שיתוף ארוך

gלולוגית

New member
שיתוף ארוך

אמא שלי היתה מבשלת נפלא. תמיד צחקנו שהיתה לנו ילדות עשוקה - ללא שניצלים (אבל עם ברווז ברוטב דובדבנים, הודו בערמונים וכיוב'). בגלל בעיות עיכול - ב-10 שנים האחרונות לא יכולתי לאכול אותו, רק להריח. בסוף שבוע הזה הכנתי לבן זוגי מאכלים של אמא: מאכל שאנו קראנו לו "הר" (כי הוא היה כ"כ טעים שאוכלים ממנו הר שלם...) וכנפיים ברוטב סיני. ואז חשבתי על משהו. התקשרתי לאחי הגדול והיקר (שמאד אהב את האוכל של אמא) ושאלתי אותו מה התוכניות שלו לשבת, ארוחת צהריים... היום הגענו אליו בן זוגי ואני, עם כל האוכל - ועשינו ארוחת אוכל של אמא. היה מרגש. מחר נכנסים הקונים של הבית של אמא ומתחילים לשפץ. ממחר אין יותר הבית של אמא. זה היה הבית שלי מאז שאבא נפטר (מגיל 8 => 24 שנים). היום הלכתי להיפרד (לפני שהלכנו לאחי), לפנות את הדברים האחרונים, להסתובב שם - איפה שגדלתי, בפעם האחרונה.... אני כ"כ קשורה לשם וזה כ"כ קשה לי, ממש מוזר עד כמה זה קשה (מרגיש יותר קשה מהאבל עצמו). מצאנו עוד מציאות אחרונות - שיקופיות של המשפחה, וקסטת וידאו עם מסיבת הפרישה של אימי (היה לי את העותק המקורי מהמצלמת וידאו). אחרי שחזרנו הביתה, שמתי את הקסטה וצפיתי. כ"כ מוזר - כאילו אני לא מזהה את אמא. נורא מוזר לי שהיא היתה שמנה (וכך הכרתי אותה כל החיים שלי, חוץ מבמחלה), כאילו לא זיהיתי אותה (בן זוגי כן "זיהה" אותה), זה משהו שלי, אני זוכרת אותה (היום בזכרונות שלי) רזה וגם צעירה. זה די מדהים: אימי ילדה אותי בגיל 37 ומהלידה שלי היא התחילה להשמין (עד אז היתה רזה מאד). ואני זוכרת אותה וחולמת אותה צעירה יותר. מצאתי תמונה שלה מגיל 30 בערך (שאז עוד לא "הכרתי" אותה) וגיליתי שאני חולמת וזוכרת אותה מגיל זה (כלומר שאני זוכרת אותה מגיל שלא הכרתי אותה, וזהו גילי היום....). אמא נפטרה בבית (כמו שרצתה), איתי (וזה סיפור מרגש שאספר בפעם אחרת). היום עליתי לחדרה, עמדתי היכן שהמיטה היתה וביקשתי מאמא שתשחרר את הבית, כדי שגם אני אוכל לשחררו. בן זוגי קרא לי מהגינה והראה לי פרחים כתומים, אמרתי לו - זאת פעם ראשונה שאני רואה שהשיח הזה מוציא פרחים כתומים (תמיד אדומים) ובן זוגי אמר - הבית ממשיך הלאה, הוא נערך לדיירים החדשים, מגיע גם לו להמשיך הלאה... למה לי כ"כ קשה?

gלולוגית

New member
פתאום חשבתי על משהו...

קיבלתי את זה שאמא כבר לא נמצאת במימד הזה, אך הקיום שלה מאד ממשי בתוכי. ואילו הבית - הוא כן נשאר במימד הזה, רק שהוא לא יהיה יותר 'הבית שלי' אלא יגורו בו אנשים אחרים. יכול להיות שזה חלק מהקושי? מה אתן אומרות?

libi4

New member
G יקרה../images/Emo141.gif

החיבור שלנו למקומות ולחפצים לא תמיד מוסבר בעוצמתו אבל כן גם אני מסתכלת לפעמים אצל הוריי בסלון וכל כך מכירה לא מכירה את הבית הזה שהוא הבית היחיד ששם גדלתי ושם עברתי 24 שנים ....עד שהתחתנתי....והקושי להיפרד ממקום כל כך מוכר שרק הקירות יכולים להגיד כמה היה לנו טוב בו...כי הם אוצרי החויות שלנו אבל אנחנו יודעות שקירות לא מדברים... אז עשית את הטקס ונפרדת לשלום...לא יהי קל לראות שמישהו ממשיך שם חיים...ושאת לא יכולה לבקר שם כמה שרק תרצי אבל אולי לעת עתה זה עדיף לא? הרצון לשמר את הקיים לא תמיד מצליח לנו מכל מיני שיקולים אבל יש את הפינות הקטנות שנתן לשמר ולהנות...אבא ביקש שאסדר את הארון של אמא אחרי החודש...היה קשה אבל מה שעשיתי זה שלקחתי הכל בשקיות חוץ מהתליה וזה במרפסת שלי..מתי שאחליט להתמודד...אסדר....אמרתי לבעלי שאני רוצה שנקנה ארון קטן שזה יהיה הארון של אמא עם הבגדים והדברים...זה נורמלי לדעתך?? וזהו לעת עתה שבוע טוב...

gלולוגית

New member
ליבי יקרה כל כך!

