שיר קטן על כסף

profile99

New member
שיר קטן על כסף

כסף יכול לקנות בית, אך לא משפחה יכול לקנות מיטה, אך לא שינה יכול לקנות שעון, אך לא זמן יכול לקנות ספר, אך לא ידע יכול לקנות מעמד, אך לא כבוד יכול לקנות מנת דם, אך לא חיים יכול לקנות סקס, אך לא אהבה.

1984אא

New member
השגות קצרות על שיר קצר

כסף יכול לקנות משפחה.כסף יכול לקנות שינה(גלולות שינה).כסף יכול לקנות זמן. שכן זמן, זה איך אתה מסדר את סדר העדיפויות שלך ביום, ואם יש לך הרבה כסף, אין לך כלום לעשות, וכך קנית את הזמן.כסף יכול לקנות מורים שילמדו אותך כל הזמן, ותנאים מחייה נוחים בשביל ללמודו זה כמעט כמו לקנות ישר ידע.מה זה חיים? חיים זה להמשיך לחיות, ואת זה כסף תמיד יכול לקנות ע"י תרופות. אולי עכשיו אין מספיק תרופות, אך בעתיד ודאי יוכל לקנות הכל.כסף יכול לקנות אהבה. אהבה זה רגש מסובך, וכמו שאנשים יכולים לשנוא מישהו שנאה תהומית רק בגלל שיש לו כסף, הם יכולים לאהוב אותו רק בגלל שיש לו כסף. זה שבכל הסרטים והספרים בזים לאלו שאוהבים בגלל כסף ומראים איך האהבה מתנפצת כשנגמר הכסף- זה דבר אחד, אך זו בעצם הודאה בעקיפין שאנשים אוהבים בגלל כסף בלבד.ונסיים במשפט של או הנרי:"כסף לא יכול לקנות הכל" אמר.. (שכחתי את שמו)"אל תאמר זאת!" נחרד אנתוני הזקן "עברתי ביום חמישי על כל המילון ולא מצאתי דבר אחד שכסף לא קונה, בשבת אני מתכוון לגמור את ת' ולעבור על הנספחים".

אמיר96

New member
MONEY MONEY MONEY

אני חושב שמטרתו של השיר לא היתה להגיד שכסף שלא חשוב (כי כולנו יודעים שהוא כן), אלא שיש גם עוד דברים חשובים אחרים.

כמה חכם.

אז למי אני משלמת כדי לרכוש אושר.שמחה.רוגע.אהבה אמיתית,כזאת שלא תלויה בדבר.שלום.מנוחה.בעיקר אני מחפשת לקנות ספונטניות,ויציבות בזמן לחץ.רק למי משלמים?

1984אא

New member
אוקיי אז ככה

בשביל אושר שמחה ורוגע ומנוחה תצטרכי הרבה כסף, אבל אם יש לך אותו- תקני לך יאכטה למזה"ת, תחפשי איזה בחור שבא לך ותשחדי אותו בהרבה כסף(אין כזה דבר אהבה שלא תלויה בדבר). בשביל שלום את יכולה להגר לניו זילנד. בשביל לקנות ספונטניות תשלמי לאיזה מורה פרטי שילמד אותך. וכך גם בשביל יציבות בזמן לחץ תשלמי לאנשים שמומחים בזה, ומלמדים איך לקבל החלטות טובות בזמן לחץ.

1984אא

New member
אמרתי שכסף קונה את הכל, לא דיברתי

על דרכי השגתו. אם יש לך כמה כסף שאת רוצה, תצטרכי בשביל להשיג את כל זה זמן קצוב ביותר, לא יותר ממה שתחיי. אם את צריכה להשיג את הכסף, אח..זה סיפור שונה לגמרי.

1984אא

New member
I WANT ALL LIST

א"א לחיות עד גיל 300 בכל מקרה. אני רוצה דברים שאפשר להשיג- אך לא בכסף. זה כמו להגיד- א"א להשיג בכסף דינוזאור שיקפוץ מעל אוסטרליה.

את כל הרשימה,

קצת מוגזם לבקש...גם איני מתיימרת לדעת.בכל זאת אנסה לתת כמה דוגמאות.הכסף לא יקנה אח או הורים(ביולוגיים).הוא לא יקנה לך מזל.הוא לא יבטח אותך רפואית.(הרבה שילמו את מיטב כספם למומחים,ומתו).כסף לא יביא הערכה,לא סבלנות,לא ידידי אמת.יש דברים שנרכוש רק ע`י עבודה ע?

