שיתוף ותהייה

נוש14

New member
שיתוף ותהייה

חזרתי עכשיו משיעור גיטרה. עד כאן הכל טוב ויפה. גם עזבתי היום את שיעורי הגיטרה לצמיתות. גם טוב ויפה. הבעיה היא שהיה לי מאד קשה לעשות את הצעד הזה של לבוא ולהגיד אני עוזבת. בגלל זה אני חייבת עכשיו לשלם ולבוא לעוד שני שיעורים כדי לסגור חודש, הם לא מקבלים תשלומים פר שיעור. כן, יש לי בעיה של החלטיות והרבה פעמים אני פשוט דוחה את הקץ כדי לא להתמודד עם ההחלטה. מעניין אותי לדעת למה זה קורה, זה כבר ממש משגע אותי. איך יהיה לי קל יותר לעשות שינויים או לחילופין לעזוב דברים שלא בא לי עליהם יותר? מה יהיה בעתיד כשאצטרך להחליט החלטות יותר קשות?

אופירA

New member
מנהל
מה שיהיה - יהיה.

אל תתעסקי במה שיהיה. תתעסקי במה שקורה כרגע - כרגע יש תופעה שקשה לך לקבל החלטות. האם זה קורה גם בקניית בגדים, קניית מוצרי מכולת? לי זה קורה הרבה. גם יש הרבה אנשים שזה קורה להם, בגלל שהם מודעים למורכבות של פרטים, ומכל מיני סיבות נוספות. הדרך שלי להתמודד היא מצד אחד - להתבונן בבעיה ולראות איך היא מתרחשת, כדי להבין מדוע היא קורית ומה השורש שלה, כדי לטפל בה מן השורש. מצד שני אני מתייחסת למצב כרגע כנתון, ומתאימה את החיים אליו - אני מתכננת לי יותר זמן לקניות, נמנעת מקניות מהסוג שקשה לי במיוחד (ושולחת אוהבי קניות לבצע לי את הרכישות הללו - מכשירים חשמליים, ריהוט וכו'). מכבדת את הקושי שלי לבצע החלטות בגלל מורכבות העניין, ומקבלת החלטות תוך התייעצות עם אנשים שקרובים לליבי, כתיבה של החסרונות והיתרונות על מנת לקבל החלטה באופן שכלי ומחושב, וגם תרגילי הרפיה בכל הנוגע להתלבטות - מזכירה לעצמי שההחלטות אינן בידי, וזה רק דמיון, וכל מה שקורה לי מוכתב לי מלמעלה, וכאשר אני נכנסת ללופ של קושי לקבל החלטה, אני פועלת על בחירה אקראית, ובלבד שהלופ יסתיים. אם השיטה של דחיינות עוזרת לי להגיע להחלטה - אני משתמשת בה ולא שופטת את עצמי על כך. העיקר שזה עוזר לי בסוף.

האמת שמוכר לי...

גם לי קשה לסיים, הנה ביום שני אני מסיימת עבודה מעשית בגן, וכל פעם עולה לי רעיון אחר להכין משהו לילדים בנוסף למיליון ואחת דברים שהכנתי כבר, פשוט אני עושה כל כך הרבה דברים כי פוחדת מהפרידה במיוחד שממש טוב לי במקום הזה. לפעמים חייבים להיפרד ולעשות שינויים, זה חלק מהחיים וצריך פשוט לקפוץ למים ולעשות זאת.

למעלה