שיתוף

aditi2

New member
שיתוף

שלום חברים,
אני בחורה כמעט בת 30, גרה עם ההורים והאחים. אני עובדת אבל לא יכולה להרשות לעצמי להשכיר דירה כי אני גם עוזרת בבית. אובחנתי עם חרדה חברתיתבתחילת ג יל העשרים. הייתי בטיפולים אבל לא יכולתי לממן אותם למשך הרבה זמן אז הפסקתי, לקחתי גם תרופות אבל הרגשתי כמו רובוט אז גם את זה הפסקתי. לאחרונה חזר לי הדיכאון. חוסר יכולת להתקדם מבחינת עבודה ( בעיקר בגלל גמגומים בראיונות), גם בעבודה נוכחית רצולקדם אותי לתפקיד ניהולי אבל סירבתי כי הרגשתי שאני לא יכולה להתמודד עם ישיבות ודיבור בפורומים של מנהלים. בקיצור אני די תקועה והמשכורת לא זזה בגלל זה. אני מרגישה שאני יכולה יותר אבל לא מצליחה בגלל החרדה.
מבחינת זוגיות מעולם לא היה לי קשר עם גבר. הייתי כמה פעמים בדייט ראשון (שידוכים של מכרים)ושם זה נגמר. אני רשומה לאתרי היכרויות ללא תמונה, אנשים פונים אך אין לי אומץ לחזור אליהם כי יבקשו ממני תמונה ואז מה אעשה?
המשפחה שלי יודעת ורואה אותי סובלת אבל מבחינתם אין דבר כזה דיכאון, חרדה וכו' אני פשוט מסרבת לחיות חיים נורמליים וזה הכל. מבחינתם אין לי שום בעיה רק שאחי לפני מספר שבועות במהלך ריב פלט שכולם חושבים שאני משוגעת והם צריכים לסבול אותי.
כבר כמה שבועות שאני לא רוצה יותר להיות בבית הזה. כל הזמן יש להם על מה להעיר. לדוגמא לפני כמה ימים אמרתי "וואו כמה ספרים חדשים(יש לי על המדף) אני צריכה לחזור שוב לקריאה פעם הייתי קוראת הרבה" אז אבא שלי אמר "כן וזה ממש קידם אותך בחיים". תמיד יש להם הערות עוקצניות כאלה שמטריפות אותי, ירידות חוזרות על הסטטוס שלי בחיים תוך חוסר רצון לדעת עם מה אני מתמודדת יום יום.
כרגע שוב היה לי ריב ואני מרגישה שהם מוציאים ממני צדדים שאני בעצמי לא אוהבת. זה מביא אותי להתפרצויות ובכי במיטה גם שעות אחרי ההתפרצות,
למחשבות שליליות והיזכרות בסיטואציות לא נעימות, משפילות, התבכיינות על הסטטוס שלי, השוואה לאלה שהצליחו בחיים ועוד הרבה דברים שרק מחמירים את המצב. אני מרגישה גם בדידות איומה. יש לי חברת רבות איתן אני יוצאת לפעמים אבל ברגעים כאלה לא עולה לי אפילו שם אחד שיכול וירצה להקשיב לי.
תודה לכם על הפורום הזה שמאפשר לי לומר את דבריי ללא שיפוט.
יש לי הרבה "חברים" אך לאחרונה אני מרגישה שאין אפילו חד שאני יכולה לדבר איתו בשעות משבר כאלה. בימים האחרונים אני בסיטואציה כזאת כמעט כל ערב. לפעמים אני נשארת בעבודה סתם כך ללא סיבה מיוחדת כי אין לי כוח להיות בבית אבל גם שם אני לא אוהבת להישאר כי המקום הזה מזכיר לי תמיד כמה אני תקועה בחיים.