1984אא

New member
כסף לא יכול לקנות נושא להודעה!

הכסף יכול לקנות אחים בילוגים, כל עוד יש לך אמא ואבא שיכולים להוליד אחד. ואם אין לך, זה חוזר למה שכתבתי בהודעה הקודמת. אין כזה דבר מזל. הרבה שילמו ומתו, אבל יותר שילמו וחיו- אם תשלם הרבה אתה תוכל להיות בריא יותר, עלי. מלבד זה, שוב- שום דבר אחר לא מבטח אותך רפואית יותר טוב מכסף. כסף מביא המוווון הערכה, בליב מי. גם ידידי אמת, כלעוד לא מפסיק לך הכסף. סבלנות? זה שוב הקטע עם המורים מההודעה הקודמת.

המשך

עבודה עצמית.בהעדר הכסף,גם לא ילקח מאיתנו.כגון,אופטימיות,טוב לב,איפוק,ידיד אמת,ענוה,ענוה,ענוה.אף יכטה באף מקום,לא תעניק לי שלוה,אם אני רדופת רגשות אשם,או אם שרויה בצל הבדידות של עצמי.להפך,היכטה רק תזכיר לי כמה בודדה אני.

1984אא

New member
נוו את סתם חוזרת על דוגמאות

לא אכפת לי אם תכתבי: "אופטמיות" או "שנאה" או כל דבר אחר- פשוט תכתבי "תכונה". ואז אני יאמר לך שכל תכונה אפשר ללמוד ע"י מורים שקונים בכסף. אם יכטה לא תעניק לך שלווה, אז תקני משהו שכן יעניק לך שלווה. את לא מבינה את מהות הויכוח- העניין הוא שכסף י-כ-ו-ל לקנות הכל. אם את אחת ששום דבר לא יביא לך שלווה, אז גם כסף לא יוכל לקנות לך אותה. אם יש משהו שיכול להביא לך שלווה, חזקה עלייך זכסף ישיג אותו- זה כל העניין. לסיכום: כל עוד מה שאת יכולה לקבל, כסף י-כ-ו-ל לקנות. אולי הוא לא יקנה, אבל יש אפשרות שהוא יקנה.

1984אא

New member
כל מה שאפשרי להשיג בצורה כלשהו

אפשרי(ואני חוזר- אפשרי) להשיג גם ע"י כסף. זו הטענה.

1984אא

New member
נ.ב. יכול להיות שתסתור את הטענה

בסוף. פשוט אני לא סובל כל מיני משפטים "חכמה" כמו בכסף אפשר X אבל לא Y. או- בשביל להכיר את חשיבותה של דקה תסתכל על..לא זוכר מה בשביל להכיר את חשיבותה של שניה, תשאל מישהו שניצל מתאונה. כל מיני כאלו..ואני נהנה לסתור אותם כפי יכולתי.

אמיר96

New member
אז אנסה לסתור

"אם יש משהו שיכול להביא לך שלווה, חזקה עלייך כסף ישיג אותו" - זה ממש לא נכון. נניח שיש מישהי שגורמת לי לשלווה, כסף לא בהכרח יגרום לה לרצות אותי. ויש עוד המון דברים שאפשר להשיג בדרכים אחרות ולא בכסף - לא אוכל לקנות תואר דוקטור (לפחות אחד שהוא לא מזויף), לא אוכל לקנות תפקיד אלוף בצבא, לא אוכל לקנות פרס נובל. לא אוכל לקנות הרבה משרות מסוימות שדורשות ידע, כשרון ונסיון. לא אוכל לשנות את תכונות האופי שלי (ולא, זה לא יעזור לי ללכת ל "מורים לאופי"), לא אוכל לקנות בריאות (לפחות לא תמיד).

