שיתוף בירושה?

מצב
הנושא נעול.

Iwannaknow

New member
שיתוף בירושה?

שיתוף בירושה?
שלום, אני חיה עם בעלי ויש לנו 3 ילדים קטנים. הורי נפטרו לאחרונה וירשתי דירה. בכוונתי להשכיר דירה זו ולחסוך את דמי ההשכרה. שאלתי היא: אני מעונינת לשמור על הירושה שלי, במקרה של פרידה. מה קורה במצב שבו דמי השכירות נכנסים לחשבון נפרד שלי, אך מדי פעם אוציא כסף לתשלום של חשבונות שוטפים בדירה שאני ובן זוגי גרים בה, כמו חשמל וכ"ו. האם זה נחשב לשיתוף בירושה? האם במקרה פרידה, יוכל לדרוש חלק מהדירה או מחשבון הבנק שלי? איך אוכל להגן על עצמי מבעוד מועד? תודה מראש!

תשובה

שיתוף בירושה?
שלום, אני חיה עם בעלי ויש לנו 3 ילדים קטנים. הורי נפטרו לאחרונה וירשתי דירה. בכוונתי להשכיר דירה זו ולחסוך את דמי ההשכרה. שאלתי היא: אני מעונינת לשמור על הירושה שלי, במקרה של פרידה. מה קורה במצב שבו דמי השכירות נכנסים לחשבון נפרד שלי, אך מדי פעם אוציא כסף לתשלום של חשבונות שוטפים בדירה שאני ובן זוגי גרים בה, כמו חשמל וכ"ו. האם זה נחשב לשיתוף בירושה? האם במקרה פרידה, יוכל לדרוש חלק מהדירה או מחשבון הבנק שלי? איך אוכל להגן על עצמי מבעוד מועד? תודה מראש!
תשובה
הדרך הטובה ביותר היא לעשות הסכם או לכל הפחות שהבעל יתן אישור בכתב שהוא מוותר על דרישות בקשר לירושה.

תשובה

שיתוף בירושה?
תשובה
באם הסכם אינו אופציה - רצוי שתפתחי חשבון בנק נפרד, בו תפקידי את כספי שכר הדירה. אם יש צורך לבצע השקעות כלשהן בדירה שהתקבלה בירושה (תיקונים, שיפוצים וכו') רצוי לעשות זאת מתוך כספי שכר הדירה ולא מכספים אחרים. אני סבורה שאם מדי פעם תשתמשי בכספי שכר הדירה לצורך תשלום חשבונות וכיוצ"ב, עדיין לא יהיה בכך כדי להוכיח שיתוף בירושה עצמה, אך רצוי שתנסי להמנע אפילו מכך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה