שיתוף -

ינוקא1

New member
שיתוף -

לפני כ10 שנים זכור לי שבלימודי הרפואה הסינית , שמעתי ממורה שלי , רוני ספיר , על תחרות אייקידו שהוא היה נוכח בה :

מה שהוא סיפר היה שבהתחלה עלו כל התלמידים והציגו את הגלגולים וכו' וכו' , אך בסוף עלו שני המאסטרים הגדולים ורק הסתכלו אחד לשני בעיניים.
אחרי כ10 דקות , הרים אחד מהם את ידו ואמר "הוא ניצח" - הרעיון כפי שהוא הסביר היה שאם היתה איזושהיא "תוקפנות" במבט זה היה נחשב להפסד.
עד כאן הסיפור.

היום כאשר תרגלתי צ'י גונג עם תלמיד עלה בדעתי לעשות תרגול זה , וזכיתי להבין אותו :

המבט של התלמיד היה בעל איכות "חודרת ומתפרצת" , ועל מנת להכיל את המבט שלו מבלי שיפגע בי , הייתי מוכרח להעמיק את המבט והתודעה שלי ולהיות "ריק" יותר ממנו , ועם זאת נוכח.
כלומר המדובר בתרגול בו שני ה"מתמודדים" בסופו של דבר צריכים לרוקן את עצמם יותר ויותר , כאשר כל אחד נותן "פידבק" לשני בעזרת המבט.

ש מים

New member
כוונתי

שפת הגוף אינה חייבת לשדר "נייטראליות". לפעמים דווקא כדאי ונכון לשדר משהו הפוך. תלוי במטרה.
ובכל מקרה, ככלי לחימתי, שעשוי לבוא במקום עימות פיזי.

(ומצטער, לא הבנתי את הפירוש המילולי של תגובתך. אבל אני מקווה שעניתי לשאלה).

טרללילם

New member
זו באמת שאלה

ותודה על תגובתך !
(זה אני ינוקא בניק של הסמארטפון).

אני מרגיש כי אולי שפת הגוף לא צריכה לשדר תמיד נייטרליות , אך ה"עומק" צריך להיות נייטרלי ושקט כמה שיותר.
כך שגם אם כלפי חוץ נכון כרגע להיות "אגרסיבי" או אפילו "פחדן" , זה בא כתוצאה מהחלטה מושכלת נייטרלית ושקטה.
ודרך העיניים קיימת "גישה" ישירה לעומק.

התרגול

כי בסגנון הבודד של אייקידו בו יש תחרויות,

שהוא גם הסגנון שטונג'ין למד, הן ממש לא נראות כך.
אני מוכן לקבל את האפשרות שהטעות היא בשם השיטה, אבל עדיין אשמח לקבל פרטים מזהים מלאים: איפה, מתי, שמות המתחרים ומי העדים לארוע.
עד שייחשפו הפרטים הנ"ל, בוא נאמר שזה פשוט סיפור יפה.
וב"אחרי הגשם" עשו את זה יותר טוב.

ינוקא1

New member
אני יודע רק שהוא סיפר שהתחרות היתה בבריטניה

ומעבר לכך , לצערי אין לי עוד פרטים.
אם מישהו מעוניין יכול לשאול אותו.

שיתפתי כי אולי מישהו מכיר ויוכל להאיר את עיני יותר \ או שיפיק תועלת מההתנסות שלי וינסה בעצמו.

זה שתאמינו לי או לו (או לא) , לא חובה בכלל.

שבת שלום.

כשאתה מצטט מישהו

כשאתה מצטט מישהו, כדאי שאתה תבדוק עימו הייטב את הפרטים. אם אתה מצטט אותו בצורה לא נכונה, אתה מציג אותו באור לא אמין.

ובכל מקרה, העיקר הוא לא אמינות הסיפור אלא מהותו. אני חושב שפיספסת משהו במסר שמאחוריו.

לא רוצה להישמע קטנוני, אך פניתי אל רוני ספיר

לא רוצה להישמע קטנוני, אך פניתי אל מר רוני ספיר, והנה תשובתו:

"קבוצת מאסטרים כנראה בצ׳י קונג הדגימו תרגילים מהפנטים ובאחד השלבים החל הקרב שכולם ציפו לו עם התוצאה המפתיעה והמלמדת כל כך."

אז ככלות הכל הסיפור הוא לא אודות "תחרות" אייקידו...

באייקידו ברוב המוחלט של הסגנונות אין תחרויות. בסגנון בו יש תחרויות (שודוקאן/טומיקי אייקידו) התחרויות לא משלבות בתוכן קרבות מבטים כמתואר בסיפור שציטטת מזכרונך באופן שגוי.

בתודה למר רוני ספיר על התגובה המהירה....

Tonjin

New member
אתה אל תבלבל אותו עם עובדות, אתה שומע...?!

(לצערנו כבר גילינו שזה לא עוזר...
)

טרללילם

New member
זכרוני מצויין (לסיפורים)

והתרגיל מצויין. הקטנוניות היא במקום לבדוק את התרגיל האם יש לו ערך , ולאן הוא מביא (יתכן לא למקומות אליו לקחתי אותו ) להתפלפל איך נקראת השיטה.
גם בתגובה של רוני הוא כתב "כנראה צי גונג" כך שהוא עצמו לא בטוח בזה , ולמאסטר אמיתי בתחומו כמו רוני , אני בטוח שזה לא הדבר העקרוני. עקרוני מה לומדים מזה.
צ

Tonjin

New member
המקום היחיד בו שמעתי על "תחרויות נעיצת מבטים"

היה בגן הילדים...

ואם אתה לא מצליח עדיין להבין מדוע דיוק בפרטים אכן חשוב, כנראה מאוחר מידי מכדי להסביר..

ש מים

New member
בתחרויות זה כנראה לא קיים (ולא עובד)

אבל בחיים האמיתיים כן.
(אבל אין בדברי משום לפגוע בפסטיבל מספרי הסיפורים
)

סיסטמתי

New member
ברור שזה עובד בחיים האמיתיים...

אני זוכר במדוייק את הסצנה הזו, אני בטוח שחלק מההצלחה שלה נובעת מהאמינות של המבט (כמו גם הקליבר הגדול של האקדח).

הקשיש הפולני ההוא בטח היה אומר

צ'יקונג שמיקונג, אייקידו, שמייקידו, מה זה משנה, הכל אותו דבר.

ינוקא1

New member
ולדעתי העניה מאוד , הקשיש צודק.

גם אואשיבה הקשיש אמר: "הדרך היחידה היא ההליכה ללא דרך, רק להיות בהרמוניה עם היקום, אחד".

(המקור זה ויקי , אבל כתוב שם שהערך זקוק לתיקון , אז אם אפשר כדאי להתקשר לאאושיבה ולשאול אותו
אולי הוא בכלל אמר ללמוד צ'י גונג וזהו).

למעלה