שיר ערש

אף אחד1

New member
ניסיתי להתמוגג עם הודעתך

אך מכיוון שלא מוגג אני ולא בן מוגג, חידה היא בעיניי ותהי לחידה.

אף אחד1

New member
להוותי שכחתי את חוק הברזל:

בעוברך על יד כריש* אל תחשוף את פצעיך. * ושבעתיים היזהר מכריש(ה) פולני(ה).

hillelg

New member
פרדס חנה כרכור, צל עצי בננה...

(אם אני זוכר נכון) מאיר אריאל, שדות גולדברג, שם שם.

אף אחד1

New member
תודה רבה שפתרת חידתי בלי לחרוש

בעגלתי (ובלי לחרוש על גבי, כמקובל במקהלות פולין
).

hillelg

New member
צל עלי בננה

(על פי האתר הרשמי של מאיראריאל.) אז אני לא זוכר נכון...

shellyland

New member
זהו שיר קטן לערש

עוד לא היה נשבר אדם לחרס (או משהו כזה...) חבל שהעוגב לא פה, כי יש לו הרבה מה להגיד על שירי ערש והזוועות המתוארות בהם. נומי נומי
כבי את הנר

אוֹחַ

New member
יש דבר אורב באלם ../images/Emo129.gif

ותנים חורצים שוב שן
אבא אי מותח תלם
נומה נומה בן!
זכרון עמום (כנראה מפורום מוזיקה עברית).

דובושכ

New member
שיר ערש נגבי

כל המילים (לצערי לא הרבה השתנה מאז...) שר-אריק איינשטיין מילים: יחיאל מוהר לחן: משה וילנסקי רוח, רוח על ביתנו וכוכב אורו צופן. אבא שם חורש שדותינו נומה, נומה, בן. למה, זה יחרוש בלילה ואותי לא ישן? אדמתנו בני, אין פנאי לה, נומה בן, נומה בן. יש דבר אורב באלם ותנים חורצים שוב שן אבא אי מותח תלם נומה, נומה בן. הן יחרוש בשדות המשק למה לו אקדח וסטן? אין חריש עמוק בלי נשק נומה בן, נומה בן. אופל, אופל בשדותינו והנר אורו קטן חשכה לא תפחידנו נומה, נומה בן. מה הקול אני שומע וטירטור מפחיד, סואן? זה הטרקטור ניר גומע נומה בן, נומה בן. אתר מילות השירים העבריים - www

היכל ועיר נדמו פתע...ונשתתקו שוקי

פרס ורק אי שמה קלרינט וקול כינור וקונטרבס מלחשים אל תתלבטה ושקט שקט הס אמנם רדפנו הבלים אבל הנה הראש הרכנו אם כתר הוא נושא או דלי גם הוא בסוף בסוף אתנו והיילילו והיילולי והיילי לנו לכולנו וכן הלאה אלתרמן וארגוב?

hillelg

New member
אוי, איזה שיר מקסים...

אלתרמן - אלוף המקצב ואלוף המצלול, אלוף בצלות ואלוף שום!

hadasbaril

New member
שיר ערש\עמיחי, יהודה

אך הקלסר עם השיר במדרשה...אתם מוזמנים לחפש ולמצוא שיר יפיפה. בתקוקה שזו לא עברה על חוקי זכויות יוצרים.אני מביאה: תן לילד שיר ערש. שיר לו שישן: אבא הלך לעבודה, אבא הלך למלחמה, אבל תישן. הזאב מילל, האויב בשער, אבל תישן, הבית מתמוטט, עולם עולה באש, אבל תישן, אבל תישן. אל תספר לו על מלאכי שמים, אל תספר לו על פרפר ולא על צפרי זהב. שיר את הדברים הנוראים בקול מתוק, גם דבר וחרב ורעב הם קצב מרגיע. קח מילד שיר ערש, הוא בכל זאת ירדם, הוא בכל זאת יגדל. קח משיר ערש את הילד והשיר ימשיך לבדו בעולם ובסוף ישיג אותו וירדים אותו לתמיד.

למעלה