שיר לשירה

שיר לשירה

הרגע הגעתי הביתה אחרי צלילת בוקר לצוללת שירה. היה מדהים!!! פרטים אחרי ארוחת צהריים

אז ככה....

לא ארחיב יותר מידי כי לפי מה שקראתי רוב החבר´ה פה הרבה יותר מנוסים ממני, וצללו שם כבר הרבה, אז רק להגיד שהים היה אחלה, וללא ספק צלילת ים-תיכון הכי טובה שלי עד עכשיו. קצת חבל שהיו הרבה צוללנים (2 סירות של 10 כל אחת), ולפי מה שהמדריך אמר, אם היינו קבוצה קטנה היינו רואים הרבה יותר מהדגים הנדירים. לא ראינו משהו מיוחד (כמה לוקוסים גדולים, הרבה דגים קטנים ויפים) סה"כ יצאנו מרוצים ושמחים. רק נקודה אחת - חבל שהמדריך התלונן על כך שהלוקוסים הגדולים פצועים עקב פעילות יתר של דייגים, כשאיתנו ירד מהסירה צוללן שדג שני לוקוסים גדולים עם רובה-צלצל, ונראה שהוא דווקא חבר די טוב של המדריך.... עד כמה שידוע לי הדיג עם מיכלי צלילה אסור, ובלי קשר - זה היה מאוד צורם. אז שבוע טוב, והרבה צלילות כאלה....

ניב ד

New member
האם תוכל לפרט את שם המועדון?

כי מועדון כזה, המוריד באופן יזום צוללי דיג ועוד עם צלילה ספורטיבית (דבר מסוכן לכשעצמו לערב קבוצת צוללים עם צוללי דיג), צריך לעבור טיפול בהלם/החרמה/הערה. זה מאד מאד מעצבן הענין הזה.

albanetc

New member
זה מדהים! הייתי איתך באותה סירה...

(בראשונה, עם מכשיר GPS, נכון?)... עוד בנוגע לאותו בחור עם רובה - הוא ירד ראשון, בלי בן זוג, כשעוד היינו בסירה, כנראה שלא רצה שנסלק לו את הדגים. בקרקעית התברר לו שיש לו רק 80 אטמוספרות במיכל (הוא לא טרח לבדוק אותו), וכשהוא עלה, היה לו בדיוק 0, והקומבו שלו צפצף עוד חצי שעה לאחר מכן והראה סימן ER (עליה לא מבוקרת?). כנראה חוקי הבטיחות לא קבילים לגביו... חוץ מזה, הצלילה היתה טובה מאוד, רק שמרוב ההתלהבות צרכתי את כל האוויר תוך 10 דקות ובדקה ה-13 התחלנו לעלות.

menimm

New member
גם אני צללתי דרכם ל"שירה",

וגם בצלילה שבה השתתפתי ירד צולל עם רובה ועלה עם 2 דגים גדולים ויפים. אני לא יודע אם להאשים את המועדון או את ה"סחבקיות הישראלית".

javierg

New member
גם בפעמים שלי יצא לצלול לשירה היה

צייד בודד שחזר עם לוקוסים (דרך מועדון "בלו"). אולי זה אותו בחור ששם לעצמו מטרה לצוד את כל הלוקוסים ב-"שירה".

ניב ד

New member
להחרים את מועדון בלו !!

שיערתי לעצמי שזה המועדון הארור הזה. לדעתי צריך להחרים אותם ולגרום להם לפשוט את הרגל עד שכל מה שישאר להם לאכול זה באמת הדגים שהם ידוגו. אני חושב שלכל האתרים שבלו מוציאים אפשר לצאת גם ממועדונים אחרים.

להחרים ../images/Emo35.gif

אהה... מלשון חריימה... אבל הכוונה היא למנוע מהם להוציא צלילות דייג לא? - לפחות לא עם צוללים - אז אולי עדיף להפנות את תשומת ליבו של גילי לענין? אני משוכנע שהוא יקבל זאת בברכה ובהבנה מלאה... ואז, לא נצטרך שום חריימה

denna

New member
ניב - אל תגזים ../images/Emo4.gif

לא כל דבר שלא נראה לך/לנו, מצריך תגובה כזו קיצונית. בדיוק חזרתי עכשיו ממועדון "בלו", וישבתי שם עם כמה צוללים (גילי ביניהם) וקישקשנו על כוס תה חם. בין השאר עלה נושא הצלילה הלא מבוקרת של דייגים, וההתנגדות לכך הייתה כללית. אז באמת כמו שנפתלי אמר - בוא נדבר קודם ורק אח"כ נראה אם יש הצדקה להחרים מועדון זה או אחר. לדעתי, "בלו" הוא לא המועדון היחיד המוציא סירות משולבות של צוללים ספורטיביים ודייגים. בגישה כמו שלך, עוד עלול לצאת מצב שלאט לאט "נחרים" את רוב המועדונים בים התיכון - לא חבל? דנה

הקרפיון

New member
דייג כזה הוא פעולה לא חוקית, נכון

אז למה לא לצלם, ולהגיש למשטרה או למשרד התעשיה (או החקלאות או אולי אפםילו איכות הסביבה, מי שלא יהיה שמטפל בזה). אם מועדון מוציא צלילות כאילו הוא מסייע ביודעין לעברות על החוק, ואמור להיות לזה טיפול חוקי. קשה מאוד לפקח על צוללנים שיורדים עצמאית מסירות שלהם לצלילות דייג, אבל לבלום את התופעה של צלילות כאילו ממועדונים אולי אפשר. ורק הערה קטנה: אם זה יצליח, יסגרו חלק מהמועדונים בים התיכון. נראה שזה חלק נכבד מההכנסה שלהם. לי אישית אין בעיה עם זה, אבל כדאי לדעת שזה המצב. ובבקשה, בלי OTWisem (מלשון One Treu Way, גישה האופינית לכתות דתיות קיקיוניות ולכותבים באינטרנט, שמאמינים שרק הדרך/דעה שלהם נכונה וכל שאר הדרכים/דעות הם טיפשות במקרה הטוב). יש יותר מדי מזה בעת האחרונה בפורום, ואני מוצא שזה מפחית משהוא את החן של הקריאה פה. אני יודע שבסוף אני אקבל את הדעות שלכם ואבין שכל חיי עד כה חייתי כשאני לא מבין, אבל האשליה שאני מסוגל לחשוב לבד, ואולי להגיע למסקנות בעצמי שאינן זהות למה שאני מקבל מהסמכויות העליונות היא אשליה מתוקה.

