שיתוף והתייעצות

nicolada

New member
שיתוף והתייעצות

היי בנות! הרבה זמן שלא כתבתי, אבל מדי פעם התעדכנתי כקוראת סמויה... אני צריכה אוזן קשבת של מישהי שעברה את זה, ותוריד לי את הלחץ: יש לי תור לסוריאנו ב- 13.12. מכיוון שמקום העבודה שלי "עבר דירה", החלפתי (בשמחה!) גם את רופא הנשים. ולכן, לפני סוריאנו, ניגשתי לראשונה למרפאה בקריית אונו, כדי לעדכן לראשונה את הרופאה במצבי: אנדו, אחרי שני ניתוחים, ציסטה בשחלה שמאלית, בסה"כ מרגישה טוב, רוצה להיכנס להריון. אחרי חודשיים וחצי של ניסיונות, בהם הווסת הגיעה לי אחרי 37 ו- 46 יום, החלטתי שאני לא מנסה שוב באופן טבעי, אלא ישר אלך על ההזרעות. (לצערי, גם איכות הזרע של הזוגי לא להיט...). יצא המקרה, ובדיוק ביום שהיה לי תור לרופאה בקופ"ח- הייתי ביום השני של הוסת. היא ישר נתנה לי לקחת איקאקלומין, ונתנה לי הפניה לבדיקות דם, כולל פרופיל הורמונלי. אמרה לי גם לקבוע תור למעקב זקיקים, ולמרבה האכזבה, אי אפשר לעשות את זה במרפאה הנ"ל, שכן "לא כל יום יש אולטרא סאונד" (מה זה הפטנט הזה, שאני אבין????? מה זה - לא כל יום יש אולטראסאונד??? לוקחים אותו לאנשהו? צריך מומחה שילטף אותו?? מה???). מכיוון שזה המצב, כמבון שהעדפתי לפנות למרפאת פוריות בתל השומר. רק מה אמרו לי בטלפון?? שהרופא שם לא מקבל את הטיפול שהומלץ ע"י רופא אחר, אלא אצלם הכל מתחיל "מההתחלה". התור הוא לעוד שבוע, אבל מהבוקר אני על קוצים- יש סיכוי שעכשיו אני לוקחת סתם את האיקאקלומין?? מה, ימשכו אותי עוד 40 ומשהו ימים עד הווסת הבאה?? האפשרות הנוספת היא לעשות מעקב זקיקים במרפאה אחרת של קופ"ח, אבל זה אומר שאני ארוץ בין שלוש מרפאות, במקרה הטוב. ועוד הוצאת קיטור: על האלף שאלות שעלו לי בראש אתמול אצל הרופאה, אחרי כמה זמן קיבלתי תשובה של: " שהשאלה תהיה קצרה, כי אי אפשר לענות ככה ב-12 דקות שיש לי לכל מטופלת".... אז למי בדיוק אני אמורה לפנות?? כל פעם בפרטי??

פז08

New member
עצתי היא

שאם יש לך ספקות, בהחלט ניתן להתייעץ עם רופא נוסף.... לגבי המרפאה הספציפית - בהחלט ייתכן שאין אולטראסאונד כל יום. לא לוקחים את המכשיר לשום מקום ולא צריך ללטף אותו, פשוט צריך רופא שמבצע אולטראסאונד ובכל מרפאה יש ימים ושעות ספציפים שבהם יש ביצוע אולטראסאונד..... יש מרפאות שבהן את מעקב הזקיקים מבצע "רופא תורן" וגם אז, לא בכל יום יש רופא תורן. לפעמים יש רק בבוקר ואז נשים שעובדות בבוקר צריכות ללכת למרפאה אחרת וכו' וכו'. צריך לקחת בחשבון שבמרפאות בקהילה היום השירותים מאד התקדמו. עם זאת, עדיין לא מדובר בבית חולים ולא כל שירות מוצע בכל יום. האם בקריית אונו יש רק מרפאה אחת? שווה לברר על מרפאה גדולה באזור שנגישה עבורך, ויש בה גם רופא מומחה לפריון וגם שירות של מעקב זקיקים ובדיקות דם ברוב ימות השבוע. לגבי הרופאה שדיברה אלייך כמו שהיא דיברה- תאורטית (תאורטית בלבד!!) היא צודקת. קשה להקדיש הרבה תשומת לב למטופלת אחת, כשדוחפים לך מטופלות כל 12 דקות. עם זאת, צורת הדיבור הזו מעידה על חוסר הבנה בסיסי (לטעמי) של המצב בו נתונה אישה בתהליך של טיפולי פוריות, כל שכן בביקור ראשון !! אני במקום הרופאה, היייתי דורשת שבביקור ראשון של טיפולי פוריות יקדישו לכל אישה תור כפול. כמובן שאז זה גורם להארכת אורך התורים, ולפחות תגמול לרופאה וזו כנראה בעיה...... אני בכל אופן, לא הייתי הולכת לרופאה שלא קשובה מספיק ולא מוכנה לענות לי על שאלות כל כךחשובות.... אני מקווה שבמרפאה בתל השומר, יקשיבו לך יותר. דרך אגב, זה ממש לא נורא שלא יתנו לך אותם כדורים אלא יתחילו מ"אפס". זה בהחלט ייתרון לטעמי שרופא מתכוון לשמוע אותך, לבדוק אותך, לבחון את כל הפרטים ואז להחליט מה עדיף בעיניו, ולא לרוץ ולעשות באופן עיוור מה שרופא אחר מצא לנכון. אולי תמצאי שהגישה של הרופא בתל השומר תהיה נכונה יותר. את יודעת, בתחום הפוריות יש המון גישות. המון רופאים, המון גישות. ולאו דווקא גישה אחת עדיפה על אחרת. תהיי פתוחה לשמוע רופא אחר, מה שהוא חושב. וגם אם זה אומר שתצטרכי לחכות עם ההזרעה עד הווסת הבאה - כל עכבה לטובה... זו דעתי. בקיצור - מה שלא תבחרי, שיהיה לך המון בהצלחה!!

