שיתוף קטן

רותי 11

New member
שיתוף קטן ../images/Emo140.gif

כמו שרובכם יודעים אני כבר 4 חודשים משגיחה על קשישה שהיא בעצם המטופלת של דודה שלי, דודתי ביקשה ממני לעזור לה בהשגחה על הקשישה בבית החולים היא הייתה אחרי ניתוח שבעקבותיו מצבה הידרדר ולאחר מספר ימים עשו לה החיאה ומאז היא מונשמת. המעניין הוא בכל הסיפור הזה שאני מרגישה שיש לי שם סגירת מעגלים רצינית, ושנית הרבה טבואים שהיו לי בחיים פשוט התפוגגו שם. אחד מהם כמובן הוא בכלל טיפול בקשישים, אני תמיד סרבתי לעבוד עם קשישים, מאוד קשה לי עם זה מכל מיני בחינות, שנית אני עובדת שם 7 ימים בשבוע, שזה גם היה קו אדום מבחינתי לא לעבוד בימי שישי ובטח ובטח לא בשבת. בקיצור הרבה דברים שחשבתי שאני לא מוכנה לעשות פתאום קורים לי שם והאמת שזה לא קשה לי. זה מעניין אבל מה שרציתי עוד לספר זה שביום שישי הגיעה לבית החולים חולה ושמו אותה בחדר עם הקשישה שאני מטפלת בה, כשהיא הגיעה היה לי מאוד קה איתה משום שהיה לה פצע נמק ברגל והריח היה בלתי נסבל, ואני בעוונותי הרבים סגרתי עליה את הוילון כדי לנסות למזער את התפשטות הריח. ולמה אני מספרת את זה - אתמול והיום כמובן הייתי בחדר והתוודעתי לאותה אישה שלמרות המחלה הקשה שלה רואים שהיא הייתה אישה יפיפייה, מסתבר שהיא ערירית בלי ילדים וחיה בבית אבות לא טוב לה שם, והיא לא מבינה מה באמת רוצים ממנה למרות שבגדול היא יודעת בדיוק מה קורה איתה, אבל משום מה מאתמול כל הזמן כשאני חושבת עליה או עלך המצב שלה פתאום עולות לי דמעות ואני ממש לא יכולה להתאפק מלבכות אפילו ברחתי לשירותים כדי שלא יראו אותי בוכה, אין י הסבר לתופעה הזאת, נתקלתי כבר ביותר מדי מקרים של ערירים בבית החולים ואף אחד לא הצליח להשפיע עלי עד כה בצורה כזאת אפילו לא הקשישה שאיתה אני עובדת שהיא בעצמה אין לה ילדים ולא בעל - יש לה סה"כ אחיינים. האמת שלא ניסיתי לבדוק למה זה קורה לי עם אותה קשישה - באמת יהיה מעניין לבדוק למה. זהו הלאיתי אתכם יותר מדי להיום. הרבה אור ואהבה לכולם ושרק נהיה בריאים.

זכרון נישמתי

רותי יקירה
, אני מקבל כי זאת לא הקשישה כמו הזכרון הנישמתי שהקשישה העלתה אצלך. מה שלי עלה זה תמונה שלך הולכת בשדה מלא בפצועים שזועקים לעזרה ואת לא עוזרת להם כי את לא מסוגלת לעזור להם ולטפל בכולם מכיון שהם פצועים קשה. יש בך מקום של חמלה שמתעורר ושכן רוצה לעזור להם אך בגלל שאת לא מסוגלת להכיל את המוות ואת האובדן את מחליטה לא להתמודד עם זה באמצעות עזיבה של המקום ו"קבירת" אותם רגשות. המפגש עם הזקנה פתח את אותו מקום אשר היה נעול ואפשר לרגשות שהיו שם להשתחרר. בנימה אישית שמתי לב כי כאשר אני נמצא במקום שבו יש מוות או מקום שבו האנשים מתקרבים לצד השני אז הלב נפתח ואני מרגיש חמלה גדולה ותחושת אחדות. זה כאילו שאותו אדם אשר נמצא בדרך להפרד מהמישור הארצי גורם או מביא איתו אנרגיה שמאפשרת לחבר את המימדים ולחוש את המחלה ואת האהבה שיש באלוהות. ויתכן שזה גם מה שאת מרגישה.
שרןם

