שיתוף קטן...

estherbee

New member
שיתוף קטן...

עשו בפסח ביס רצף של סרטים תקופתים, וכמובן שהיה שם הסרט 'בית האשליות'. אפילו שראיתי אותו איזה מליון פעם בעבר (ג'יליאן עושה לי את זה...) ישבתי וראיתי אותו עוד פעם. יש לי קטע שבערך באמצע הסרט, מרוב פרצופים ושמות אני מאבדת את הריכוז, הדמויות מתערבבות לי ואני מבלבלת אותן עם דמויות אחרות והסרט הופך להיות כ"כ טרחני. אבל כמו שזה מתחיל, ככה זה נגמר, ופתאום הסרט הופך להיות כ"כ ברור, סוחף, מרשים. שכשהגיע הסוף זלגתי דמעות מרוב צער והזדהות עם הגיבורה... פשוט מדהים. כל פעם מחדש אני יוצאת בתחושה שזה סרט חזק, שאפשר לשבת ולדבר עליו שעות אח"כ. מה המשמעויות שלו, איזה סימבולים אפשר למצוא בו, ניתוחים של הדמויות ושל הסיטואציות. סביר להניח שכולכם ראיתם אותו יותר מפעם אחת. גם אני. וזה שוב ושוב עושה לי את זה מחדש.

orityemini

New member
אני יודעת בדיוק למה את מתכוונת

אני יחסית לא בעניין של סרטים תקופתיים, אבל הייתי חייבת לצפות בו בגלל ג'יליאן וכול הביקורות המהללות שהיא קיבלה עליו. כמו שאמרת יפה, הסרט מתחיל טוב ואז באמצע נהיה טרחני ומאבד קצת את דרכו כאשר הסוף שלו חזק ומרשים ומה שאת מתארת קרה גם לי, לאחותי ולאחי אחרי שצפינו בסרט הזה. לא היינו מסוגלים להפסיק לחשוב עליו ולדבר עליו כמה ימים לאחר מכן. מגיע לג'יליאן את כל התשבחות שבעולם, כי היא הצליחה לגעת באנשים בצורה הכי מבריקה שיש וגרמה לכולנו להזדהות איתה. סרט מומלץ בהחלט אבל צריך להחזיק מעמד עד סופו בשביל להיות עדים לגדולתו.

aerynsun

New member
גם אני ראיתי את הסרט

איזה שלש , ארבע פעמים. סרט קשה עם הרבה מסרים וג'יליאן אדירה שם. אהבתי בעיקר את הסצנות שלה עם אריק סטולץ ועם דן אקרויד ובעיקר עם לורן ליני המדהימה! אך...איזה סרט. ממליצה בחום. רק כמו בחשבון שזה סרט מאוד מאוד איטי וצריך סבלנות. אם נכנסים לעלילה זה פנטסטי.

למעלה