שיתוף :

ינוקא1

New member
שיתוף :

היום כשטיפלתי במגע במטופל די וותיק שלי , פתאום הרגשתי שאני מרגיש הרבה פחות "כבדות" בטיפול.
דבר שבדרך כלל הייתי מרגיש כשטיפלתי בו.

כאשר התרכזתי בתחושה , הבנתי שכנראה הוא פשוט הוריד את כמות הסיגריות שהוא מעשן.
שאלתי אותו על כך , והוא אישר לי שמ2 וחצי חפיסות ליום (!) הוא ירד ל10-15 סיגריות.

ההבדל שהרגשתי כמטפל בזמן הטיפול לעומת פעמים קודמות היה אדיר !

זה עורר אותי לעוד נקודה שאני חושב שאיננה מודגשת מספיק בלימודי המגע לפחות , וקצת יותר מודגשת בהילינג , אך לא מספיק.
משהו שאינטואיטיבית הייתי עושה מעצמי , אבל לא שמתי לב לכך.

מטפל במגע או בהילינג חייב באופן יומיומי להקדיש זמן משמעותי לניקוי !
אנחנו סופגים טונות של ג'יפה אנרגטית ממטופלים , ופעמים רבות איננו מודעים לכך כלל.
בעישון יחסית קל להרגיש , אבל יש סוגים של ג'יפה (בעיקר "ליחה אנרגטית") שגם כן קשה מאוד לנקות וגם זה נדבק בנו בזמן טיפול.

אין המדובר רק בניקוי של חמש דקות בעזרת הילינג וכדומה.
נדרש ניקוי רציני הרבה יותר.
הניקוי הכי טוב שאני מכיר נעשה על ידי עצים (אפרופו הדיון הקודם).
עצים ושיחים שואבים מההילה הרבה לכלוך.
כעת אני מבין שזו אחת הסיבות בגללה כל כך חשוב לי להיות בטבע ליד עצים מידי יום (ולחבק אותם כמובן
)
אני מבין אינטואיטיבית שכדאי למטפל גם להקדיש כיום או יומיים בשבוע לצום בו שותים רק מיים - גם כן לשם ניקוי.

(אם היה לי מעיין או נחל ליד הבית אני מניח שגם זה היה אחלא)

וזהו.

0 אור 0

New member
נחלים ומעיינות אין לי למרבה הצער

אבל אני משתמשת במים זורמים לטיהור בין טיפול לטיפול, וגם דואגת להשתרש בתחילת כל טיפול,
אני מניחה שגם העובדה שיש לי טבע צמוד עוזרת מאד

ינוקא1

New member
אני תמיד נוטל ידיים בין טיפול לטיפול

אבל רק היום הבנתי עד כמה שזה לא מספיק.

בשביל זה אני גולש

הים מנקה בצורה נפלאה, וכשאני לא גולש אני ממש מרגיש בחיסרון של זה

0 אור 0

New member
חשוב לשטוף את הידיים עד מעל המרפקים

לפעמים גם זה לא מספיק, אבל ההבדל לעומת כפות הידיים בלבד הוא גדול
הכרתי גם מישהו שהיה מתקלח בין מטופל למטופל, אבל לרובנו זה לא ריאלי

ינוקא1

New member
מוסכם !

מה שכן כשאני חושב על זה אז יש הבדל גדול בין מטופלים.

יש כאלו שהם הרבה יותר "נקיים" גם אנרגטית , ומספיקה שטיפת הידיים.
אבל יש מטופלים כמו מעשנים (וגם אנשים שמנים מאוד) שההרגשה אחרי הטיפול היא שבאמת צריך מקלחת - אבל כשעובדים ברצף זה בלתי אפשרי.

מה שכן אני מאמין שגם בתוכינו יש "מנגנוני ניקוי" , וכאשר מטפחים אותם באופן יומיומי ומבצעים "ניקוי" יסודי בקביעות באחת הדרכים שתוארו לעיל , זה נהיה הרבה יותר טוב.

0 אור 0

New member
מעניין שאצלך הקטע של אנשים טעונים אנרגטית

קשור דוקא לנושאים פיזיים כמו עישון והשמנה,
אצלי אני חווה את זה הרבה דוקא עם אנשים שיש להם הרבה קשיים (מפגיעות מיניות ועד ילד שסובל מבעיה בריאותית),
כשזה מטופל קבוע אני דואגת לא לשים אותו ברצף טיפולים אלא להשאיר לי זמן מנוחה אחרי

ינוקא1

New member
מסכים

פשוט אין לי הגדרה כוללת לאנשים אלו במובן ה"רוחני" , ויותר קל לי להגדיר בבעיות פיזיות.

בוודאי שיש כאלו כמו שתיארת שהאנרגיה שיוצאת מהם בטיפול מאוד מכבידה , והבעיה היא "רוחנית" לגמרי.

(אגב , גם אנשים עם פיברומיאלגיה , דלקות פרקים למינהן וליחה מרובה זה בדרך כלל טיפול "מכביד" שדורש התנקות טובה אחר כך).

איזה יופי!

מה שכתבת באמת מרגש אותי.
החדשות עבודה המטופל שלך נהדרות והתובנות עבור עצמך ועבור כולנו מועילות ביותר.
תודה לך!

למעלה