שישגרירות ב-30.11

BoredAsHell

New member
שישגרירות ב-30.11

ישנה הרצאה של דר. רועי רון לגבי מקורות הסמוראי וקוד הבושידו, ומאחר וכבר לקחתי שיעור שלו באוניברסיטה שנה שעברה על זה, אני אישית ממליץ, מאוד מעניין

Tenguy

New member
דר' רועי רון .. המממ, אני אהיה שם.. תודה ../images/Emo13.gif

Tenguy

New member
לצערי, לא אוכל להגיע בסופו של דבר להרצאה ../images/Emo10.gif

טאוֹ

New member
תודה על ההודעה ../images/Emo13.gif מתי ואיפה בדיוק?

אני מנחש שזה ביום שישי בשגרירות יפן (במגדל מוזיאון בת"א?), אבל אשמח לשמוע פרטים מדויקים - שעה, מיקום מדויק וכו'. תודה מראש, ואולי להתראות.

BoredAsHell

New member
silly me....

לפי ההודעה שקיבלתי מהחוג... ביום שישי ה- 30 בנובמבר, 2007 בשעה 13:00 בספריית שגרירות יפן מגדל המוזיאון רחוב ברקוביץ 4, קומה 19, תל אביב. והתיאור... מרצה: ד"ר רועי רון המושג "בושידו," או "דרך הלוחם," מייצג בתודעה היפנית והמערבית העכשווית את קוד האתיקה וההתנהגות על פיו חי ומת הסמוראי היפני של יפן הטרום-מודרנית. נאמר שקוד הבושידו הגדיר לסמוראי את המשמעות של כבוד ונאמנות, שליטה עצמית וחסכנות כלכלית, ועוד נושאים אחרים. דורות של יפנים צעירים, מאז ביטול מעמד הסמוראי (1876) ועד היום, המשיכו להתחנך לערכי הסמוראי, או לפחות למדו על כך במסגרת פורמאלית. כיום ניתן לראות כיצד באים לידי ביטוי ערכים אלה במסגרות חברתיות וכלכליות שונות. אולם, האם ה"בושידו" היא אכן דרך קוהרנטית ואחידה כפי שהיא מצטיירת לנו כיום? ההרצאה תעסוק בהתחקות אחר מקורות ה"בושידו" והתפתחות ערכי הסמוראי היפני לאורך הדורות, ותנסה להסביר את מהות ה"בושידו." ד"ר רון הוא מרצה במחלקה ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל-אביב. בעבר היה חוקר במכון ההיסטוריוגראפי באוניברסיטת טוקיו. תחום מחקרו כיום הוא הממשל [באקופו Bakufu] בתקופת קאמאקורה (Kamakura) ולוחמה בימי הביניים המאחורים ביפן. וכן, לפי מה שהבנתי, יש צורך בהרשמה מראש...

טאוֹ

New member
ושוב תודה, ושוב שאלה ../images/Emo9.gif

איפה נרשמים? האם צריך להתקשר לשגרירות יפן, לאוניברסיטת ת"א, לגורם אחר? תודה רבה מראש. הנושא נשמע לי מרתק ואני חושב שאגיע.

BoredAsHell

New member
..... again silly me

אפשר למצוא פה פרטים ליצירת קשר (אני מאמין שאתם מכירים את האתר) http://www.israel-japan.org/f_Contact.htm

למעלה