר להתקרב אלי? עשה תחקיר אישי תעלה אירועים מתוך המערכות שהתנתקו ובדו אותך וחשוב איך אתה הולך לשפר ותקן כדי שהדפוסי ההתנהגות שלך לא יפגו שוב בך

היי אילנה...

למה לא רוצים אותי? לא יודע.... אולי זה לא ש"לא רוצים אותי" אולי אני לא נמצא עם האנשים הנכונים. מה אני עושה שאני דופק מערכות יחסים? המממ... בקשר לבנות... אני לא אוהב להיות עם מישהי שלא מנוסה מספיק ולא שכבה עדיין... ואני מרגיש כאילו הן ילדות קטנות בקטע של המיני שהוא כל כך כייפי...אז ככה אני מנתק לפעמים כי הן מייבשות אותי... בקשר לחברים אני פשוט לא יוזם מספיק דברים... יש לי כמה חברים טובים אבל אני לא בא אליהם .... לא נפגש איתם כל כך... אני מדבר על חבר מסויים מהצבא שכל פעם אנחנו אומרים שניפגש ואנחנו לא... האם אני מספיק מביא את עצמי האמיתי, את הפתיחות, הכנות, הנתינה שלח? לרוב כן... האם אני זורם או מכביד על אחרים? זורםםםםם..... האם אני מספיק פתוח לאפשר להתקרב אלי? בקשר לבנות כן... בקשר לבנים חברים אז ככה ככה... רק לספורים...

הי עידו ../images/Emo23.gif

קודם כל
! יש לי כמה עצות שאולי יתאימו לך: 1. תגיע למצב שאתה נהנה להיות לבד עם עצמך, שאתה אוהב את עצמך, שאתה מעריך את עצמך, שאתה מקבל את עצמך, שכיף לך להתפתח ולהתעצם לבד....ואז תוכל לחלוק את ההנאה עוד עוד אדם. ואז הקשר שתהיה בו יעצים את שניכם. אחרת אתה נכנס לקשר שמחליש את שני הצדדים, כי אתה בא בעמדה שאתה תלוי באדם אחר. רוב הקשרים הרומנטיים בין שני אנשים מחלישים את שני הצדדים. אבל אפשר גם אחרת
אפשר לרפא את עצמנו, לאהוב את עצמנו, להתנקות, להתעצם לבד - ואז אפשר גם ביחד ליצור קשר מעצים. זה אכן נדיר לפי מה שראיתי אבל זה אפשרי. אחרת אתה משמר דפוס שאתה נזקק לאדם אחר שיעזור לך להיות מאושר. 2. אני מרגישה שהרבה מהתסכולים שלך קשורים לבנות, ושכל עניין הבנות מעסיק אותך מאד. זה טבעי עבורך (נראה לי) ואני לא מבקרת אותך על זה או משהו כזה, אבל יש לי הרגשה שאם תעסוק בתחום כלשהו שיתרום להתפתחות האישית שלך, אז התחום של בנות המין השני לא יעסיק אותך בצורה שתגרום לך לקשיים פנימים רבים כל כך. 3. לגבי מישהו לדבר איתו - אולי תיפתח ליצירת קשרים עם חברים מסוג אחר. זה שאתה לא יכול לדבר באמת עם חברים שלך, אומר משהו עליהם. אולי זה אומר שאתה אמור להיפתח לתקשורת עם אנשים מסוג שונה. מבין אותי? 4. למה אתה מתכוון כשאתה חושב על "אלוהים"? אתה מדמיין יישות מסויימת, או שבמילה "אלוהים" אתה מתכוון למשהו אחר? 5. כשאתה מדמיין את עצמך כ"חופשי". מה אתה רואה בדמיון? אולי תפרט כאן. 6. לדעתי מישהי חדשה לא תועיל למצבך. אתה תהיה תלוי בה וכאשר הקשר יסתיים שוב תהיה במצב של תסכול. מה דעתך על כל מה שכתבתי?
באהבה מיכל

