שיר של מחמוד דרוויש.

שיר של מחמוד דרוויש.

תִּרְשוֹם! אֲני עֲרָבִי. מִסְפָּר תְּעוּדַת הַזְּהוּת שֶלִי הוּא חֲמִישִים אֵלֶף. יֵש לִי שְמוֹנָה יְלָדִים וְהַתְּשִיעִי יָבוֹא אַחֲרֵי הַקַּיִּץ! הַאִם זֶה מַכְעִיס אוֹתְּךָ? תִּרְשוֹם! אֲני עֲרָבִי. עוֹבֵד עִם חֲבֵרַי פּוֹעֲלֵי הַמַּחֲצֵבָה. יֵש לִי שְמוֹנָה יְלָדִים אֲנִי מֵבִיא לַהֵם לֵחֶם בְּגָדִים וּמַחֲבָּרוֹת מִתוֹך הָאֲבָנִים.. אֲני לֹא מִתְחַנֵן לִצְדָקָה מִדַלְתֵךָ אֲנִי לֹא מְכָוֵץ עֲצְמִי עַל מִפְתַנְךָ. אַז הָאִם זֶה מַכְעִיס אוֹתְךָ? תִּרְשוֹם! אֲני עֲרָבִי. יֵש לִי שֵם לְלֹא תֹאַר. סַבְלָנִי בְּאֱרֶץ בָּה הַכָּל חַיִּם בְּרוֹגֶז שוֹרָשַי הָיוּ מְחוּפָּרִים עוֹד לִפְנֵי לֵידַת הַזְּמָן לִפְנֵי תְּחִילַת הָעִידָנִים לִפְנֵי הָאוֹרָנִים וַעֲצֵי הַזַּיִּת וּלִפְנֵי שֶצָמַח הַעֶשֶב אָבִי.. צֵאצָא לְמִשְפַּחַת הַמָּחֲרֵשָה לֹא מִמָעֲמָד אצִיִלים וְסָבִי.. הָיָּה פָלַאח לֹא מְיֻחַס וְלֹא מְקֻשַר לִימֵד אוֹתִי אֵת גָאֲוָת הַשֶּמֶש לִפְנֵי שֶלִּימְדָנִי לִקְרֹא וּבֵיתִי, בִּקְתַת הַשוֹמֵר עֲשוּי עֲנָפִים וְקָנִים הָאִם אֲתָּה מְרוּצֵה מִמָּצָבִי? יֵש לִי שֵם לְלֹא תוֹאַר! תִּרְשוֹם! אֲני עֲרָבִי. צֶבַע שְעֲרִי.. פֶּחָם צֶבַע עֵינַי.. חוּם תְּכוּנוֹתַיי: לְרֹאשִי עָקַאל עֲל כָּפִיָּה כַּף יָדִי חֲזָקָה כַּסֶלַע כְּתוֹבְתִי: אֲנִי מִכְּפָר שָכוּחַ חֲסַר-הָגָנָה רְחוֹבוֹתָיו נְטוּלֵי-שֵמוֹת וְכָל גְבָרַיו.. בַּשָּדוֹת וּבַמָּחֲצֵבָה הָאִם זֶה מָכְעִיס אוֹתְךָ? תִּרְשוֹם! אֲני עֲרָבִי. אֲתָּה גָזַלְתָּ אֵת הַפָּרְדֵסִים שֶל אֲבוֹתַיי וְאֵת הַאֲדָמָה אֲשֶר עִיבַּדְתִי אֲנִי וְכָל יְלָדַי וְלֹא הוֹתַרְתָּ דָבַר לָנוּ וּלְצֵאצַאֵנוּ מִלְבַד הָאֲבָנִים הָאֵלֶה.. אַז הָאִם הַשִּלְטוֹן יִיקַח אוֹתָּן כְּפִי שֶשָּמָעֲנוּ אוֹמְרִים? לַכֵן! תִּרְשוֹם בְּרֹאש הֶעֳמוּד הָרִאשוֹן: אֲנִי לֹא שוֹנֵא אֲנָשִים וְאֵינֵנִי פּוֹלֵש אֲבָל אִם אֱהֱיֶה לְרָעֵב בְּשָרוֹ שֶל הַכּוֹבֵש יִהֱיֶה לִי לְמָאֳכָל הִזָהֵר.. הִזָהֵר.. מְהַרָעָב שֶלִי מְהַזָעָם שֶלִי!

יפה,

השיר *אולי* הכי מוכר שלו פה בארץ. אצל יהודים לפחות.. אבל בהחלט מסמל מה שצריך. הוא לא פלסטיני במקרה?

