שיר

שיר

אני מחפש את מילות השיר: אל תשמע בני למוסר אב....... מי המחבר ואיפה אפשר למצוא אותו

המחבר הוא דוד שמעוני

הקישור לא עובד, אז הנה - אַל תִּשְׁמַע, בְּנִי, אֶל מוּסַר אָב וּלְתוֹרַת אֵם אַל אֹזֶן תַּט, כִּי מוּסַר אָב הוּא: "קַו לָקָו..." וְתוֹרַת אֵם: "לְאַט, לְאַט..." וְסוּפַת-אָבִיב דּוֹבְרָה כֵן: "הַקְשִׁיבָה, אִישׁ, לְשִׁיר הַבֵּן! לְשִׁיר הַבֵּן וּלְשִׁיר הַנִּין, הַבָּא בְּעַד עֲרָפֶל עָב... וּדְרֹס לְךָ שְׁבִיל, וְסוּרָה מִן הַדֶּרֶךְ, הָלַךְ בָּהּ הָאָב, כִּי לָמָּה תֶּחֱטָא אֶל הַדּוֹר, דּוֹר עָתִיד רָחוֹק מוּצַף-אוֹר?" בְּלַיְלָה קַר, בְּלֵיל אֲדָר, בִּישׁוֹן הָאֵם, בִּישׁוֹן הָאָב, הֲתִשְׁמַע, אֵיךְ הָרוּחַ שָׁר אֶת שִׁיר הַבֵּן, שִׁיר גִּיל וּקְרָב? בְּלַיְלָה קַר, בְּלֵיל אֲדָר, הַקְשִׁיבָה אֵיךְ הָאָבִיב שָׁר...

תודה

תודה חתולה חמודה, אבל מדוע בהכחשה. מאין המידע? להשתמע ערב טוב גדעון שדמי מזרע

לרותם

מה נשמע בשפלה? אל דאגה, אני בם 79 , סבא לאחד עשר נכדים. בכל זאת, מאין הידע, האם את בתנועת נער? תודה.

Kobi Guerrero

New member
היא ענתה לך

היא חיפשה את המידע בGoogle. וכן, היא בתנועת נוער - "השומר הצעיר" (הגיוני קצת, בהתחשב שאנחנו כאן בפורום של התנועה). ושאלה - יש לך נכדים בתנועה?

תשובה

קובי, מדוע אתה עונה בשמה? לצערי, כיום אין לי אף נכד בתנועה. אולי מי מהם בעתיד. אני יוצא קן קרית חיים. חזק ואמץ.

Kobi Guerrero

New member
אני עונה בשמה משתי סיבות:

1) הבהרתי את מה שהיה כתוב בהודעה שלה. 2) אני מכיר אותה, אז אני יודע שהיא בתנועה. קן קרית חיים... מצוין! יש לך נכדים בכיתות ד'-י"ב? כי אם כן, אולי נוכל לנסות לגייס אותם... חזק ואמץ!

Kobi Guerrero

New member
אני בספק...

מההיכרות שלי איתה, אני חושב שדי בטוח להגיד שזה לא מה שקרה... היא בטח פשוט לא נכנסה לפורום. תפקידי בכוח? אי אפשר ממש להגדיר... אני בי"ב בקן רמת אביב. אני לא מדריך השנה, בגלל שראיתי שבשנה שעברה החבר'ה שהיו בי"ב לא יכלו לתת 100 אחוז מעצמם להדרכה, כיוון שתהליך היציאה לי"ג, הלחץ בבי"ס וכו' לא איפשרו להם להקדיש את כל הזמן להדרכה. אז החלטתי שאם אני לא יכול לתת מעצמי 100 אחוז להדרכה - אני רק אפגע בקבוצה ובמדריך\מדריכה שאיתי, אז עדיף שלא. אני משתדל לעשות כמה שיותר - הנהגת שכבה, פעילויות בקן וכיו"ב. וכמובן, הכי חשוב - חתמתי על טופס דחיית שירות, כדי שאוכל לצאת לשנת שירות בתנועה בשנה הבאה (מסתבר שהייתי הראשון שחתם השנה). ובגלל שלא ענית לי, אני אשאל שוב: יש לך נכדים בכיתות ד'-י"ב? כי אם כן, אולי נוכל לנסות לגייס אותם...

תשובה

ערב טוב, מאין אתה קובי? לענין הנכדים,שמונת ילדינו, הורי נכדינו, שאינם חיים במזרע, כולם בני מזרע ויודעים היטב מה האפשרויות. איננו נוהגים להתערב בדרך שהם בוחרים לחנך את ילדיהם. דומני שבנוסף, במקום מגורי חלק מהם, אין אפילו קן, כפר בילו ב', למשל. בכל מקרה, בהצלחה וחזק ואמץ.

Kobi Guerrero

New member
כמובן

לא התכוונתי שאתם צריכים להחליט בשבילם לאן ללכת... פשוט הצעתי להציג בפניהם את האפשרות. וגם אם הם מודעים לאפשרות - אולי הם פשוט לא ניסו אותה... ולגבי שאלתך - אני במקור ירושלמי, אבל עכשיו אני גר ברמת אביב.

לרותם

את בודאי מבינה שגם אני הייתי פעם, פעם ב"השומר הצעיר", כל הגעתי פעם, פעם למזרע. הרבה מיים זרמו בירדן שלנו מאז. גם אני חפשתי בגוגול , לפי השורה הראשונה של השיר ולא קבלתי תשובה. בעניני מחשבים, יש לצעירים של היום יתרון ברור עלינו. שבת שלום, גדעון.

למעלה