שיתוף מלא או פרטיות

ki92

New member
שיתוף מלא או פרטיות

יש לי הפרעה נפשית קשה שאני חייבת להיות תמיד בשליטה ואני לא סומכת על אנשים אחרים, רק על עצמי. אפילו על האנשים היקרים לי ביותר אני לא סומכת.
אני ובן זוגי קבענו חוק שמדברים על הכל ואין הסתרות בנינו.
למרות שאנחנו מדברים על הכל, אני מוצאת את עצמי מחטטת לו בכל הזדמנות אפשרית בפלאפון. אני אוהבת לדעת מה קורה איתו. כמה שאנחנו פתוחים, לא יוצא לנו לדבר על כל פיפס. אני מחטטת לו בעיקר אחרי ריבים, להבין מה הצד שלו בריב, לראות מה הוא חושב עלי באותו רגע ספציפית בריב או בכללי בלי קשר לריבים...יש לי הרגשה שגם הוא מחטט לי בפלאפון בהזדמנויות.
אני מצד אחד יודעת שהוא אוהב אותי, אבל מצד שני תמיד מכרסמת בי ההרגשה שאולי זה רק נדמה לי או שאולי יום אחד ימאס לו.

ברור לי שזה לא בסדר לחטט בפלאפון אבל מרגיש לי שאני לא יכולה לחיות בלי זה. כשיש לי גישה למידע אני מרגישה בטוחה.
הבנתי שזה קורה אצל הרבה זוגות, עד כמה זה באמת נפוץ?
איך מתמודדים עם העניין?

מריוס זכריה

Member
מנהל
עד כמה זה נפוץ? לא מכיר כזה סקר.

לגבי איך מתמודדים: הכי טוב היה אם בן זוגך היה יודע שאת מחטטת לו בטלפון והיה פשוט מסכים לזה. הרי ממילא קבעתם שאין שום סודות, אז קחו את זה עד הסוף.
&nbsp
זה לא רעיון כל כך מופרך. לי, למשל, אין שום סודות בטלפון, כמו שגם אין לי סודות בחיים. מי שרוצה לחטט מוזמן. אז אולי גם בן זוגך יכול להרגיש ככה?
&nbsp
נכון שאנשים גם זכאים לפרטיות. אבל פרטיות בזוגיות קורית כשיש ביטחון מלא אחד בשני. ברגע שיש תחושת הסתרה, ההסתרה מחליפה את הפרטיות, והיא הופכת לדבר שמרחיק את בני הזוג.
&nbsp
יש כמובן מנקרים שבהם רצוי שצד אחד לא יחטט לשני יותר מדי, ולכן אני לא רוצה לקבוע כאן קביעות עקרוניות. מה שהצעתי יכול להתאים לחלק מהזוגות. אולי זה יכול להתאים לכם.
&nbsp
לגבי טיפול: חושב כמו גברי שטיפול פרטני שלך הוא חשוב, ואם עוד לא התחלת, אז בהחלט כדאי להתחיל.

אמרלדה

Active member
השאלה שלך למטה

זאת שנתת כתשובה לעתונאית, נותנת תחושה שאת חיה בסרט או לפחות בארץ אגדות משלך. ועכשיו אני קוראת את הפרטים.

אין לי סודות מבן הזוג שלי, אבל זה לא אומר שאני מספרת לו הכל. אני לא. זה נשמע לי לא מציאותי.

אני למשל לא מספרת לו כל דבר שנוגע לילדיי, (לא הילדים שלו), כי לפעמים הם מבקשים שלא (לא רק ממנו, אלא בכלל. הם אנשים מאוד פרטיים וגם עם חברותיי אני לא מדברת עליהם), אז מכבדת את בקשתם. לא בטוחה שהייתי מכבדת בקשה כזאת של כל אחד - כי אם אתה בוחר לספר לי, אל תיכנס ביני ובין הזוגי שלי ואל תחליט בשבילי על מה לדבר אתו. שאל לפני הבחירה ואגיד לך. אבל לגבי הילדים הרגישים שלי - כן.

אני למשל לא מספרת לו על כל כאב בטן שהיה לי כשהוא לא בבית, כי אני לא אדם בריא, והיו תקופות קשות שהוא טיפל בי לא מעט, ואני לא רוצה להדאיג אותו או להציף אותו בבעיות בריאות קלות. אז אם זה כאב ראש שבא וחלף ועבר אני לא מספרת, ואם ישנתי שעתיים בצהרים כי הייתי עייפה אני לא מספרת, כי אחרי הכל זאת הסיבה שיצאתי לפנסיה מוקדמת, כדי שאוכל לנוח יותר. ואני לא חייבת לו דיווח על כל פיפס.

אני לא מספרת לו על כל מה שאני עושה עם כסף, כי יש לי משלי ויש לו משלו ויש לנו חשבון משותף אבל גם רכוש של כל אחד מאתנו בנפרד. אני לא מסתירה, אלה לא סודות, אני מתייעצת אתו פעמים רבות כי הוא מבין יותר ממני, אבל אני לא מספרת כל דבר, אני מחליטה בעצמי מה לעשות עם הכסף וכולי.