Grey Wind

New member
מחשבות

מבחינת רצונות את מספרת כל מה שאת לא רוצה - לא רוצה להיות תקועה מבחינה מקצועית, לא רוצה שהמשפחה תעקוץ אותך וכו' זה שלב אחד , לדעתי השלב הבא זה להחליט מה את כן רוצה ומה מגיע לך. לדוגמא זה נשמע לי לא הגיוני שאת "צריכה" לעזור בבית ובתמורה המשפחה שלך לא מאמינה לך בכלל שיש לך בעיות..?? למה? זה שיש לך ח"ח או לא הייתה לך זוגיות, בפני עצמו זה לא נורא זה לא עושה אותך לא בסדר או משוגעת, ו אפשר להשתפר ולעבוד על זה.
&nbsp
עדיף לך לעשות שינוי ולהיות בסביבה תומכת, שתוכלי להתרכז יותר בלטפל בעצמך בלי השפעות רעות. כמובן שזה קשה ולא ברור בכלל איך לעשות את זה. ולכן מול זה - להישאר בבית ולסבול זה הדבר שנוח לעשות. זה מחרפן אבל נוח יותר מלנסות משהו אחר ולהסתכן בכישלון..
&nbsp
אבל בסופו של דבר אדם עם בעיה כזאת זקוק לדרך חיים שונה מאחרים כדי להגיע מצב של חיים נורמלים ולכן חייב ללכת עם האמת שלו עד הסוף ולא לתת לדברים אחרים להסית אותו מהדרך..במיוחד הח"חניקים שהם בעלי ביטחון עצמי נמוך ואחרים "מרעילים" אותם מאוד בקלות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

דינkי

New member
מסכימה עם GRAY WIND, וגם..

חוסר היכולת לשכור דירה הוא בגלל הצורך לעזור בבית או חוסר יכולת שלך (כלכלי/חרדתי/משהו אחר)?
אם הבעיה היא רק עם הקושי מול המשפחה+ הם כל-כך רוצים שתצליחי
דווקא לצאת מהבית יראה להם שאת בדרך הנכונה.
&nbsp
ועידוד לגבי העבודה- לפני כמה שנים הציעו לי קידום משמעותי בעבודה ומהלחץ כמעט התפטרתי(!) בסוף נשארתי בתפקיד שהיה לי ועכשיו 3 שנים אחרי, עברתי דירה ואני עובדת במקום אחר, בדיוק בתפקיד המלחיץ שהציעו לי אז. כשהתקשרו לבקש המלצות מהבוסית הקודמת היא נעלבה שאצלה לא הסכמתי

&nbsp
וחוצמזה ממש הזכרת לי את עצמי של לפני 3-4 שנים

Lichy87

New member
היי

זה משהו שהרבה פעמים חוזר על עצמו. הורים שלא בהכרח מבינים מה עובר על אדם עם ח"ח ועם כל הדאגה שלהם עושים בדיוק את ההיפך וחושבים שגישה של "אהבה קשוחה" היא מה שתעזור. הביקורת שלהם לא תורמת לך בכלום ואת יודעת את זה. תנסי עד כמה שאפשר להתעלם מדברים שהם אומרים לך, זה לא מייצג את המציאות שלך כי הם לא מבינים אותה. תנסי לחשוב שהם רוצים בטובתך אבל עושים את זה לא נכון.
&nbsp
גם אני ניסיתי לתהות מהו בדיוק הקושי של יציאה מהבית, במידה ויש אפשרות כלכלית, האם העזרה בבית באמת כזו קריטית כדי לעצור אותך מלצאת לעצמאות? אולי תוכלי לעזור גם אם תגורי בדירה אחרת ותבואי לבקר?
אני חושבת ששחרור של הביקורת היומיומית הזו מאוד תקל עליך ותתרום לתהליך שאת עוברת. אם לא אז לפחות לנסות להתרכז בדרך שלך ולהאמין בה.
&nbsp
חוץ מזה שמבחינת טיפול, יש טיפול קבוצתי בחינם במרפאות חוץ של גהה שהוא מומלץ מאוד רק דורש זמן המתנה ארוך.
וחוץ מזה יש גם טיפולים מוזלים בבר אילן של כ-100 שקל לפגישה. אולי זה יכול להתאים אם את מעוניינת לתת עוד הזדמנות לטיפול.

Hiburim1

New member
עצה :)

היי,
יש מגוון אפשרויות לטיפול בחרדה ובדכאון שהן לא דרך טיפול בתרופות.
טיפול CBT למשל. זהו טיפול קוגניטיבי התנהגותי קצר המתמקד בהווה, ב”כאן ועכשיו”. מטרת הטיפול היא ליצור מודעות גבוהה יותר לסוגי החשיבה הבלתי יעילים אשר מגבירים ומשמרים את החרדה, לפתח ולתרגל דפוסי חשיבה אלטרנטיביים ובריאים יותר, להיחשף באופן התנהגותי לרגשות ולתחושות הקיימות.
ממליצה בחום לקרוא על הנושא בהרחבה.
צוות מכון חיבורים.

למעלה