רותי 11

New member
שרון - תודה רבה לך איש יקר

אני קוראת את זה וכמובן שישר עולות לי דמעות, המעניין הוא שמאז שאני שם ראיתי הרבה אנשים שנפטרו גם היום הייתה מישהי שנפטרה ואחת שהייתה בדרלך לשם, והצילו אותה בדקה התשעים כמו שאומרים. חשבתי על זה - כי באמת הייתה לי בעיה קשה עם המוות. אבל היום אני יודעת שזה שונה, אני פחות ופחות חוששת ממנו יותר ויותר מבינה אותו, ויותר קל להתמודד עםזה , כנראה שזה השיעור האחרון שלי עם המוות - בכל מקרה אחרון ברמה של שיעור ושחרור. ושוב תודה לך מכל הלב.

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifלכל בני אדם יש דעות קדומות על המוות.

הם חושבים שזה משהו איום ונורא וצריך להאריך כמה שיותר את החיים, גם אם האדם זקן, חולה אנוש, אינו שולט על סוגריו וגוסס, בזמן שהגוף הפיזי הוא בסה"כ קליפה, בגד של הנשמה שסופו להתבלות ולהיות מוחלף בחדש מדי פעם. לדעתי, כך לפחות צריך לחשוב אדם בעל התפתחות רוחנית מינימלית. בכלל, החיים הם לא מציאה גדולה במיוחד והקיום הפיזי כרוך בהרבה סבל וגרימתו לזולת. אז מה הבעיה? לדעתי, הגיע גם הזמן לנצל את הקידמה המדעית והטכנולוגית ולעזור לבן אדם כזה לצאת בכבוד מהחיים ע"י מתן זריקת הרדמה או שתייה. נדמה לי שבשוויץ כבר קיים סידור כזה.

רותי 11

New member
אנטוליו יקירי

ראשית לאף אחד אין את הסמכות לעשות את זה כי אתה לא יכול לדעת למה הנשמה ממשיכה להחזיק את עצמה כאן בחיים. מסתבר שלנשמה יש "תוכניות" הרבה פעמים מה שקורה לאותו אדם בתקופה הזאת מכסה שיעורים ותיקונים של מסםר תקופות חיים. לכן אין לנו את הזכות לשנות את זה ולהתערב בבחירות הנשמתיות, אל תשכח שרוב אותם אנשים לא באמת סובלים, והנשמה שלהם רוב הזמן מטיילת מחוץ לגוף.

אנטוליו

New member
אם הנשמה שלהם בלא הכי מטיילת רוב הזמן מחוץ

לגוף, אז למה להחזיק בכוח את הגוף הבלוי, הלא מתפקד והמציק לעמצם ולזולתם? למה לא לעשות טובה לנשמה ולעזור לה להשתחרר לגמרי? למה להתחכם לטבע? את חושבת שעושים טוב לשרון שמחזיקים את גופו כבר שנתיים בצורה מלאכותית? אני חושב שהאסקימוסים הזקנים נהגו בזמנו בתבונה ואצילות נפש בעוזבם את ביתם למות בטבע, כשהרגישו שהם מיותרים ומהווים עול על באי ביתם. למה להאריך גסיסה ולתת למות בצורה לא מכובדת?