אני מתעצבנת בקלות משירות מחורבן, לא חשוב איפה. עקב אכילס שלי. אז אם הייתי בסופר ויצאתי עצבנית מהקופאית, אני לא מספרת. כי הוא וגם הבנים או עושים ממני צחוק או כועסים עלי שאני מתעצבנת. אבל אם בערב הוא יגיע וירגיש וישאל למה אני עצבנית, ישר אספר לו, כי זה לא סוד.

אני קוראת ואני מודעת להבדלים שניכרים פה בין פרק ב' לפרק א', אבל עדיין אני בדעה שבלי לשמור סודות, לא מספרים הכל. יש לנו גם חיים פנימיים משלנו.

ככה זה החיים. הם לא שחור ולבן, יש בהם הרבה אפור. לפעמים הוא מספר משהו שקרה לו בעבודה רק אחרי שבועיים, ואני אומרת לו משהו בנוסח: ורק עכשיו אתה מספר לי את זה? - אבל זה חלק מהחיים, ברור לי. אם זה היה מאוד חשוב לו, היה מספר באותו יום.

חיפוש וחיטוט בפלאפון מתוך צורך לשלוט זה דבר לא בריא ושלילי, והוא דווקא לא חלק מן החיים. זה לא שאת רואה במקרה שיחה שהוא קיבל. בדקי עם עצמך למה יש לך צורך כזה לשלוט. היום זה כלום, אבל כשיהיו לך ילדים מתבגרים תאמיני לי שכולם בבית יאכלו סרטים מזה, וקודם כל את. את צריכה ללמוד לכבד את המרחב הפרטי של אחרים וגם לתת בהם אמון. השקיעי בזה עכשיו. זה ישפר גם את כל מערכות היחסים שלך בעתיד.

ובעניין ה- "אולי יום אחד יימאס לו" - איך אני אגיד את זה? ואם תדעי את זה יומיים קודם, לא יימאס? האם את רוצה הכנה כדי למזער את הפגיעה? לא עובד. בחיי שלא. תמיד, ממרום גילי המופלג, תמיד כשמקבלים מכה מקבלים מכה, לא חשוב כמה התכוננת אליה.

פתחת את הפוסט במילים: יש לי הפרעה נפשית קשה. מה את עושה עם מחלה קשה (שלא תדעי)? הולכת לרופא? אז גם כאן - טפלי בעצמך.

אדם המעיד על עצמו ש"יש לי הפרעה נפשית וכו"

הוא אדם שצריך ללכת לטיפול.
האובססיביות שלך בקשר לשליטה ולידע שיש לך על המחשבות של בן זוגך גורמות לך לבזבז הרבה מאוד אנרגיה.
חבל.

עובדה שלמרות שיש לך גישה למידע אצלו במחשב/נייד

את לא מרגישה בטוחה בו ובקשר עימו.
אי אפשר כל הזמן לחיות בחשש הזה שהוא בוגד בך או לא אוהב אותך. הייתי במקום הזה והיה לי ממש רע, כל הזמן הייתי במירוץ לבדוק מולו אם הוא באמת אוהב ורוצה אותי כי באתי מבית שאין בו אהבה בין ההורים והמודל הזה מאוד הפחיד אותי.
&nbsp
עם השנים והחיים שהשתנו, גם אני השתניתי ואני כבר לא מחפשת לדעת כל הזמן הכל עליו ולא בודקת אותו ומולו.
&nbsp
כשרוצים לחיות ולהתנסות בדברים שונים בחיים- צריך לוותר על הביטחון של 100 אחוז שהכל יילך כמו שרצינו, כי מה לעשות לא הכל בשליטתנו.

PorFavor1

New member
חוקים ללא ציות .. לא שווים...

אני לא קראתי את כל התגובות, אבל בהנחה שגילך הוא רק 23 כפי שמפורט, אז-
אני חושב שזה יעבור לך. זה פשוט עובר.
זה עובר ולא בגלל שאנשים רוכשים יותר אמון כלפי אחרים עם השנים, אלא בגלל שאנשים בדר"כ מבינים בשלב כלשהו, שמידע מהסוג הזה שאת מחפשת, חסר ערך...
הוא חסר ערך בגלל שאין מה לעשות איתו כדי לשמור על הקשר, אלא בדיוק להיפך.
אם קיימת בוגדנות, היא תצא החוצה אל האור, במוקדם או במאוחר.
בכל מקרה, גמר הקשר בוא יבוא, עם קשר למידע הזה שאת מחפשת, או בלעדיו.
למה?
כי כל קשר רומנטי הוא לעולם זמני, קצר או ארוך.
בדר"כ גמר הקשר לא נוגע לאף צד שלישי, ולא נוגע ישירות לבוגדנות של בן הזוג.

ki92

New member
מאוד צרם לי ש..

אתה חושב שכל קשר סופו להסתיים.
נוטה שלא להסכים איתך.

PorFavor1

New member
אז בדר"כ או רק לפעמים

האמת היא שהפוסט שלך מאוד מצא חן בעיניי. ולא ציינתי זאת קודם.
כנות, יושרה אישית, רגשי אשם וביקורת עצמית, אלו תכונות שאני מאוד מעריך ופוגש רק לעתים רחוקות.
שיהיה רק בהצלחה.

למעלה