שיר שלא נס לחו !!

גרציה פ

New member
שיר שלא נס לחו !!

נשמה עמיר בניון מילים: עמיר בניון לחן: עמיר בניון אישה טובה, שמחה, תקווה, לנער הזה האובד. כמלאך נוגה אם האלוקים לא נמצא בלב בנייך. נשמה טובה נר לרגלו של צדיק כשעיני פגשו בעינייך ידעתי אז האל, אור חיי הדליק בלעדייך, מי אני? את האושר, העוטף את יגוני. נתת חיים, גידלת פרחים, ביער האכזר הזה קודש ואש אהבה לעולמים, מי יתן ובנותייך אחרייך.

avivee

New member
באתי להגיד

שהמילים של השיר מדהימות קשה להבין?

avivee

New member
אני ממש לא מצליח להבין

מאיפה זה בא לו כל כך הרבה טקטסים מרגשים ומיוחדים כל כך

odery

New member
זלא שיש לי בעיה עם זה שמכניסים את הקב"ה

לכל מקום אבל עמיר לא ממש היה דתי בתקופת כתיבת השיר חוץ מזה שרוח הקודש ניתנה היום לקטנים ושוטים (במסכת בבא בתרא). אני מעדיפה לייחס את הכתיבה הזו לגאונות רגשית וכח גדול להסתכל עם אור לפנים הנפש.

הגורר 98

New member
אודליה לא התכונתי אלייך אבל

אני מבין לפי דברייך דבר מעניין בצורת החשיבה שלך ככחה חושבים אנשי המאיה הם גם מאמינים בכח גדול ומיפים את זה בכל מיני רעיונות משלהם אבל בתכלס בסוף הדרך הכל זה מהקדוש ברוכו הוא יוצר כל חי מחליף ומשנה את העיתים והזמנים וכן אנחנו קטנים קטנים ואפילו שוטים מרוב שאנחנו לא מבינים מהי בריאת העולם היקום העגול עגול הזה ואני 0 הקדוש ברוכו הוא 1 ביחד אנחנו שווים 10עשר אצבעות כמו עשרת המצוות עם היום אנשים היו עושים אפילו חלק קטן מעשרת המצוות העולם היה משהו אחר מבטיח לך אה וכל זה אומר לך הקטן והשוטה וגם לא דתי בכלל אבל אני מאד מכבד כל אדם באשר הוא אדם ובטח אותך אודלי היקרה לילה טוב לך

odery

New member
אתה אמיתי?

אין לי ולבני המאיה שומדבר משותף לבד שנוצרנו בדמותו של הקב"ה איפה ראית שכתבתי שלא "הקב"ה הוא יוצר כל חי מחליף ומשנה את העיתים והזמנים וכן אנחנו קטנים קטנים ואפילו שוטים" אני הגבתי לך כי אמרת שעמיר כתב את השיר מרוח הקודש ואני ציטטתי לך +- את הגמרא שאומרת שמאז שנחרב בית המקדש אין נבואה בעולם.גם לא לזמיר בניון!!!! אתה יכל לומר שהכשרון של בניון הוא מכח מתת אל-בארור אתה יכל לומר שמאז שהתחיל עמיר "בדרך" שורה עליו רוח אחרת,רוח של קדושה?בארור אבל מכאן ללהפוך אותו לתינוק או שוטה (ואלה דברי חז"ל) הדרך ארוכה. אההה ואל תכניס לי מילים לפה..אני יהודיה שלמה-מאמינה בדת משה ובתורתו ומשתדלת ללכת בדרך ישראל.

leka27

New member
דווקא נראלי

שעמיר היה מסכים עם ההגדרה קטן או שוטה... סתם, זה לא רוה"ק, אבל זה גם לא רק כישרון, אני הייתי קוראת לזה "ענווה". יש הרבה אנשים מוכשרים מאוד בכל מיני תחומים, אבל בשביל להגיע ליצירה ברמה כזו אתה חייב לדעת את מקומך בעולם. אם אין לך אתזה לא משנה כמה אתה מוכשר וגאון- אתה לא תגיע ליכולת המקסימלית שלך...

odery

New member
-בעיה-

אם עמיר חושב שהוא קטן ושוטה-איך הוא מצליח ליצור בכזו רמה?

leka27

New member
אם לא הובנתי

המשפט הראשון היה בצחוק. הוא מדבר על עצמו לפעמים במילים דומות ("אני הפסיכי היחיד שהיה יכול לכתוב שיר כזה..") אבל לעניות דעתי, הוא יודע מה מקומו. אחרת, כמו שכתבת, הוא לא היה מגיע למה שהוא הגיע.

odery

New member
בארור שלא את חושבת ככה

אז בעצם כשהוא אומר כאלה משפטים דוגמת מה שציטטת זו צניעות מזויפת?

leka27

New member
לא

זה דרך התמודדות עם זה שאתה במרכז הבמה ואנשים מוחאים לך כפיים. כמובן, שהוא היחיד שיודע מה אמיתי ומה לא.

הגורר 98

New member
אודליה לא הבנתי תאמיתי לא משנה

ולא אמרתי שאת משתייכת לבני המאיה חלילה רק צורת החשיבה דומה כי כשאמרת שזה לא בא לו מרוח הקודש אלא מכח גדול גאוני משהו כזה טוב לא משנה אני מאד שמח שאת מאמינה בתורת ישראל כי אמת תורתנו הקדושה וזה לא שלי וסליחה ומחילה עם נפגעת מדבריי שלא הובנו נכון ויפה שאת מסתמכת בדברייך על דברים כתובים של דברי חז/ל והגמרה לפי דעתי ורק דעתי האישית עוד יש נבואה בעולם בזכות אליהו הנביא זכור לטוב זכותו תגן עלינו טוב מקווה שבזה תם ונשלם העיניין החשוב הזה שבוע טוב לך אודליה

גרציה פ

New member
מהדיסק השני המדהים, "אותו מקום, אותה הרוח"...

כמה שאני יודעת אין להורדה באתר...

למעלה