שיר לשבת

שיר לשבת

לך לך בשביל המתפתל במוחך בדרך ליום הולדתך יש לך מתנה סרט חייך בידך התר את קשר המקום והשעה קרע את העטיפה ושב שיבעה שיבעת ימי בריאה הסורקים את בשרך עם כל מלכות שאתה הורג בקירבך ברוך המבדיל אותך

שלך../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

קראתי כמה פעמים. כמעט ולא הצלחתי לרדת לסוף דעתך, אבל שקרן אהיה אם אומַר שלא נהניתי. שבת שלום.

אבידן כנראה לא חשב על זה...

לקח לי דקה להבין שתגובתי איננה בתשלום, אלא, פשוט, את מאחלת שבת של שלום
..

אוי כמה צחקתי!!!!!!!!!!!!!

כן, פשוט נגמר לי המקום להקלדה בכותרת והיה לי חבל להוריד נר, אז הסרתי את הרווח... והרווחתי בדיחה! הממ... ולמה אני עדיין מתחילה תיאור צחוק ב"אוי"? נו, שזו תהיה הבעיה הכי גדולה שלי. א-מ-ן!

שבש

ראשי תיבות הומצאו במיוחד למקרים כאלה. >ספל חמאה עושה שימוש ברת ללא גרשיים<

spinoza

New member
שיר מאוד יפה

למרות שלא הבנתי למה התכוונה המשוררת. אולי תעזרי לנו. הבנתי עד השורה : "ושב שבעה". מה הקשר לשבעת ימי בריאה ? ולמה הם סורקים את בשרי ? ואיזה מלכות אני הורג בקירבי ? ומה מבדיל אותי ? ואיך זה שזה שיר עם אימפקט למרות שאני לא מבין אותו ?

spinoza

New member
ומה זה ../images/Emo35.gif

השורה של תנאית :"אלהים אדירים בהגיע יומי על מפתן עולמך הניחני לגווע "? ומה זה לעזאזל הספנתאיר? (מהשיר של ביאליק "ובכל ביצה הספנתאיר"

לא שאני מבינה הכל ובכ"ז

האימפקט של השיר מורגש גם כאשר לא כל ההגיון האישי שלי בו מובן, מכיוון שנעשה בו שימוש רב בטכניקה של היפוך משמעות. בהקשר הזה, נלקחו אלמנטים דתיים קלאסיים ובשינוי מילולי קל הפכו לצווים אנטי-דתיים. לדוגמא: "לך לך... אל הארץ אשר אראך" הפך ל"לך לך בשביל המתפתל במוחך". השימוש במוטיב יסורי עשרת הרוגי מלכות על קידוש השם דתי, נעשה שימוש כדי לבטא את הסבל המלווה את הוצאת השליטה הדתית מתוך האדם שהחליט ללכת אחר האמת שבתוכו, מתוך שליטה עצמית ולא מתוך מלכות חיצונית. ההיפוך הזה מעורר תגובה רגשית ביחוד אצל מי שרגיש לנושא השיר - חזרה בשאלה. לכן היה לו אימפקט עליך. ה"מוות" וה"חיים" כרוכים זה בזה בשיר מכיוון שכדי להגיע אל עצמו, צריך "להרוג" השפעות חיצונית שחדרו פנימה (כמו השפעות מהסביבה הדתית), ואז יש משהו שקצת דומה לבריאה חדשה, בתוך הנפש פנימה. לכן השתמשתי בשיבעת ימי בריאה ובישיבת שיבעה, בנשימה אחת. היה לי חשוב לסיים ב"ברוך המבדיל אותך" מכיוון שבתהליך הזה מגלים את "האלוהים שבפנים", ומבינים שבעצם בכך שנבדלנו מהעולם הדתי, בעצם התקרבנו אליו יותר ובורכנו על ידו. בכל-אופן ככה זה אצלי. מה שעוד מקבלים כמתנה המוזכרת הוא אכן את יכולת השליטה במתרחש, וכך אפשר להתיר את הקשרים הארציים (מקום וזמן) בהם אנו נמצאים. לילה טוב

בעצם...

ימי בריאה שישה היו... אבל אחרי שחזרת בשאלה- אפאחד לא יאסור עליך לברוא גם ביום השביעי :). א פריילאכן רוהיקן שבת יונה

למעלה