שיתוף מה ocd שלי

• פותח הנושא bkl12
  • פורסם בתאריך

bkl12

New member
לא קל...

האמת שהמתח מקשה עליי להתייחס למה שכתבת כרגע.... נראה בהמשך...

bkl12

New member
שיתוף מה ocd שלי

לילה טוב , רציתי לשתף משהו מ ה ocd שלי : זה קצת קשה להסביר אבל אנסה, הפעולות : צפייה בטלוויזיה , עבודה מול מחשב , קריאה (עיתון למשל) ,שמיעת מוסיקה ופעולות כמו הסתכלות על תמונה בחדר כלשהו , הסתכלות על קלף (במשחק קלפים למשל) וכו' גם לא ממש עבודה מול המחשב אלא סתם להציץ במסך, גורמות לי לעלייה של מתח ! זה לא מוחלט תמיד אלא יש מקרים שכן ויש שלא. פעולות לפנאי - כן עבודה במחשב לצורך תרגיל בלימודים - חלקי פעולות שאני צריך לעשות כמו לקרוא דואר -חלקי (יכול להיות שלא יפריע) אם אצטרך לעשות זאת כחלק ממטלה של עבודה או לימודים אני מניח שזה לא יפריע, למשל לקרוא מדף נהלי עבודה במקום. תבינו כמה שזה אכזרי , שאני נוסע באוטו אני לא אשמע רדיו אלא אם כן משהו אחר הדליק אותו... עכשיו שאני כותב את זה יש מתח... גם מקודם שראיתי חדשות בטלוויזיה. יש גם קיצוניות , נגיד אני בבית והטלוויזיה דולקת ושומעים אותה גם במטבח , אם אני אוכל משהו ובצורה מודעת אשמע את הקול מהטלוויזיה יתחיל מתח. בקיצור סיוט ! הגעתי לזה לא ישר סתם כך אלא בתהליך כלשהו שבטעות יצרתי אותו והשרשתי אותו. בהתחלה הפעולות האלו התחילו לגרום לי למתח ולא הבנתי מדוע. ואז קישרתי את זה לדברים לא נכונים...ופשוט יצא שהתחלתי להגביל את עצמי בזמן שאני עושה אותן... עד שבכלל לא יכולתי לעשות אותן (גרמו לי למתח)...וכך יצא שתקופה ארוכה נמנעתי מהן בגלל המתח. עבר זמן, החכמתי ועכשיו אני מתמודד עם זה יום יום ,גם עם חשיפות...

אמא11

New member
ערב טוב BKI12 ../images/Emo39.gif

קשה לקרוא מה שכתבת כי אתה ממש מצליח להעביר, במילים, את "חווית הOCD" ואת האכזריות שבמצב הזה, ואת חוסר האונים מול הכללים שבעצם אתה יצרת. כתבת על חשיפות. האם החשיפות הן טיפול עצמי או בהנחיה של מטפל? בזמנו אדית ושמוצקין הזכירו טכניקות של נשימות ומדיטציה - אולי נשימות למשל יוכלו להקל על ה"מתח" שאתה כותב עליו, האם ניסית? יש על כך ב"קישורים" של הפורום (כאן למעלה) בקטגוריה "עצות של חברי הפורום". שיהיה לך רק טוב תמי

bkl12

New member
לאמא 11

תודה על ההתייחסות, בימים האחרונים קשה לי מאוד... מחכה שזה יירגע ואז אכנס שוב לפורום...

למעלה