שיר שהקדים את זמנו.

My Little Fairy

New member
שיר שהקדים את זמנו.

האם השיר hard-knock life הקדים את זמנו בעשור או שניים מבחינה מוזיקלית? מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה כזו

Antonio Montana

New member
את מתכוונת לשיר של Jay-z, כן?

אם כן, אז לא, לא ממש. הכל שם סומפל מחזמר בשם Annie משנת 1977. אין שם משהו מיוחד, סתם ביט ובאס-ליין שהולבש על הילדים ששרים. כאילו, אישית אני חושב שזה אחלה שיר (יחסית למישהו שלא אוהב היפ-הופ עכשווי), אבל אין שם משהו מיוחד שהקדים את זמנו.

My Little Fairy

New member
כן, התכוונתי לשיר מתוך המחזמר ANNIE

השיר משנות השבעים נשמע לי שמקדים את זמנו ומתאים יותר לסגנון המוזיקלי של שנות ה 90. אני לא מוצאת בו את המאפיינים המוזיקליים של שנות ה - 70, אלא את הקצב הראפרי של ה -90, גם בלי שג'יי ס יגע בו.

My Little Fairy

New member
וסתם כך הוא נכנס ללא עריכה לשיר

של הראפר ההוא? אף אחד לא שומע את הקצב היחודי שיש בשיר הזה? אז לא משנה... כנראה טעיתי.

SShaii

New member
חוץ מהקול הצווחני, אני לא מוצאת כאן שום דבר

ייחודי. :)

Happiest Girl

New member
אני יותר חושבת

שג'יי זי התאים את השיר שלו למנגינה של השיר מהמחזמר ולא להיפך.

My Little Fairy

New member
תנסי להניע את הגוף לצלילי השיר המקורי

ותגידי אם יוצא לך ריקוד שנות ה 70 או שנות ה 90. אולי כך תבינו למה אני מתכוונת. עכשיו, איפה אני יכולה למצוא מישהו שבאמת מבין במוזיקה?

Happiest Girl

New member
כנראה בפורום מחזות זמר

מנסים לעזור לך. מה את רוצה לשמוע? שזה שיר מקורי וגאוני שהקדים את זמנו? לא, אנחנו לא חושבים ככה.

westend girl

New member
נשמע שאת לא צריכה למצוא מישהו שמבין

כי את הרי יודעת הכל. אנחנו לא מתיימרים לתת תשובה מוסמכת לכל שאלה בתחום המוזיקה. זה פורום, וככזה, המטרה שלו היא בעיקר החלפת דעות ורעיונות. מצטערים שלא קיבלת את התשובה שרצית לשמוע (זה משהו שצריך להתמודד איתו בשלב מסוים בחיים). את מוזמנת להישאר אם בכל זאת תרצי לשמוע מה יש לאנשים אחרים להגיד

My Little Fairy

New member
תודה, אבל אני מעדיפה לשמוע את התשובה

ממי שמבין בענייני מוזיקה יותר.

My Little Fairy

New member
מי שחושב - יספיק.

כי אם תאזינו לראפ של Jay-z, תשמעו שפס הקול המקורי נמצא בשיר. לא נגעו בו ולא מחדשים אותו. Jay-z רק הוסיף קצת ביטים ו"אהא" ואת קישקושי הראפ שלו. השיר מבוסס כולו על שיר המחזמר המקורי. לא הייתי אומרת שJay-z התאים את השיר שלו לשיר המקורי, כי Jay-z לא שר כלום. תוציאו את הפסקול המקורי ולא ישאר כלום חוץ מדיבורים וקצת ביטים. השיר המקורי חזר כמו גדול בשנות ה-90 כשיר ראפ בעזרת הוספה של כמה ביטים בלבד. איך דבר כזה קורה לסתם שיר מחזמר שאין לו שום קצב מיוחד לתקופתו? אם תוכלו לתת לי שירי שנות ה-70 נוספים שחזרו בענק בשנות ה-90 מבלי שיגעו בפסקול המקורי, אני מתקפלת.

Antonio Montana

New member
אני יכול לתת לך כמה דוגמאות

בעיקר בתחום הראפ, מאחר ואמני ראפ באירלי-מיד ניינטיז נהגו לסמפל המון שירים מהאר-אנד-בי/פאנק של הסבנטיז בשירים שלהם. לא יודע אם זו ההגדרה שלך ל"ענק" (כי הארד-נוק-לייף באמת פרץ למיינסטרים, דאז) אבל הנה כמה דוגמאות, לשירי ראפ מוכרים ומוצלחים: Ain't nuthin' but a G thang של ד"ר דרה וסנופ דוג , 1993, סומפל מ "I wanna do something freaky to you" של ליאון הייווד. It was a good day של אייס קיוב מאותה שנה סומפל מ " footsteps in the dark" של הרכב האר-אנד-בי המוכר מאוד מהסבנטיז/אייטיז "isley brothers". על אף שמדובר בראפ, השירים האלו היו חלק מדיסקים מסחריים שנמכרו במיליונים ועודם נמכרים כיום. עוד דוגמא שאולי יכולה לעזור לך: מאריה קארי סימפלה ב1995, בשירה "fantasy", את השיר של טום-טום קלאב מ1982, Genius of love. נכון, אמנם מדובר ב1982, אבל ההבדל לא כזה משנה כי זה אירלי אייטיז. ובשיר שלה, לא נגעו בפסקול בכלל. הקצב שמנחה אותו הוא אותו אחד שהנחה את השיר המקורי מ82.

My Little Fairy

New member
אחלה קישורים

הראשון Ain't nuthin' but a G thang - זה אותה מנגינה, אבל מחודשת. ממש לא הפסקול המקורי. לא שומעים שם אף מילה מליאון. אותו הדבר בשיר השני. בשיר השלישי. הצחקת אותי. היא שרה על הקצב המקורי, אבל אין שום קשר אחר, לא בלחן ולא במילים. בשיר המחזמר המדובר לקחו את הפס קול המקורי, עם המילים, הלחן, אפילו אותן יתומות ששרות. זה אותו שיר בדיוק, רק במקום החלק הקצבי של השיר יש את ג'יי מדבר ועוד טיפה ביטים ברקע.

westend girl

New member
עברנו לשלב שבו אנחנו צריכים להוכיח לך משהו?

כמו שכתבתי לפני שתי תגובות - אנחנו לא מתיימרים לתת תשובה מוסמכת לכל שאלה בתחום המוזיקה. (או בכל תחום אחר למעשה). רוצה להתייעץ, לדון, לשתף, לשמוע דעות אחרות ולהסכים או שלא - סבבה. אם הגישה שלך היא לבוא ולקבל חיזוקים לדעתך או הוכחות חותכות - כנראה שבאמת לא הגעת למקום המתאים. זה לא פורום מומחים, זה פורום לאנשים שאוהבים ומתעניינים במוזיקה, פורומים מקצועיים מסומנים באינדקס הפורומים באייקון של משקפיים כחולים.

למעלה