שיתוף פעולה!

שיתוף פעולה!

אמשח אם כל אחד ירחיב את בחירתו בסקר החדש.. מה אתם באמת חושבים? הרי כעיקרון השפה הערבית היא שפה רשמית במדינה? האם זה ברור לעין? האם על היהודים לדעת ערבית או שמספיק שהערבים ילמדו עברית כי הם מיעוט? שמח לשמוע ממכם.. ילדונת ואני בטח שמימון מצטרף לדבריי :).. יום טוב

שילמדו ערבית, העצלנים..

וכך לא יהיו תלויים בכמה יודעי ערבית שמלקטים עבורם ידיעות מעיתונים ערביים.

lir42

New member
אני חושבת שזה חובה בארצנו

אני לא יודעת אם כתבתי זאת כאן טו בפורום אחר אבל אנו חיים 2 עמים במדינה אחת ובבתי ספר מלמדים מכיתות ד אנגלית כשפה חובה אומנם אנגלית זו שפה חשובה ומאד אך צריכים שגם ערבית תהיה שפה חשבוה מאד במדינתנו ושהיא גם תילמד מכיתות נמוכות וכחובה. שלכם לירי

~Gal~

New member
היי לכולם!

אז ככה - לדעתי זה פשוט מגוחך שיש לנו בארץ 2 שפות רשמיות, ואין חובה ללמוד את שתיהן.... נו טוב אז הערבים חייבים ללמוד עברית. אבל אנחנו היהודים? ללמוד ערבית??? פוי, איכס, זאת שפה נוראית! נשמעת רע! השנאה והיריבות שיש בין ישראל לשכנותיה הובילו למצב שבו המדינה עצמה בונה את השנאה הזאת באמצעות חינוך! וחלק מזה זה הבזיון שבכך שאין חובת לימוד ערבית! זה מאד נוח לא להתמודד עם האויבים שלנו, לא להכיר את האויב! הריחוק הזה בונה את השנאה עוד יותר ומשרת את האינטרס של המדינה... ככה אני רואה את זה. וזה די טפשי - כי אם היינו מנסים ללמוד את התרבות הערבית, כפי שהם יודעים עלינו היהודים, היינו בעמדת יתרון! ידע = יתרון = כוח! אבל.. מאד נוח לא לדעת... מאד נוח, לשמר את הבורות. בעזרת בורות המדינה יכולה לשלוט בנו יותר, לנווט אותנו לאן שהיא רוצה... לבנות עוד את השנאה... הרי שנאה והנכונות למות בעד ארצנו נובעים מתוך יאוש, בורות, עוני. זה לא צומח מתוך מצב טוב... תראו את השאהידים למיניהם... הם לא צומחים ממשפחתו של עראפת... אבל לו מן הסתם נוח שהם קיימים. תראו תנועות כמו ש"ס. הן צומחות מעוני, ממצב מצוקה של אנשים קשי-יום! וש"ס תטפח את המצב הזה כי אם מצבם של האנשים ישתפר, הכוח הפוליטי שלה עצמה יילך לאיבוד... סתם דוגמה לא ממש קשורה... קצת נסחפתי... טוב אולי קצת נסחפתי אבל הבנתם את העקרון...

בת-עמי

New member
לא ללמוד ערבית...

דמ"י עש"ו מי שרוצה שילמד... אבל זה לא צריך להיות חובה! כשאני הייתי בבי"ס ולמדנו(יותר נכון למדו) ערבית הסיבה היחידה שהצלחתי למצוא היא "דע את האויב" אבל מכיוון שאני בחורה דתיה ולא משרתת בצבא(ובמודיעין אני לא יוכל להיות) הבהרתי למורה כבר בשיעור הראשון שאני ערבית לא לומדת. מי שרוצה ללמוד ערבית שילמד! אבל שזה יהיה מקצוע חובה במדינת ישראל??? זה לא!

אני מאמין כי יש מקום לשפה רשמית אחת

בלבד. וזו הסיבה היחידה וטיעון כמו ששמענו כאן - שהערבית שפה מגעילה באמת איננו רציני. תשאל בחו"ל מה אומרים על השפה שלנו. באמת לא יופי השפה קובע. תראו מה קורה בשאר העולם. כשמגיעים מהגרים ממקסיקו או מסין לארה"ב ילדיהם לומדים אנגלית בבית ספר רגיל. משרד החינוך שם לא מממן בתי ספר עם שפות זרות. באותו אופן מתגייסים לצבא אמריקאים מכל המוצאים. כולם חוגגים את החגים הלאומיים ומצביעים לדגל. רק אצלנו יש קבוצות (שבראשם הערבים והחרדים) שמתעקשים שילדיהם ילמדו בבתי ספר שונים ושפות שונות ואינם מוכנים להכיר בקיומה של המדינה עם כל החובות הכרוכות בכך. אני חושב שהבעיה היא איתנו שהחברה שלנו מתייחסת בסלחנות לכל מיני קבוצות אלו. אם המוסלמים ילמדו עברית וישרתו בצבא (הגנת המדינה זו חובה על האזרחים בכל העולם) אז אולי ירגישו עצמם ישראלים.