היי מיכל../images/Emo140.gif

קודם כל תודה!!
אז ככה, 1. אני מודע לכך שכאשר אני לבד עם עצמי אני מעריך את עצמי פחות, מרגיש נחות יותר, מרגיש חסר ביטחון יותר, מפחד ובכלל מרגיש מוזר ושונה מאשר להיות עם מישהו, אפילו סתם מישהו... העיקר שיהיה מישהו בחברתי וכבר כל הביטחון יחזור אליי כי אני יודע שיש מישהו איתי... גם אם זה ילד קטן שמסתובב איתי או ידידה או חבר אבל לא חבר אמיתי אלא סתם חבר שראיתי ברחוב... אני מוצא את עצמי רוצה לשנות זאת... אבל לא יוצא... כאילו איך אני עושה זאת? אני מוצא את עצמי עם הרבה רצון אבל בלי עשייה אמיתית... כאילו נהייתי עצלן לעומת העבר... אולי אני אקבע לי שכל יום לפחות 15 דקות אני אהיה עם עצמי לבד וארגיש מה אני שווה באמת? כמה כייף להיות לבד... כמה ביטחון יש לי גם כאשר אני לבד...ופשוט כמו שאמרת להנות מלהיות במצב לבד... אני אשכרה לפעמים צריך שיהיה איתי מישהו באותו מקום, כלומר נגיד שישב איפשהו בבית קפה על מנת שאני אוכל לגשת למישהי בבית קפה... רק הנוכחות שלו נותנת לי הרגשה שאני יכול להיות "אני" באמת ולהוציא את הביטחון שלי... אבל הרי הוא לא באמת בא איתי לאותה בחורה... הוא יושב מהצד מסתכל...או יושב סתם... אבל כאשר הוא לא נמצא שם בכלל אני פתאום מרגיש שהביטחון ירד... וכאילו אני לא יכול כבר לגשת למישהי... בקשר לתלות שלי באנשים את ממש צודקת...זה מחליש אותי... זה באמת דפוס שתפס אותי... אני לאחרונה נזכר הרבה בחברה האחרונה שלי וזה מקשה עליי... אני מרגיש לא שווה בלעדייה... מרגיש כאילו אני בודד... כאילו אני חייב שתיהיה לי מישהי שוב קבועה על מנת שאני אהיה בסדר והמצב שלי בחיים וההרגשה שלי יהיו בסדר... והרי אני נפרדתי ממנה מסיבה שלא רציתי כבר להיות איתה... אבל עדיין זה מציק לי... אז מה את אומרת לעשות בקשר לתירגול? אשכרה כאשר אני מסתכל על זה אני אומר כמה דפוק זה שכאשר מישהו לא איתי אז הביטחון שלי ירד... אבל לפעמים אני מתעלה ושובר את הקרח אבל לרוב הביטחון בלי אנשים איתי ירד... כאילו אני מסתובב עם חבר ובאמת מרגיש שאני יכול להיות "אני"... לא לפחד מה אחרים יחשבו עליי ואז פתאום כאשר אני מסתובב לבד אני מתבייש קצת... חושש... מפחד להיות "אני"... מפחד ממה שאנשים פתאום חושבים עליי... מפחד שישפטו אותי על ההתנהגות שלי... 2. את ממש ממש אבל ממש צודקת! אם אני אסתכל בתור צופה מהצד ... אני אראה שעידו מתעסק רק בבנות וזה כל מה שמעסיק אותו אז לא פלא שזה מציק לו כי הוא מתיש את עצמו... עובד 24 שעות מסביב לשעות רק עם בנות... אני באמת הגעתי למסקנה שאני צריך להתעסק במשהו שונה... תאמת אני מתאמן במכון כושר וזה ממש סבבה... אבל אני מרגיש שאני צריך להוסיף לי עוד משהו... אבל אני לא יודע... לא מוצא... כמו מה אני יכול לעשות כבר? 3. באמת לא חשבתי על זה... באמת זה אומר משהו שאני לא יכול לדבר עם אותם חברים שלי... אבל מה הכוונה להיפתח לאנשים לתקשורת מסוג שונה? היה לי חבר טוב מאוד שסיפרתי לו הכל ושפכתי בפניו את הלב והרגשתי טוב עם עצמי אבל בגלל שהייתי תלוי בו כל כך הזנחתי את שאר החברים או שלא ניסיתי ליצור קשרים עם עוד אנשים שאני אוכל לדבר איתם ככה ואז פתאום עכשיו כאשר הוא התרחק ממני או יותר נכון נטש אותי אז אני מרגיש לבד... חסר יכולת... אולי זה סימן שאני צריך לפתוח הרבה קשרים כאלה עם אנשים ולא להיות תלוי בבן אדם אחד. יש חבר נוסף מהצבא שהתחלתי להתקרב אליו והוא מספר לי גם דברים עליו... ואני גם מספר לו דברים עליי... קבעתי להיפגש איתו מחר... נראה מה יהיה... אבל עדיין אני לא רוצה להיות תלוי בבן אדם אחד... מצד שני לא מרגיש שהוא כמו החבר הזה שנטש אותי ... אני עדיין לא כזה פתוח איתו.... החבר הזה שנטש אותי ידע הכל עליי... ידע מה הקשיים שלי... ידע לקרוא אותי כאשר אני עצוב או עצבני ואני גם עליו... בקיצור לא קל... לא קל לי לאבד מישהו כזה... 4. אני לא יודע בדיוק מה אני מדמיין כאשר אני אומר אלוהים... במשפחה שלי מאמינים שקיים אלוהים... כאשר הייתי קטן ועד גיל 16 האמנתי באלוהים... האמנתי שיש ישות למעלה... שמטרתה לעזור לנו... ושהיא בראה את הארץ ושהיא מחליטה על הגורלות של האנשים ושהיא מקשיבה לאנשים... אבל לאט לאט התחלתי להפסיק להאמין בעיקבות אירועים מסויימים ובעיקבות חוסר מענה מצידו(מצד הישות הזאת). בעיקרבות אירועים כגון: שעורה בעין, דימוי עצמי נמוך, אי קבלה עצמית, תאונות ופיגועים שראיתי בחיים שלי, אנשים חשובים לי שנלקחו לעולם הבא, אי שמחה, אי מציאת אהבה, דחייות מבנות, להבין שהחיים לא קלים כמו שחושבים, דברים שלא אהבתי אצלי, בקשת עזרה ממנו ואין מענה, בכי ועצב. אפשר לומר שכיום אני לא מאמין... 5. כאשר אני מדמיין את עידו החופשי אני רואה את עידו: שמח, נהנה מהחיים, מקבל את עצמו כפי שהוא, מגיע למטרות שהוא מציב לעצמו, מרוויח כסף, עוזר למשפחה, לא רב עם אנשים, מסתדר עם ההורים והאחים, מכיר בנות בקלות, ניגש לכל מישהי שבא לו להכיר בלי חשש או מחשבות מסויימות שמורידות לו את הביטחון, נהנה להיות לבד, מרגיש טוב עם עצמו לבד ובעל ביטחון, עומד על שלו, בן אדם שאפשר לבטוח בו, בן אדם אחראי, בן אדם שמקרין אהבה לאנשים ולא שנאה, בן אדם שרוצה לעזור, בן אדם שרוצה להשתפר ולהשתפר ולהשתפר ולעשות זאת בלי לחץ וקשיים שיגרמו לו לוותר, בן אדם שמרוצה מעצמו, בן אדם שמציב לו מטרה ודבק בה עד שהוא משיג אותה, בן אדם כנה שיכול לבטא את הרגשות שלו, בן אדם שעוזר לאחרים, עוזר לחברים, בן אדם עם אנשים שהוא יכול לסמוך עליהם, בן אדם שיודע מה הוא רוצה מעצמו, בן אדם החלטי. 6. כן אני חושב שעצם זה שתהיה לי מישהי חדשה זה יתרום להרגשתי אך רק באופן זמני כי אם הקשר יסתיים אז באמת אני אחזור לאותו מצב וארגיש בבאסה ודיכאון כי אני אהיה תלוי בה! מה דעתך על מה שכתבתי? קודם כל תודה רבה מיכל! אני מאוד מעריך את התשובות שלך ואת הכנות שלך ואת הדיוק שלך בדברים שאת אומרת, הייתי חייב לומר
. אני מרגיש שאת ממש תורמת לי ואת ממש יכולה לתרום לי כי את ממש מבינה אותי, כאילו נכנסת לראש שלי. את כל כך צודקת בדברים שאת אומרת כאן, כאילו היית כמה רגעים עידו טסלר, ממש ככה! אני באמת מרגיש שאני מתקדם מכאן לאנשהו... בעזרתך! וכמובן אני מצפה לעזרה נוספת, אם בא לך... ממש תודה לך מיכל! מחכה בקוצר רוח לתשובות!!! באהבה רבה, עידו טסלר