כל מה שכתבת נכון, אני יודעת שזה עדיף. אמא שאלה אותי אם ארצה לגור בביתה, ואמרתי לה שעם כל הכאב - אהיה חייבת להמשיך הלאה ולבנות לי בית משלי עם זיכרונות שאני אצור בו. ועדיין זה כ"כ קשה להפרד... לגבי הבגדים של אמא - אני לקחתי כמה בגדים שהיו טובים עלי (בעיקר מהמחלה - כשהיא רזתה) כי רציתי "ללבוש אמא" (ואני צריכה להיות במצב רוח מיוחד בשביל ללבוש אותם), וחלוק בית שלה שפשוט "עושה לי" אמא... היא היתה לובשת אותו בילדות שלי המון - וזה מזכיר לי אותה. את השאר תרמתי (וזה לא היה קל, אימי תפרה המון, ובגדים שהיא תפרה אני אזהה על אישה אחרת) אבל זה הקל עלי שזה עוזר למישהו. ועדיין - הבית שלי נראה כמו מחסן מרוב דברים שלקחתי... הרעיון של 'ארון אמא' נראה לי מקסים, אולי ויטרינה שתראי את הדברים?

gלולוגית

New member
איך שכחתי../images/Emo35.gif

libi4

New member
חמודתי../images/Emo66.gif

שמחה לראותתותך פה....מבינה את הרצון לבנות בית חדש עם זכרונות חדשים....קשה אכן להיפרד...אבי ואחי גרים בבית ואז אני הולכת לראות אותם כי הם באים אליי הרבה יותר משאני הולכת כי נורא קשה לי לראות את הבית מיותם בלי אמא....קר ומנוכר ויש לי בלקאאוט לגבי דברים...כמעט לא זוכרת את השנים האחרונות כל הזיכרונות התבלגנו ומה שאני הכי מצליחה לזכור זה זכרונות מגיל דיי קטן...5 ומעלה...מה דעתך? ארון אמא זה מקסים ויש לי גם פנקס חדש שקניתי אותו לבני בכורי שמטרתו היא להגיד לי מה הוא רוצה לומר לסבתא כי הוא לא ממש מדבר על הנושא ואני מרגישה שהוא עצוב והיא חסרה לו...איך לא...??? נכד בכור לה ....אהבת חייה... אני עדין צריכה לחשוב על הארון ואיך הוא ייראה,אולי איזה ארונית יפה שאצבע אותה ככה עם פרחים...לא ממש מתאים לי עם הידיים השמאליות אבל.... מה שמזכיר לי שאני חייבת לצלם את המצבה של אמא שהיא כ"כ מיוחדת... אז עד לפעם הבאה חיבבבוק!

בית בלי אמא ...

משהו מעניין - במשך שנים אמי הייתה מאושפזת בבי"ח, לפני שנפטרה. עד אז הבית כאילו היה רגיל. אבל מהיום שהיא נפטרה, ולמשך תקופה מאוד ארוכה [ובהרבה מובנים עד היום] פתאום הרגשתי שכל דבר בו זעק את החוסר של אמא, למרות שכבר 8 שנים לפני כן היא לא הייתה בו.

אני חיבת להגיד לך -

שאני ממש מבסוטית מהחבר שלך. נראה שהוא תמיד יודע לעשות את המעשה הנכון ולומר את המילים הנכונות. לקבל ממני עיצות לגבי היפרדות מחפצים / ביתם, זה לא רעיון כל כך טוב, כי אני מאילה שנקשרים מאוד. אבל לפעמים נסיבות החיים מאלצות אותנו לעשות דברים, ואני מניחה שהייתם צרייכם למכור את הבית, והנה החבר שלך נתן לך דרך סימבולית ויפה לחשוב על הדברים. ובסופו של דבר, את הרי בתוך תוכך יודעת - מה שבאמת נשאר וקובע - זה מה שבלב ...
גדול.

gלולוגית

New member
תודה לך סקאלי

שאת רואה וזוכרת, ויודעת להוציא מכל הבליל שכתבתי את החיובי, ההמשכיות... בן זוגי = המשפחה שלי היום.

