שיתוף: ימים עצובים לי

yperelman

New member
שיתוף: ימים עצובים לי

כבן לניצולי שואה אני חש שעם השנים קשה לי יותר. לפעמים אני אפילו לא מקשר את הירידה במצב הרוח ליום הזה עד שאני לא משוחח עם אחותי המקסימה ואז האסימונים נופלים. זה לא רק עצב בשל הזדהות. זה עצב מתוך ההוויה הפרטית שלי. הדור שעבר את האירועים הכל כך קשים האלה ובפרט הוריי הורישו לי (שלא במתכוון חלילה), אנרגטית את התחושות, הכאב, הפצעים, בכל רגע ורגע מלידתי (ואלי עוד קודם) ועד היום. כן, גדלתי לתוך עולם אחר ואני לא חוויתי את הקשיים הבלתי נתפשים האלה אבל אני מרגיש שהם חלק מהוויתי היום עצוב וכואב תודה

skooby

New member
../images/Emo201.gif

רק
בלי מילים

אחד עשר מליון לפידים

אני שומעת את האבדן, העצב, הגעגוע, במילים שלך, ואני מרגישה עצב גם אני, למרות שאני נכדה לניצולי שואה, ולא גדלתי עם זה ממש בתוך הבית, עדיין אני יכולה להרגיש את היישות, הגוף שנקרא "יהודים", צועקת, מתעוותת וסובלת, וזה רק בימים האלה, שאני שמה לב לכאב, כמו פצע שבדרך כלל מתעלמים ממנו ורק בזמנים מיוחדים פתאום שמים לב אליו, או אולי כמו נכות. אני מרגישה היום שאחד עשר מליון נספים, ועוד אינספור ניצולים חרוכים ואטומי מבט, מדברים דרכי. אני מרגישה מועקה שאי אפשר להסביר אותה במילים. ואני שמחה, לעצמי, על שיש יום השואה שבו אני יכולה לסחוב את המועקה הזו, ולדעת, שהם יודעים. היום ממש במיקרה הייתי בצומת בני דרור כשהיתה צפירה. ראיתי בהפנוט את כל המכוניות עוצרות, בכביש הראשי, וכל הנהגים פותחים את הדלת ונעמדים מחוץ לרכש, בראש מורכן ובלי ניע. ואלוהים, כמה שהייתי מוצפת באותו הרגע! אפילו אגזים ואומר, גאה להיות ישראלית. ראיתי, הרגשתי איך שזה פותח שערי שמיים, איך שזו נחמה. ראיתי, איך אנחנו הופכים, רק לרגע (אבל מי סופר?) , לגוף אחד. ופשוט נעתקה נשימתי... אי אפשר לתפוש את מה שקרה. אולי חשוב להגיד, שגם מי שזה קרה לו, אני מניחה שלא תפש שזה קורה. זהו. אהבה גדולה לכם, הבית שלי, ודרככם - לכל המתענים, הזקוקים והנזנחים...

למעלה