1984אא

New member
בוא נעבור אחד אחד

ונעשה את זה מסודר. טענה: כל מה שאפשרי להשיג בצורה מסויימת, אפשרי להשיג אותו ע"י כסף. 1. אם יש מישהי שגורמת לך לשלווה, יש סוג מסויים של בחור שהיא תרצה. אתה יכול לקנות מורים למשחק ולשכנע אותה שאתה הבחור הזה, אתה יכול לחטוף אותה(ואז תאמר- אבל היא עושה לי שלווה רק אם היא רוצה מרצונה החופשי לבוא- אז לכן דיברתי על המורים למשחק). אם תגיד- היא עושה לי שלווה רק אם היא תרצה אותי כמו שאני, בלי לשחק- זה יסתור את הטענה, כי כמו שאתה היא ממילא לא רוצה אותך, ואז זה בלתי אפשרי להשיג את זה בצורה מסויימת. לכן- הצורה היחידה שאפשרי להשיג את הבחורה, זה אם תהיה מישהו אחר- ואת זה כסף יכול לקנות. 2. כתבת שבכסף א"א לקנות תואר דוקטור אמיתי. וטוב שכתבת, כי זה דוג' לפרודקס- אתה בעצם אומר שכסף לא יכול לקנות לך תואר ד"ר שהשקעת עליו. בעצם, זה כמו לאמר- כסף לא יכול לקנות לי תואר ד"ר שאני רוצה להשיג בלי כסף- וזה פרודקס, כי זה ברור. כסף לא יכול לקנות משהו שאתה רוצה בלי כסף. כסף יכול לקנות תואר ד"ר. אם אתה רוצה לעבוד על הדוקטורט ולקבל אותו- חופשי, אך זה לא סותר את הטענה שכסף יכול לקנות הכל. הוא יכול לקנות תואר ד"ר, הוא א יכול לקנות תואר ד"ר שמי שעושה את הדוקטורט רוצה לקבל אותו בלי כסף- אך זה פרודקס ברור שלא סותר את הטענה. 3. אני משער שאפשר לקנות דרגות של אלוף בצבא בעזרת כסף, וגם להתברג לתפקיד הנ"ל בעזרתו. 4. כסף יכול לקנות את הפרס נובל עצמו, אני בטוח שהרבה שזכו ימכרו אותו בעד הרבה כסף. בנוסף אתה יכול לשחד את הבוחרים, לקנות מעבדה ענקית עם מיליארד עובדים שיפתחו משהו חדש ולקבל פרס נובל ועוד ועוד. 5. בקשר למשרות שדורשות ניסיון- עיין ב2, זה גם פרדוקס. אם יש לך הרבה כסף אתה יכול לקנות לך דברים שתרכוש איתם ניסיון. כמובן שאם אתה רוצה ניסיון ללא כסף, כסף לא יקנה זאת- כמו ב2. 6. בקשר לתכונות אופי- אני עדיין דוגל במורים לאופי שלי. 7. לא תמיד תוכל לקנות בריאות, אך זכור שהטענה היא שכסף י-כ-ו-ל לקנות בריאות. אני לא יודע אם תמיד. לדוג', כסף יכול לקנות לחם במכולת, אך לא כשהיא סגורה- אז הוא צריך לקנות משהו לפרוץ למכולת ועוד ועוד.

אמיר96

New member
אוקי

אני חושב שאתה מפריז בערכם של מורים. מורים לא יכולים להפוך אותך לאדם אחר. כמו שאני היא לא רוצה אותי - אבל גם עם כסף היא לא רוצה אותי. מכאן שכסף לא יכול לקנות הכל. הרי ההנחה היא שכסף לא מזיק לך, לכן כל דבר שלא תוכל להשיג עם כסף, לא תוכל להשיגו גם בלי כסף. מכאן שלטעון שכסף יכול להשיג כל דבר שניתן להשגה (עם או בלי כסף) שקול לטענה שכסף יכול להשיג כל דבר שניתן להשגה עם כסף. כלומר לא יותר מטאוטולגיה פשוטה. כסף לא יכול לקנות תואר דוקטור, נקודה. זיוף של תואר דוקטור אינו תואר דוקטור והוא לא יכול להקנות לך לא את תחושת ההישג, לא את הידע, ולא את כל האפשרויות האוביקטיביות שתואר דוקטור יכול לתת לך. למעשה, הוא אפילו יכול להכניס אותך לכלא בנסיבות מסוימות. "אני משער שאפשר לקנות דרגות של אלוף בצבא בעזרת כסף, וגם להתברג לתפקיד הנ"ל בעזרתו" - אנני מבין מה גורם לך לחשוב ככה, מלבד מנת יתר של ציניות וחשדנות. פרס נובל בטח שכסף לא יכול לקנות .אני לא מדבר על הפסל שמקבלים או משהו כזה - זה בטח לא הפרס עצמו!

למעלה