היי gלולוגית

זה מזכיר לי את בני הצעיר (17) שכשהיה קטן (יותר...), התלונן שכל חבריו אוכלים "ג'אנק פוד" ורק אני מבשלת אוכל "אמיתי" .... ודאי גם הוא מרגיש שהיתה לו ילדות עשוקה ....
ובענין אחר ... לשחרר הוא דבר קשה וכואב ... אך זה מה שמאפשר להכניס דברים חדשים אל חיינו ... ו ... כך משתחרר גם הכאב ... אכן מגיע לבית להמשיך הלאה ... וגם לך .... תודה ששיתפת אותנו

gלולוגית

New member
תודה לך ../images/Emo24.gif

למרות בישול הגורמה של אמא שלי, פעם ב... (כשלא היה לה כח לבשל) היינו הולכות לאכול ג'אנק פוד, ובדר"כ היא נתנה לי לבחור... ובתור משהו שלא אוכלים כל יום - הערך שלו עלה והיציאה לאכול היתה מהנה עוד יותר! אכן לשחרר זה קשה וכואב, היתה שאלה פה בסקר על תכונה משותפת עם אמא - אמא שלי אגרה, היה לה קשה לזרוק דברים (וזה מאד הקשה בפירוק הבית, כי היא פשוט שמרה הכל!) ואני גם כזאת, אני לומדת לשחרר (אנשים וחפצים) אבל בתוכנת הבסיס שלי אני "אוגר" ולכן במצבים ריגשיים יותר קשה לי לשחרר... סיפור הפטירה של אמא מאד קשור לזה (שחרור) והיה אחד השעורים הגדולים של חיי (שאני יודעת שאמי היקרה נתנה לי אותו) אבל כרגע אין לי כח נפשי לספר אותו... זה יום לא קל.

gלולוגית

New member
תודה על התגובות...

מאד רוצה להגיב, אך אין לי זמן כרגע (רואות מה השעה כשאני כותבת מילים אלו...?), אגיב בקרוב!
ושוב תודה.

gלולוגית

New member
המשך השיתוף...

אמא עשתה המון דברים מקרמיקה, אני לקחתי חלק, אחיי לקחו, חברים ומשפחה לקחו... ועדיין נשארו המון (ותמונות על הקירות, וחפצי אומנות וכו' וכו'). כשפרקנו את הבית - לא ידענו מה לעשות עם כל הדברים האלו. ואז שמעתי על בזאר שנערך בבית חולים שניידר (בחנוכה) ושאנשים תורמים חפצי אומנות (שהם עשו או שברשותם), זה נמכר בבזאר - והרווחים הם למען רווחת הילדים בבית חולים. והרגשתי שמצאתי את הפתרון: גם למען מטרה טובה, וגם אנשים יוסיפו להנות מהיצירות ובחירות האומנות של אמא. אז תרמתי לבזאר את כל מה שנשאר בבית. בחנוכה הלכתי לראות את הבזאר ולא היה שם שום חפץ אומנות, ואז אמרו לי שזה נדחה לבזאר של פסח. היום, שהיה יום ריגשי ועצוב, בדרכי לעבודה בשניידר - ראיתי את הדוכנים של הבזאר בלובי הכניסה של הבית חולים. ניגשתי, ושוב ראיתי את המוצרים והצעצועים שהיו בבזאר של חנוכה. ואז... פתאום, כשהייתי לא מוכנה לזה (מסתבר), ראיתי משהו של אימי, ארוז באריזת מתנה, ומתומחר. ברחתי משם בוכה
עליתי למשרד בו אני מחליפה בגדים - בוכה... ושם קיבלתי חיבוקים, עמיתה שלי (שאיבדה את אימה לפני 10 שנים), ירדה איתי חזרה לבזאר, והראתי לה את הדברים (נשארו שלושה) והיא חיבקה אותי ושוב בכיתי... אחרי שנרגעתי, לבשתי את התלבושת שלי, והלכתי לשמח ילדים...

libi4

New member
יקרה אחת!!!!../images/Emo47.gif

הסיפור כמו תמיד מקסים...אמא מוכשרת ובטח גם את....כל כך קשה לראות את הדברים המיוחדים של אמא ממוקמים על שולחן ויד נעלמה ארזה אותם ותמחרה...האם יש מחיר לדברים האלה? כל הכבוד על היוזמה...שמסרת למטרות טובות....וליבי בכה איתך שקראתי שהתחלת לבכות....כ"כ מבינה את הכאב....הכל עולה ונתקע בגרון....אבל את ממש חזקה....את מלכה ולכן נתתי לך כתר.... תתחזקי... רוצים לקיים לזכר אימי ערב זכרון בבית החולים שהיא עבדה ואני ואחי רוצים להקים פינה לזכרה במחלקה שעבדה ולקנות כיסא הנקה ומשאבה חשמלית מיוחדת לפגים...ואני מקווה שהארגון של החברות שם יעלה יפה...זה יהיה אחרי פסח...וזה ממש מרגש....ממש... ויש לי כבר רשימת דברים שאני רוצה לעשות לזכר אמא...צריך התחייבות שבועית להציב כאן כד שנעמוד במשימות... קבלי חיבוק ענק.....

למעלה