העכביש2

New member
קודם כל

אל תרגיש בודד כי אתה לא. תראה, קשה למצוא אנשים המתאימים לנו, אנשים שבאמת אפשר לדבר איתם בפתיחות הן אם זה בת זוג והן אם זה חברים. בגלל זה צריך לדעת ממקום עמוק (לנסות לפחות) שיהיו תקופות בחיים שנהייה לבד. רק אם נדע ללמוד ולהתפתח מתקופות אלה נפיק דברים שאנחנו חושבים שאין בנו, או שאין ביכולתנו "להשיג". אל תרגיש לבד כי אתה לא. הנה למשל פנית לפורום. בעולם יש הרבה אנשים, שום דבר לא באמת ידוע ואנחנו לא יודעים מה יקרה ומאיפה יגיעו הדברים הטובים. האמונה שכן יהיה טוב חשובה, הפעולה לעשיית דברים טובים למען אחרים וסביבתך חשובה גם היא. רק דרך קשיים נוכל באמת להתפתח. נסה לא לחשוב הרבה על מצבך "העגום". זכור שבחיים יש הרבה הרבה רגעי קסם שאנחנו לא תמיד שמים לב אליהם: עצים, שיחים, עננים, שמש, דשא, נס קפה, ערב, זריחה, ים..והרשימה עוד ארוכה. אם נעצור לרגע, ניקח נשימה ארוכה וננסה להסתכל מהצד על הדברים, נגלה שלמעשה לא חסר לנו כלום ואנחנו יוצרים את המציאות שלנו. למרות זאת עלינו לזכור שלחיים דרך משלהם ואנחנו רק חיים בתוכם. אני יודע שקשה ליישם את הדברים אבל עבודה עצמית ומודעות הם דבר חשוב -- ולך, נראה לי, יש מהם.

בשמחה ובאהבה ../images/Emo24.gif

אני אננה על מה שכתבת בקרוב
בינתיים נסה להתחיל לעבוד עם מה שכבר כתבתי לך. אתה גם תמיד יכול להדפיס את ההודעה שלי, או לקרוא אותה שוב

היי מכיל...

קראתי אותה כבר כמה פעמים... מנסה בינתיים לעבוד עם זה... אבל לא ממש מתרגל... לא יצא מצב שהייתי עם עצמי לבד 10 דקות רק כדי להרגיש כמה נפלא אני וכמה כייף לי להיות לבד...

למעלה