זואילי

New member
את בכללית?

כי זה מאוד מזכיר לי את הבירורים שעשיתי כשחשבתי שאני אעשה הזרעות. התקשרתי לכל מרפאת נשים של הקופה באיזור הגיאוגרפי שלי ונדהמתי שזה היה פשוט בלתי אפשרי לעשות מעקבי זקיקים מסודרים, אלא אם באמת אני מתזזת ממרפאה למרפאה, כשעיקר הבעייה היא תור לאולט'. היה גם מכתב תלונה על הדרך כי באחת המרפאות חחח מנהל המרפאה סירב לקבל מטופלת חדשה!
בקיצור, אחרי שהבנתי שאין עם מי לדבר ואין מצב שאעבור טיפול בלי מעקב צפוף ונוח - פתחתי תיק במח' הפריון בתה"ש. גם שם נלחמתי עם הקופה על מעקבים. אוהו כמה מכתבים שלחתי. גם למנכ"ל הקופה כולל כל הסאגה שעברתי קודם. אז מנסיוני ההוא, אם מדובר על טיפול *בציבורי* - עדיף למצוא בי"ח ולעשות שם הכל. הרופאה מקופ"ח שהיית אצלה, האם היא מומחית פריון (היא עושה שאיבות באיזה בי"ח?) או גניקולוגית רגילה? אם היא לא עושה IVF (גם אם זה לא רלוונטי לגבייך) - אז סליחה על הבוטות, ובטוחה שגם לא כולם יסכימו איתי, אבל זו טעות נפוצה... צריך רופא מומחה לפוריות נקודה. על אחת כמה וכמה לאנדואית. (לא שרוב רופאי הפריון מבינים שיש הבדל בין מטופלת פוריות רגילה לאנדואית, אבל זו בעייה אחרת...), עדיין - אותנו האנדואיות אסור לטרטר. כל טיפול צריך למקסם. אין לנו פריבילגיה של ביזבוז ווסתות על בירוקרטיה או על רופא שמורח אותך ואח"כ ישלח אותך למומחה פריון... לדעתי, בגלל שהתחלת ליטול איקקלומין, אז במאמץ על ועצבי ברזל - תנסי למצוא דרך לעשות מעקבים ולנצל את הסבב הזה. חשוב - תרשמי לעצמך את כל נתוני המעקבים. דם ואולט'. בכל מקרה תלכי לתור שנקבע לך ביח' הפוריות בתה"ש. תשמעי מה הרופא יגיד. תדברי אל ליבו. *תתני חשיבות על לאנדו* ותגידי שהתחלת איקקלומין, תביאי איתך את הבדיקות שהגניקולוגית הורתה לך לעשות. תביאי איתך את תוצאות המעקבים שתספיקי לעשות עד לפגישה. הפקידה יכולה להגיד הרבה דברים, אבל הזרעה שמתחילה באיקקלומין זה לא גילוי אמריקה לאף רופא פריון. אם את מספיק אסרטיבית, אם מולך ישב רופא עם קצת שכל בראש והבנה מינימלית מה זה אנדו - ייתכן והוא יזרום איתך. את יכולה להיעזר בסוריאנו, פשוט לבקש ממנו אם הוא יוכל לדבר עם אותו רופא שקבעו לך אליו. לגבי תשובת הרופאה... זה מכעיס ומתסכל, אבל ככה זה. אין מה לעשות. אם שיטה כזו לא מקובלת עלייך - יש מספיק רופאים שיקדישו לך גם 20 דק'... או יותר. וקחי בחשבון שגם בבי"ח זה לא גן של שושנים. יש יתרונות וחסרונות לציבורי. לנו יש בעייה שיש לנו אנדו... ולדעתי האישית ומנסיוני, ציבורי ואנדו בטיפולים זה מתכון להרבה מפחי נפש. אבל זו בחירה אישית לגמרי שלך ובתוכה הרבה שיקולים, כמובן גם כלכליים, ברור לי לגמרי. קחי נשימה עמוקה. בסוף דברים מסתדרים בסבך הזה.