Princes Vespa

New member
האם אתה יודע what is the matrix? ../images/Emo32.gif

הכל זה אשליה אחת גדולה. השאלה היא האם אתה רוצה להתפכח או להמשיך לחיות בתוך המאטריקס.. הפורום הזה יכול להיות בשבילך כמו מורפיאוס לניאו.. (טוב נסחפתי סליחה..)

ניב ד

New member
אני מגזים ???

סליחה אבל אני מתפלא עליכם. אפילו בצלילה שאני עשיתי בשירה עם מועדון בלו (הראשונה והאחרונה שלי עם המועדון הזה) לפני משהו כמו 4 שנים (אז הכרתי לראשונה במקרה את פליפר) ירדו צוללי דיג איתנו כך שאני מסיק שזה משהו קבוע. כמו שאתם יודעים אין לי בעיה עם דיג ואני לא צמחוני, אבל יש לי בעיה עם זה שיורדת קבוצת צוללים שמטרתם להנות בצלילה, בין היתר מעולם החי, ויורד איזה דמוי דפוק אחד או יותר שברגע שאתה רואה איזה דג - בום ! יורים בו והורסים לך את הצלילה. ואני כבר לא מדבר על זה שזה אשכרה מסוכן לצוללים האחרים! זכורה לי צלילה בקיסריה (גם כן הראשונה והאחרונה) שבה אני ובן זוג ממש כמעט ונפגענו מצוללים שירו כמו משוגעים באיזור. רק שאז הם היו עצמאית במים אז באמת לא היה לי שום קייס. ואני בטוח שגילי בן אדם נורא נחמד, כמו שיש הרבה אנשים נורא נחמדים ובכלל הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות כמו שכולנו יודעים.

hummer-gang

New member
צלילה מודרכת ודייג

זה נראה עלוב , לא חוקי בכתובים.מסוכן וטיפשי דוגמא אישית אומללה. קבוצה היוצאת בנפה לדייג תת מימי בסתר(כי זה לא חוקי) ענינה הוא זה. יציאה של צוללים " תמימים " לצלילת כיף מודרכת בקבוצה , לעומק 30 מטר ובאותו זמן מיסתובב לו איזה " לונה טיק " עם כלי צייד... זה כבר ארוע "דפוק" ! ולו מפאת שיקול מוטעה של צולל תמים בסביבה (שיכרון ממעמקים). חמור ביותר המצאות מדריך צלילה באירוע שותף לעבירת חוק וצלילה - צלילת הדייג לבדו. הנה תגובת הצוללים בפורם : זה נראה לא טוב ! הגדרתי לתופעה : הנ"ל (צלילה מודרכת ל"שירה" עם דייג אחד) "עלוב הצלילה" !

זהרון

New member
ניב ידידי היקר לי מכל אדם (כמעט)

אני מעביר לך בזאת רשמית את תפקיד הפורומיסט הזועם בעודי נשען על דרגש רומי ולועס ענבים במקצב סלסה מפנק :) מלבד זאת, רציתי להזכיר לך, אם שכחת שאחד המועדונים החביבים עליך ביותר, דהיינו דוגית, מוציא מדי סוף שבוע צלילות דיג לאתרים שונים באזור ת"א. האם תחרים את רני ותחזיר לו את המארינר והוולו? האם תפסיק להזיל ריר במדוזה אל מול אוסף הגאדג´טים הבלתי נלאה שלהם בגלל שהם מוציאים צלילות דיג? נכון, זה לא חוקי וזה מאוד מאוד מקומם, אבל מועדוני הצלילה איכשהו צריכים לקיים את עצמם ומעדיפים לעצום עין אחת, ואז את השניה, ואז לשים רטיה ואם אפשר לחפור בור גדול בחול ולטמון בו את הראש. אני מאמין שיש שיטה טובה יותר למנוע את זה, אולי לצלם ולדווח, אולי ואני לא בקיא בכך יש אפשרות לקבל מעמד של פקח מתנדב ולהפעיל את הרשויות המוסמכות בעזרת מידע. אני לא אוהב דייג תת מימי ואפילו ממש לא מסמפט את הדייגים, אבל הם בוודאות הגורם מספר אחת בכלכלת הצלילה בארץ, הם תמיד רוכשים מיכלים, דוחסים השכם והערב, קונים ממיטב התוצרת ועושים זאת שבוע אחרי שבוע. כואב לי לא פחות מלך, אבל בוא ננסה לטכס עיצה ולמצוא דרך ריאלית ולא אמוציונאלית לטפל בבעיה. (אני מציע לרכוש במשותף אופנוע ים ולעבור להם דרך המסיכות בטעות :)) וחוץ מזה, אני מזכיר לך שהסדרה המלאה של ג´ורג´ לוקאס מחכה לך ליד הטלוויזיה שלי, אולי ליודה יהיה רעיון... ואפרופו יודה: learn the force will he? surrender to the dark side? to become a Jedi not should you give in to anger...

למעלה