שיש.

בעצם כוונתי להחליף את השיש.

ומבקשת המלצות לסוגים שונים. ראיתי שיש בשוק: אבן קיסר צוקית קוריאן שיש מתורבת. מה עוד? מה יש לכם לומר מנסיונכם?

goanin

New member
רק (!!) אבן קיסר

תעשי לעצמך טובה, רק אבן קיסר. מדובר בטכנולוגיה שנותנת מענה לכל הצרכים במטבח, ובעצם אין בה שום חסרון, אלא רק את כל היצרונות של מה שאת מחפשת במשטח למטבח: אין כתמים ו/או ספיגה בכלל, חוזק מקסימלי, לא נשרט או נשחק, ותמיד יפה ומבריק.

maybesure

New member
חוץ מ..

העובדה שבגוונים בהירים ראיתי שמעתי וקראתי (גם פה עד כמה שזכור לי) על כתמים ממים, שמן וכו'. שיש קיסר אינו מוגן כלל וכלל מכתמים. היתרונות שלו הם שהוא חומר יציקה סינטטי, ניתן להתאימו לכל צורת מטבח כמעט ללא חיבורים, והוא די עמיד בפני חומרים בשל הרכבו הסינטטי, וצבעיו הלא טבעיים שיוצרים מגוון גדול לבחירה.

אלה בדיוק הכתמים שאני רוצה שלא יופיעו.

או שאוכל לטפל בהם בקלות. איך מטפלים בהם ? וכן, אני רוצה גוון בהיר.

maybesure

New member
אין לי מושג

כי אם תשאלי אותי לא הייתי לוקחת סיכון. היה לי ויהיה לי תמיד גרניט טבעי. ראיתי אצל חברות את הכתמים. כשהכתם שנוצר הוא כתם כהה ממים או שמן - אין מה לעשות אלא לחכות שיספג/יתיבש היטב ויעלם. לא תמיד ניתן להעלים אותם. אין לזה ניקוי - זה משהו שנספג לתוך המשטח הסינטטי. ההמלצה שלי היא - בקשי מבעל המקצוע להפנות אותך לבתים שהרכיב בהם אבן קיסר מלפני לפחות שנתיים שלש, ותציצי אם יש כתמים, דברי עם בעלי הבית עד כמה הם נדרשים לזהירות ומניעה מהנחת פריטים על המשטח. אני מניחה בקבוקי שמן, תה שנשפך, קפה, מיצים, מים שום דבר לא משאיר כתמים על גרניט.

סביון1

New member
לי יש אבן קיסר בגוון בהיר (מין לבן אפרפר כזה)

כתמים קורים מדברים שצובעים חזק כמו: כורכום, פפריקה, תה וכו'. עם שפשוף עדין של אסטוניש לכיורים כמעט הכל יורד ומה שלא יורד בשפשוף, יורד עם הזמן. חוץ מזה מתחת למתקן ליבוש כלים מצטברת אבנית וכמובן יש כתם, אבל זה "נ" שלי, כי אם מקפידים לנגב כל יום האבנית לא אמורה להצטבר כלל. בסך הכל אני מרוצה.

goanin

New member
אין מצב...

אבן קיסר, ולא משנה באיזה גוון, בחיים לא יראה זכר לכתמים.

maybesure

New member
את מוזמנת לעיין בקישורים הבאים

http://www.ckitchen.co.il/שיש_למטבחים.html הסתייגויות בטיפול באבן קיסר סוגיה משפטית לגבי הגרניט, הצבעים שלו מוגבלים לבחירה, יש דרגות קושי ועמידות בגרניט וצריך לבדוק עם בעל המקצוע כי המשטח מתאים לעבודות מטבח - אבל העמידות שלו בפני חומרים, חום ושריטות הוכיחה את עצמה.

למעלה