שיתוף פעולה

hipod

New member
שיתוף פעולה

התחלתי לפני שלושה שבועות עבודה בתור מטפלת לתינוקת מקסימה בת שנה וחודשיים. היא מאד מתוקה, ותמיד חייכנית ונעימה איתי. הבעיה היא כל בוקר שאני מגיעה ואמא שלה נמצאת, היא בוכה ודי נרתעת ממני. או כל פעם שאמא שלה מגיעה פתאום היא מתחילה לבכות ורוצה ללכת לאמא שלה. ברגע שהיא שוכחת ממנה, היא חוזרת לשתף איתי פעולה, ולנהות מממני. אני תוהה אם זה עניין של זמן, או שיכול להיות שככה זה יישאר. ומה לדעתכן האמא מבינה מהעניין? היא אומרת לי שהיא מבינה שזה בגללה, אבל אני חוששת שאולי היא חושבת שזה גם קצת בגללי. עוד מישהי נתקלה במקרה כזה? תודה, ויום טוב.

האם מבינה .

בדרך כלל בכי של ילדים בפרידה מן ההורים, קשור ליחסים שבין ההורה והילד. אם היא בסדר אצלך כשאתם לבד, זה מספק. זו תופעה שחוזרת על עצמה.

מידור

New member
בגיל הזה הילד מרגיש שהוא חלק מאמו

ולכן הפרידה קשה לילדה. רק לקראת גיל שנה וחצי ולפעמים קצת יותר הילד מתחיל את ההפרדות מאמא שלו ואז הפרידה יכולה להיות קלה יותר, ואם היא קשה יכולות לה סיבות אחרות.

פרידה בבוקר זה קשה

בפרידה מאוד חשוב שהילדה תרגיש שאמא שלה בוטחת בך והיא נותנת אותה אלייך באהבה, חשוב להגיד שאמא תמיד חוזרת ולחבק את הילדה ולתת לה הרגשה בטוחה ונעימה. נכון, היא תבכה, זה יחזור על עצמו וזה בסדר- היא עצובה כי היא רוצה את אמא לא כי היא מפחדת ממך. אם את מודאגת ממה שהאמא עלולה לחשוב פשוט תתקשרי אליה כשהילדה נרגעת ועסוקה במשחק ותגידי לה שרק התקשרת להרגיע אותה שהילדה נרגעה והיא כבר משחקת ונהנת.

למעלה