שכחת שערבית היא השפה המדוברת ביותר

באזורנו (ובפרט היא נלמדת כשפת אם אצל לפחות 20% מאוכלוסייתה של ישראל עצמה)

אינני פוסל

את הדרישה שהערבית תלמד אצלנו כשפה שניה או שלישית. אבל לא ייתכן שאוכלוסיה שלמה לומדת אותו כשפה ראשונה ולפעמים בלעדית. אם אנחנו רוצים שכולם ירגישו עצמם ישראלים חייבים לשמור על סממנים משותפים - מדינה אחת, שפה אחת, דגל אחד, צבא אחד וכו´ וכמובן שוויון לכל.

ערבים ישראלים לומדים עברית מכיתה ג´

ונבחנים בה לבגרות. תוכנית הלימודים של בתי הספר הערביים נקבעת ע"י משרד החינוך, כך ששום בית ספר ערבי לא מלמד ולא יכול ללמד את הערבית כשפה בלעדית.

אז איך תסביר

את העובדה שכשאני פוגש ערבי כפרי (לא זה שגדל בסביבה יהודית) העברית שלו עילגת עם מבטא ערבי כבד? זה נראה כאילו את השפה רכש ברחוב. אני חוזר על הטיעון שהעברית צריכה להיות שפה ראשית עם לימוד שפות נוספות מאוחר יותר (למשל כיתה ו´). אם מישהו לא אוהב את השפה שיחפש מדינה אחרת או שילמד את ילדיו בבתי ספר פרטיים (שמעתי שקבוצת עולים בנתניה אירגנו גן ילדים בשפה הרוסית. אבל עד כמה שהבנתי אין להם כונה להמשיך זאת לכיתות הגבוהות).

אתה מדבר על ערבים ישראלים..?

נשמע לי מאד מוזר.. רוב הערבים שאני מכיר מדברים וכותבים עברית באופן רהוט ביותר - העברית שלהם לרוב טובה בהרבה מהאנגלית שלנו. אם פגשת ערבים מהשטחים - רובם לא יודעים עברית בכלל, פרט לכמה יחידי סגולה שלמדו מהניסיון - ולבטח נשמעים כמו שאתה מתאר. הם למדו כל השנים עפ"י תוכנית הלימודים הירדנית - ובשנים האחרונות יש להם מערכת חינוך עצמאית (שקרוב לוודאי לא מלמדת אותם עברית.. הרי ממילא הם סבורים שהדור הבא שלהם כבר לא יכיר את ישראל כפי שהיא היום....)

כמה עובדות..

לישראל יש שתי שפות רשמיות, עברית וערבית, רק בכמה שנים אחורונים הערבית החלה לקבל יחס של שפה רשמית, (שלטי רחובות ותשדירים) וקצת יותר תוכניות בערבית. יש אזורים בישראל שעברית מלומדת כבר מכיתה ב´. לעופר אופק רחב טיפה צודק.. אני מכירה הרבה ערבים שהמבטא שלהם לא מושלם אבל כאשר יקראו או יכתבו הם יכתבו מולמם כי בערך 10 שנים אנחנ ומחייבים ללמוד ערבית יש כאלה שמשתמשים בה יותר אז העברית שלהם על רמה יותר גבוהה ונטולת מבטא ויש כאלה שפחות. פשוט חוסר בטחון לפי דעתי. יום טוב..

ברור שקל יותר לכתוב כהלכה מאשר

לדבר בשפה שאיננה שפת אם ללא שמץ של מבטא זר... אין לי ציפיות כאלה מאף אחד, בדיוק כמו שרוב הישראלים לא ידברו אנגלית במבטא אמריקאי, ואיש לא יבוא אליהם בטענות על כך...... אבל כמעט ולא פגשתי ערבים ישראלים שנשמעים כאילו למדו עברית ברחוב.. (ברור שישנם כאלה, והם לבטח היו תלמידים גרועים מאד או כאלה שמתקשים בקליטת שפות - בדיוק כמו ישראלים שהאנגלית שלהם גרועה). בקשר לחוסר ביטחון - ייתכן מאד שחלק מיודעי העברית במגזר הערבי מתביישים לדבר עברית מפני שיזהו אותם לפי המבטא. אותם לא יכולתי לשמוע אז קשה לי לדבר על מספרים.....

all

New member
השפה פחות חשובה

ממה שבוחרים להגיד. מי שירצה ילמד מי שלא, שלא ילמד. גם בקנדה מדברים בשתי שפות ואין שום חובה ללמוד מה שלא בא לך.

למעלה