הוא פלסטיני

הוא פלסטיני שהיה עם ת"ז ישראלית, עד שהוא גורש ממולדתו ועבר לביירות ואז לרמאללה בגלל שיר שהוא כתב שאני לא זוכר מה היה השם אני אנסה להביא את זה לפה שאדע, אם אני זוכר נכון הוא ראה את אמא שלו רק בהלוויה שלה.

ידעתי שזכרתי משהו כזה...אופסימיסט,

אתה מכיר את מישל חדאד? זה בחור/בחורה? הלכתי ברחובות ירושלים וראיתי שיר שלו...בירושלים הם שמים שירים ככה על עמודיי חשמל.. אני זוכרת שהוא היה יפה, אבל לא יכולתי לעצור ולהעתיק אותו... יש אולי איזה אתר שאפשר למצוא את השירים בעברית?

למיטב ידיעתי דרויש לא גורש ממולדתו

אלא עזב אותה מרצונו החופשי בשנות ה-70. לא מזמן הוא התראיין לדליה קרפל ודיבר על כך, האם הוא מתחרט על העזיבה או לא. ואמא שלו גם לא מתה. הוא היה אמור לבקר אותה אני חושב בביקורו האחרון בארץ לפני כחודשיים. דרך אגב הוא הקדיש לה את אחד משיריו היפים ביותר: "הוראותיה של..."

מה בוער לך להרוג את אמא שלו?

ולמה להפוך אותו למישהו שהממסד גבר עליו והצליח לגרש נגד רצונו? דרויש היה אמור לבקר את אימו בביקור האחרון בארץ, לפני כמה שבועות. ("בביקור זה, הוא אמור לבקר גם את אמו בגליל") דרויש עזב את הארץ מרצונו. (" תמיד אשאל את השאלה, האם אני מתחרט שעזבתי ב-70'. הגעתי למסקנה שהתשובה לא חשובה") מה שפה זה שאחרי כל הניסיונות הלהפוך את האדם לפלקט פוליטי שטחי, רואים שגם הוא וגם החיים שלו והבחירות שעשה, יותר עמוקים. נ"ב בתור פלסטיני כדאי שתכיר את הביוגרפיה של המשורר הלאומי הפלסטיני, ולא סתם תקבע קביעות באוויר. אפשר גם לבדוק שניה באינטרנט, זה לא לוקח הרבה זמן.

Leibovitz

New member
הפלסטיני הזה לא גורש. הוא העדיף

לעזוב את ישראל לאחר מלחמת התבוסה של 1967 ולחבור לכוחות הלוחמים נגד ישראל. מעשהו מזכיר לי את בריחת הפליטים הערבים לאחר מלחמ התבוסה של 1948.

analysis

New member
תרשום ..

אנ ערבי ישראלי לא נאמן לישראל ארצי בחמאס אשים מבטחי יהודי לא קדוש כמו מוסלמי .. תקוותי קודש לארצי פלסטין השלמה זו מטרתי מדינה אסלמית ובמהרה גם על חשבון נער ונערה אשר גופם יוקרב במטרה להתפוצץ בת"א ובנהרייה .. כל מוסלמית גאה בבנה שיוקרב על מזבח המלחמה לגרש יהודים זו המטרה ..!! מלחמת קודש החמאס קבע השמדת ישראל משימה קדושה הבו לי נשק למלחמה לשחרר ירושלם עוד השנה יהודים יחזרו לאירופה באוניות ומטוסים או בסירה פלסטין תהיה שלמה רק כאשר מוסלמים ישלטו בה .. עד יומי האחרון אלחם על אדמתי הקדושה מהים עד הנהר או במותי אקדש אותה ואם חשבתם בטעות לרגע שישראל המטרה האחרונה אז אמריקה ואירופה הבאים ברשימה האיסלם יושלט על כל גבר ואשה עולם מוסלמי זו הקדושה ..!!

../images/Emo45.gifשירשום לעצמו ת.ז. חדשה, ולא בצבע כחול

אותה הוא יכול לזרוק לים יחד עם תעודות הזהות הכחולות של שאר עוכרי ישראל.

נו וחוץ מלהוכיח שאתה שונא את המדינה שאתה גר

פה ושצריכים להעיף אותך מפה בבעיטה מה אתה מנסה להוכיח כשאתה שם תשיר הזה? אוי לא הכעס שלך למה מישו שם ? תעשו משהו תציתו את הניצוץ שיתן סיבה להכנס בכם חזק.. פחדנים

StrengthHonor

New member
ואני עצבני

כי אתן לילדיך ולך בעיטה בין לחיי הישבן עם הברך החוצה כי לא תשטלט לי על המדינה כמו ווירוס!

למעלה