שיתוף הורים

שיתוף הורים

פעם , קצת מזמן כתבתי כאן וביקשתי עזרה חיפוש עבודה . מפה לשם התחלתי ללמוד וגם לעבוד 3 פעמים בשבוע בהנחית התוכנית של רמי כץ בראשון . זה יותר מדי לי . ביקשתי להוריד לי יום אבל בנתיים לא מצאו לי מחליפה . אווף . טוב מה שרציתי להגיד זה שיש מדיניות גורפת של משרד החינוך שסייעות לא מדברות עם הורים . בעבודה אמרו לי לא לדבר עם הורים , באימוני הוראה (בגן ) במסגרת הלימודים אמרו לי לא לדבר עם הורים . זה מרתיח אותי , ואני צריכה לשתוק . היום זה היגיע לשיא כשהורה של ילד שאני שמתי לב שיש לו ביעה רגשית , אז נתנו לי לעבוד איתו בא ושאל מי זאת האישה הזו שמוציאה את הבן שלו , אז אמרתי לו אני ובאתי לשתף אותו אז הגננת מיד יצאה מהגגן (היינו מחוץ לדלת של הגן) והיא אמרה שהיא מעדיפ שהיא זו שתשתף אותו . זה גורף וזה מרתיח אותי. באימוני הוראה , צריך לכתוב משוב על כל פגישת פעילות - ואיך זה משפיע עלי . נורא בא לי לכתוב את זה (שזה מפריע לי , ושזה גורם לי להתמודדות עם זה) , אבל מנסיון כך פעם שהצגתי מראה לפניה המכוערות של המערכת זה עלה לי ביוקר . אבל מצד שני זה מרתיח . מה דעתכם ? הבהרה: באימוני הוראה יש הרבה סטודנטיות שעובדות , אז יש להניח שבנוסף להוראה הגורפת הם פוחדים שמישהי תדבר לא לעינין . אבל לא לתת אמון , ולמה להפריד את זה מההוראה . ממש אבל ממש קשה לי לקבל את זה . אני יודעת שאני תמימה ואימפולסיבית . לשתוק ?

dina199

New member
ידוע שזו מדיניות גורפת.

אבל האם ההוראה הזו כתובה בצורה רשמית איפה שהוא ?

Navva

New member
אצלינו בבאר שבע זה לא כך

יש לי קשר מתמיד עם כל מי שעובדת עם בני: מורת שילוב, סייעת, מחנכת, יועצת, ואם צריך גם גורמים במתי"א. הגישה היא שכל מי שעובד עם הילד מהווה צוות, ולכל אחד, כולל הורים יש נק' הראות שלו. כנראה בגלל שמורת השילוב שהיא גורם מקצעי "מנהלת" את השילוב, אף אחד לא פוחד למקומו. הסייעותאצלינו מגויסות ע"י העיריה ונשלחות על ידה. אם יש תלונות מצד ההורים או מצד ביה"ס מוחלפת הסייעת כמו כן בעריה האחראית על סיעותהחנוך המיוחד (הסיעות האישיות שיכות למחלקה של חינוך מיוחד) שאלה אותי כשפניתי אליה אם אנחנו ההורים מרוצים מהסייעת. והיה לה מאוד חשוב. מה שכם הסיעות תודרכו לא לעבוד אחה"צ אצל המשפחות שהו עובדות בביה"ס עם ילדם.

מרב געש

New member
מקומם אבל....

אני חושבת שמשרד החינוך הוא בתחילת הדרך בנושא התמקצעות בשילוב, ולכן הוא מגוננן על עצמו. כי תחשבי מה קורה כשאדם לא מקצועי ומיומן מדברים עם ההורים - כמה נזק זה יכול לגרום. כמה כאב, כעס, והפרעה לתהליך. לא כל מי שיודע לקדם את הילד יודע גם איך להגיש נכון את המידע להורים. ולכן הם משאירים את הדיווח להורים לישיבות מסודרת אחרי שהחומר לוקט ונערך - לא בגלל ההורים אלא בגלל שהמערכת לא ממש ערוכה ומקצועית. וזה עדיין מקומם, מפריע לתהליך, בייחוד שלא רק שהם לא מדווחים שוטף ומיידי - הם גם לא מוכנים להקשיב באותה נשימה. וזה ממש מיותר. תחשבי על ההורה שאת רצית לדבר איתו, אולי אם היית ניגשת אליו ו אומרת לו שאת סטודנטית שעובדת עם הילד שלו על קשיים רגשיים שהבחת שיש לו - הוא היה מתפוצץ. איך זה שלא אומרים לו, ומה פתאום סטודנטית, ואם יש קשיים אז זה אומר שהוא לא היה בסדר ... לא בטוח שזה היה נגמר יותר טוב מלא לדבר איתו ולהשאיר לגננת שמכירה יותר את המשפחה לעומק את הדרך להסביר מה עושים ולמה................ שוב לא בטוח שכך הוא היה מגיב, ולא בטוח שכך היית מגישה לו את המידע. אבל אי אפשר לדעת מראש הרבה פעמים מה יקומם ואיפה דורכים על יבלות. ולכן המערכת הולכת כאן על ביצים. וזה אכן בעייתי.

dina199

New member
ממש מקומם ...

במקום להתמקצע את 'מתכסת"חים'

מרתיח ולא רק זה

למשל איסור שסייעות יעבדו עם הילדים בבית מחוץ למסגרת בית ספרית (גם גנית כמובן). הרי ילדים שלנו לא יכולים ללכת לצהרון. ילדים שלנו זקוקים להמון עבודה בבית, וכמובן שזה מאוד חיוני וחשוב שסייעת תמשיך עם הילד לעבוד גם בבית. זה חשוב גם בגלל שהיא רואה את הקשיים של הילד במסגרת ולכן יותר קל לה לעבוד איתו על הקשיים בבית, וגם בשביל הקשר של סייעת עם הילד. הרי בתוך המסגרת רוב הקשר של הילדים עם סייעות זה דרישות או עזרה. אין ממש זמן להעמיק את הקשר ופשוט לעשות דברים כיפיים ביחד (שכמובן מאוד עוזרים לאינטרקציה של שני הצדדים בתוך המסגרת). ואיסור לדבר עם הורים הוא בכלל טפשי. אין שום סיבה שבעולם לאיסור הזה. הבעיה שזה משהו שמאוד מאוד קשה להלחם בו, במיוחד בראשון.

את כל כך צודקת

אנחנו הבאנו את הסייעת לטיפול עם הילד אצל הקלינאית שלו כדי שתבין איך להתמודד עם הבעיה השפתית שלו וכיצד לתמוך ואיזה נזיפה קבלנו ואיומים ומה לא..

למעלה