לא שאני מבינה הכל ובכ"ז
האימפקט של השיר מורגש גם כאשר לא כל ההגיון האישי שלי בו מובן, מכיוון שנעשה בו שימוש רב בטכניקה של היפוך משמעות. בהקשר הזה, נלקחו אלמנטים דתיים קלאסיים ובשינוי מילולי קל הפכו לצווים אנטי-דתיים. לדוגמא: "לך לך... אל הארץ אשר אראך" הפך ל"לך לך בשביל המתפתל במוחך". השימוש במוטיב יסורי עשרת הרוגי מלכות על קידוש השם דתי, נעשה שימוש כדי לבטא את הסבל המלווה את הוצאת השליטה הדתית מתוך האדם שהחליט ללכת אחר האמת שבתוכו, מתוך שליטה עצמית ולא מתוך מלכות חיצונית. ההיפוך הזה מעורר תגובה רגשית ביחוד אצל מי שרגיש לנושא השיר - חזרה בשאלה. לכן היה לו אימפקט עליך. ה"מוות" וה"חיים" כרוכים זה בזה בשיר מכיוון שכדי להגיע אל עצמו, צריך "להרוג" השפעות חיצונית שחדרו פנימה (כמו השפעות מהסביבה הדתית), ואז יש משהו שקצת דומה לבריאה חדשה, בתוך הנפש פנימה. לכן השתמשתי בשיבעת ימי בריאה ובישיבת שיבעה, בנשימה אחת. היה לי חשוב לסיים ב"ברוך המבדיל אותך" מכיוון שבתהליך הזה מגלים את "האלוהים שבפנים", ומבינים שבעצם בכך שנבדלנו מהעולם הדתי, בעצם התקרבנו אליו יותר ובורכנו על ידו. בכל-אופן ככה זה אצלי. מה שעוד מקבלים כמתנה המוזכרת הוא אכן את יכולת השליטה במתרחש, וכך אפשר להתיר את הקשרים הארציים (מקום וזמן) בהם אנו נמצאים. לילה טוב