יש לי הרבה

מה להגיד על המרפאה בקרית-אונו אבל אולי כדאי שאני
, מצטרפת לזואילי כדאי לחפש מרפאה באזור שעושה מעקבים ולסיים את הסבב הזה ובמקביל לפתוח תיק בתה"ש ואולי הרופא יהיה מספיק רגיש כדי לקבל את הפרוטוקול שלך ולעזור לך כבר שם. מה שלא יהיה הרבה

nicolada

New member
לא ברור איך אני לא מבקרת כאן כל יום,

עם כל העצות, ההבנה והאהדה שאתן מפגינות! באמת שאין לי מספיק מילים לומר עד כמה אני מעריכה אתכן! תשובות לשאלות שלכן: כן, אני בכללית. דווקא אני אשמח לשמוע על המרפאה בקריית אונו (זאת שבקניון). השבוע זו היתה פעם ראשונה שהייתי שם, אחרי שלפני כן הלכתי לקטוביץ' בתל אביב- ושם לא סבלתי אף אחד!!! אני לא חושבת שהרופאה שהייתי אצלה היא מומחית לפוריות. לפחות ע"פ החותמת שלה היא מומחית למחלות נשים ויילוד. בתכלס, כשאני חושבת על זה, הגניקולוג הכי סימפטי, נחמד וקשוב שמצאתי אי פעם בקופה הזו יושב בכלל בחולון.... אז אחרי הרבה טלפונים, החלטתי ללכת כמובן לתה"ש לתור שנקבע לי ביום רביעי, לקוות שהרופא שם מספיק אנושי וקשוב, ויסכים להתחיל לי את תהליך ההזרעה. אגב, הזרעה עושים רק בבתי חולים? לא בקופה? לגבי המעקב זקיקים יש מרפאה ברמת גן שאפשר ללכת אליה כל יום. לא יעיל במיוחד להיות מפוזרת ככה, אבל זה מה יש, ועם זה ננצח! (מה לעשות, המרפאה בקניון מאוד מאוד נוחה לי מבחינת גישה ושעות, לכן כנראה אשאר שם...). אולי באמת אני אדבר עם סאלי, שתדבר עם סוריאנו שידבר עם.....
שוב- המון תודה!!!

פיצ 50

New member
את יודעת מי הרופא

שאליו את הולכת בתה"ש???? אם לא תשאלי...לא כולם מומלצים שם לצערי.... אם תרצי שאלך לך מסר... והכי חשוב בהצלחה!!!

nicolada

New member
הזימון הוא לד"ר רענני,

זה מבטיח שאכן אהיה אצלו? בכל מקרה, שלחתי גם פקס לסוריאנו, שידבר על ליבו.... ואשמח לקבל מסר עם טיפים מועילים, תודה!

זואילי

New member
ממש לא מבטיח כלום

אף אחד שם לא יעדכן אותך אם הרופא (רענני זו לא רופאה?) הספציפי יהיה. שוב, כי ככה זה בציבורי. לי פעם קבעו שם וכשבאתי הרופא לא היה. צעקתי
והלכתי. (ואז כמובן ייבבתי מתיסכול).

פיצ 50

New member
כמו שזואילי כתבה

לא ככ בטוח שמי שאמור לעשות את המרפאה אכן יעשה... בעיה בבי"ח ציבורי........ אני חושבת שמאוד חשוב לעדכן את סוריאנו שידבר עם הרופא/ה שיראה אותך באותו יום, לפעמים היחס משתנה בשל כך 180 מעלות....

למעלה