רותי 11

New member
כי זה עדיין רצון הנשמה

ואנחנו לא יכולים להתערב בבחירות שלה

אנטוליו

New member
לידיעתך: גם אם בן אדם חולה מחלה סופנית

יבקש מהרופאים שירדימו אותו - הדבר כמעט לא ניתן לביצוע ומהווה אף עבירה פלילית, אם כי אפשר בזמן האחרון לכתוב בקשה מראש שתישקל ע"י הרופאים במיקרים קיצוניים. בארה"ב אף כלאו את ד"ר קבורקיאן הידוע לשנים רבות בכלא בגלל שהוא נעתר לבקשות כאלה. לצערי, ערכים דתיים של "קדושת החיים" שולטים עדיין בחברה שלנו וגוברים על השכל הישר והתחשבות בסבל של חולה וסובבים אותו.

רותי 11

New member
אני לא חושבת שערכים דתיים

שולטים כי זה בכל העולם ובכל מקום הדת חושבת קצת שונה עדיין ערך החיים גבוה מהכל.

אנטוליו

New member
הגיע הזמן להפנים שלא בכל מיקרה החיים עדיפים

לפעמים הפסקת סבל עדיפה על החיים.

רותי 11

New member
אבל כאן אתה שופט

כמו שאמרתי אתה לא יכול לדעת ולהחליט בשביל אחר אתה מקסימום יכול להחליט רק עבור עצמך.

obobus

New member
הפורום הזה הוא מתנה

שרון, עכשיו אני מבין למה בכל פעם שאני מספר למישהו על מקרה שדברתי בחלום עם אחד הסבים שלי שנפטר פתאום, בלי שום הכנה או תחושה שזה מגיע אני נחנק מדמעות ויכול לבכות כמו ילד, בלי שליטה על כך

golden energy

New member
../images/Emo24.gif

את עושה עבודת קודש. אנשים עריריים בלי משפחה כמעט, או אנשים שקרובים להם, אכן צריכים חום ואהבה.. (לומדת את זה על בשרי
)

אור יום

New member
זה מעשה כל כך טוב

נתינה ועזרה ואמפטיה כל כך רבה! זה מאוד מרגש לקרוא את זה

kikona126

New member
רותי |4Uֿ|

העבודה בבית חולים לא קלה. כל הכבוד שאת מצליחה לשמור על הרגש שם. היו הרבה סיבות בגללן עזבתי את לימודי הרנטגן (שנה שעברה) אחת מהן היתה שהרגשתי שאני מאבדת את עצמי. היה יום אחד שאיזה חולה במסדרון היתה נסערת, נגמר לה הכרטיס טלפון, והיא רצתה לחייג אבל לא היה לה איך, הילדים שלה לא ידעו שהיא בבית חולים. היא היתה מסריחה מהגוף שלה מהבגדים, היתה לו צואה על הבגדים ואני אפילו לא יכולה לתאר את זה, בהתחלה הלכתי, לא יכלתי לדבר איתה. אבל עצרתי במקום, לקחתי נשימה גדולה, הבנתי שמה שעשיתי לא נכון, אף אחות או רופא או כל עובד רפואה אחר לא התיחס אליה, והמצב שלה הראה את זה. הסתובבתי אליה, נתתי לה את הפלפון שלי ואמרתי לה שתודיע למי שהיא צריכה. זה מקרה אחד בן רבים... כשעובדים בבית חולים רואים את היחס המגעיל של הצוות, ואז חושבים אם רוצים להגיע למצב שכזה, מישהי שהגיעה לצילום ממוגרפיה ופחדה והתחילה לצעוק, והטכנאית (אני הייתי סטאג'רית) התחילה לצעוק עליה שלא תצעק, האישה לא ידעה עברית, היא דיברה רוסית וכך גם הטכנאית, אבל היא לא דיברה איתה ברוסית אלא בעברית... כל הכבוד לך שאת מצליחה לשמור על הרגש, אני ראיתי הרבה עובדי רפואה שמאבדים את הרגש, את הרוך, שהופכים להיות אדישים. זה סיפור מקסים

למעלה