שיתוף ושאלות

שיתוף ושאלות

שלום לכולם אחת הסיבות שאני פונה לכאן היא העובדה שאין לי עם מי לדבר על ה OCD. אני מסתיר את זה חוץ מחבר אחד או שניים טובים שסיפרתי להם וקשה לי להתמודד עם זה לבד. הסביבה שלי: משפחה , חברים כולם נחשבים בריאים מבחינה נפשית או לא מאובחנים ואני לא רוצה שאף אחד ידע בגלל הסטיגמה וכדי לשמור על הפרטיות שלי. הייתי בטיפול קוגנטיבי מאפריל 2007 עד בערך ספטמבר 2008. הטיפול הזה עזר לי להרגיש יותר טוב באותה תקופה ולהוריד את רוב הטקסים שבאו לידי ביטוי במעשים באותה תקופה כמו בדיקות, והעובדה שהייתי חייב שקט מוחלט כדי ללמוד. באותה תקופה הייתי סטודנט בשנה האחרונה של לימודי התואר 1 בפסיכולוגיה שלי ( אירוני משהו :) ) אני עובד בעבודה רגילה שקשורה גם למרבה האירוניה בתחום של בריאות הנפש. אני לא יודע אם זה קשור למחלה, כנראה שכן, אבל קשה לי עם שינויים ועם עומס. ברגע שנהיה לי עמוס או לחוץ אני מתחיל לעשות תכנון של הזמן ומתחיל להתלבט מה לעשות, מה לא ובאיזה סדר לעשות את הדברים. נראה לי שזה טקסים מחשבתיים. בזמן האחרון התחלתי לעשות הרפיות מדיסק שיש לי וזה עוזר לאותו רגע אבל לא תמיד יש לי כוח או זמן לעשות אותן. אני מרגיש שאני צריך עזרה. אנ מרגיש גם שאם הזמן אני נהיה יותר נוקשה. יש גם את העניין שאני פרפקציוניסט ואיטי. האם אתם מכירים את נושא האיטיות? קראתי בעבר מתישהוא שזה חלק ממחלה. לגבי תרופות: לא לקחתי אף פעם ואני חושש מתופעות הלוואי. אני יותר בגישה של טיפול פסיכולוגי אבל זה עולה הרבה. נראה לכם שבמקרה שלי כדאי לקחת תרופות? מה הניסיון שלכם מבחינת היעילות של תרופות ותופעות הלוואי שלהן? איך אני יכול להשיג טיפול פסיכולוגי בזול? האם יש לכם המלצה על מטפל קוגניטבי התנהגותי בסביבה של רחובות,יבנה, נס ציונה והאזור הזה? באופן כללי אשמח לשמוע תגובות על מה שכתבתי.

תוספות

שכחתי עוד 2 דברים: - יש לי חברה כרגע כבר חצי שנה ואנחנו אוהבים אחד את השני. יש משהו אצלה שמפריע לי אבל אני נוטה להתפשר עליו כי היא מקבלת אותי כמו שאני למרות התנהגויות כפייתיות שיש לי ואני חושב שהסיכוי שאני אמצא מישהי שמוצאת חן בעיני מכל הבחינות וגם תקבל אותי, נמוך. מה דעתכם? האם אנחנו צריכים להתפשר בזוגיות? - המטפל שלי ב CBT אמר לי בזנו שהוא מכשיר אותי להיות המטפל של עצמי , אבל זה לא עובד מספיק טוב. אני מרגיש שאני בכל זאת צריך טיפול או תרופות. אני חושב שלהיות המטפל של עצמך ללא עזרה זה מאוד קשה ודורש משמעת עצמית גבוהה. מה דעתכם?

אמא11

New member
היי אמיר וברוך הבא לפורום שלנו../images/Emo9.gif

הפרפקציוניזם והאיטיות שהיא פועל יוצא מהפרפקציוניזם מאד מוכרים ומלווים כאן את רוב המשתתפים. יש גם כאלה שבגלל זה נמנעים מלהתחיל דברים, ויש כאלה שאינם מסיימים. מאד הזדהיתי גם עם מה שכתבת על כך שכאשר יש עומס ולחץ מתחיל בלבול - אני מתמודדת עם זה בעזרת "רשימות" ו"סדר עדיפויות" ברשימות - שזה גם, בעצם, טקס. העלית שני נושאים חשובים: האחד, ההסתרה - והסתרה גם מהקרובים לך.הסתרה כזו גוזלת המון אנרגיות. אם תרצה לשתף ולפרוק, אתה מוזמן להגיע לקבוצה שלנו שנפגשת, אחת לשבועיים, בימי חמישי בערב בת"א. הקבוצה מאד תומכת ואנו מחוייבים לסודיות. הנושא השני שהעלית הוא הטיפול. נראה שהחלטת לפנות שוב לטיפול (וזה צעד חשוב) ואינך סגור עם עצמך אם לפנות לטיפול CBT או לטיפול תרופתי, כאשר אחד השיקולים (אם הבנתי נכון) הוא העלות הכספית של הטיפול הפסיכולוגי. אני כותבת לך מסר עם הטלפון שלי, ואם תתקשר מחר בערב, מקוה שאוכל לעזור קצת. (לצערי מאתמול יש לי שפעת וקצת קשה לי לשבת ליד המחשב ולכתוב). אם תעדיף לא להתקשר, אשתדל לכתוב שוב במשך השבוע. רק טוב תמי

אמא11

New member
היי אמיר שוב

לגבי טיפול קוגניטיבי התנהגותי או טיפול תרופתי - דעתי היא שכדאי תמיד להתחיל מהקל אל הכבד, כלומר לנסות קודם טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אפשר לראות, לאחר מספר קצר מאד של פגישות, לאן נושבת הרוח, ואם צריך, לפנות לטיפול תרופתי. כתבתי על כך בהרחבה במסגרת של דיון "למי לפנות - לפסיכולוג או לפסיכיאטר" הלינק נמצא ב"קישורים" של הפורום ב"אפשרויות טיפול". כמובן שנכנסים כאן שיקולים נוספים: אם המצב קשה - עדיף להתחיל בטיפול תרופתי מאחר ולאדם במצב קשה מאד לא יהיו המוטיבציה והכוחות הדרושים לטיפול. כאשר התרופה גורמת להטבה מסויימת, או אז לשלב CBT. שיקול נוסף הוא למה האדם מתחבר. אם מישהו באופן גורף נגד תרופות, ברור שהברירה שלו היא הפסיכולוג. אם מישהו נרתע מטיפול CBT וקל לו יותר עם תרופות, או אפילו שיקול כלכלי: הטיפול התרופתי בקופות החולים נגיש יותר ובהחלט זול יותר. ממה שכתבת, אני חושבת שכדאי בכל זאת להתחיל עם טיפול פסיכולוגי בשיטה קוגניטיבית התנהגותית, ולתת בטיפול גם מקום לחיים בכלל - התארגנות, סדר עדיפויות, מה קורה כאשר אתה בלחץ. קח בחשבון שאיני איש מקצוע ועצתי זו ניתנת כאדם פרטי, כדעה של משתתף בפורום. אני מאד מקוה שבת אל גם תענה לך. בהצלחה רבה תמי

תודה רבה תמי וכל הכבוד לך על הפעילות שלך כאן

את עושה עבודה חשובה ועוזרת להרבה אנשים, כולל לי.

למעלה