שיר לשבת - פינה חדשה (אלק)

שלומצי

New member
שיר לשבת - פינה חדשה (אלק)

סתם החלטתי שיהיה נחמד להעלות מדי פעם שיר או משהו כתוב אחר, ולמי שבא ומתחשק, יוכל לכתוב מה זה אומר לו, איך הוא מבין אותו. כמו שיעור ספרות - אבל רק החלק של הדיבורים הכיפיים. מה דעתכם? הִיא אֵחֲרָה לָבוֹא/ רחל הִיא אֵחֲרָה לָבוֹא וּבְבוֹאָהּ לֹא הֵעֵזָה, לֹא הֵעֵזָה לִקְרֹא: הִנֵנִי! בְּדָפְקָהּ עַל דַּלְתוֹת הַלֵּב; כַּעֲמֹד עֲנִיָה עָמְדָה, וְיָדֶיהָ דוּמָם הוֹשִׁיטָה, וְעָצֵב הָיָה מַבָּטָהּ, מִתְחַנֵּן, נִכְנָע וְעָצֵב. וְעַל כֵּן חִוְרִים הַנֵּרוֹת אֲשֶׁר לִכְבוֹדָהּ הֶעֱלֵיתִי, כְּאַחֲרוֹנֵי נְגֹהוֹת בְּהַאֲפִיר דִּמְדּוּמֵי סְתָו; וְעַל כֵּן חֲרִישִׁית שִׂמְחָתִי, חֲרִישִׁית, מְהַסֶּסֶת, מַדְאֶבֶת, כְּהַדְאֵב תִּקְוָה נִכְזָבָה, כֶּעֱנוּת צִפִּיַת-שָׁוְא.

נעמה ע.

New member
מצטרפת.

בתור אחת שאוהבת מאוד שירים (וגם כותבת..), יש לי כמה במאגר.. הנה שיר של דליה רביקוביץ'. שיר מדהים לדעתי.. --- אפילו סלעים נשברים, אני אומרת לך ולא מחמת זקנה. שנים רבות הם שוכבים על גבם בחום בקור, שנים כה רבות, כמעט נוצר רושם של שלווה. אין הם זזים ממקומם וכך נסתרים הבקיעים. מעין גאווה. שנים רבות עוברות עליהם בציפייה. מי שעתיד לשבח אותם עדיין לא בא. ואז האזוב משגשג, האצות נרגשות, והים מגיח וחוזר, ודומה הם ללא תנועה. עד שיבוא כלב ים קטן להתחכך על הסלעים יבוא וילך. ופתאום האבן פצועה. אמרתי לך, כשסלעים נשברים זה קורה בהפתעה. ומה גם אנשים.

שלומצי

New member
זה כל כך נכון......

האנשים שנשברים במפתיע, הם בדרך כלל אלה שתמיד אומרים עליהם שהם "כאלה חזקים, כמו סלע"... לא? איזו אישה הדליה הזו!

ST

New member
וואו. ../images/Emo29.gif

קראתי את השיר הזה בפעם הראשונה בדיוק לפני שנה. הוא מקסים.

עמיתוש

New member
ומה אם..

אני לא אוהב ספרות ושירה?
..

שלומצי

New member
וואלה! ואגב, עידנ'קה

זה כמובן מהחתימה שלך עלה לי הרעיון... כזה משפט גרוע בעברית עוד לא כתבתי בחיים!

עמיתוש

New member
מה וואלה?

מה העניין שלכן בזה שכדאי לי להתחיל לאהוב ספרות? יש מלא נושאים שאני מתעניין בהם ורוב הסיכויים שאתן לא מעוניינות לדעת עליהם ובטוח לא נהנות מהם.. אז... זהו..
.. אם אתם רוצים אני יכול לכתוב כאן הודעות שלמות על אסטרונומיה..
.. אבל רק אם בא לכם.. נ.ב - אני צריך לעשות קטלוג, לא?!..

שלומצי

New member
אני מאוד - אבל מאוד מאוד אשמח.

אני תמיד מתעניינת באסטרונומיה, אבל בסוף יוצא שאני לא קולטת כלום. אני מבטיחה לקרוא הודעות שלך - בתנאי שהן יהיו פשוטות וקריאות ויתאימו לעמך כמוני, שרגיל ואוהב לקרוא שירים עם ניקודים

עמיתוש

New member
ייפי היי..

אני כבר מתחיל בעבודת התירגום!
.. נ.ב - אני יודע שאני מטומטם, אבל בקשר לשירים שלך ושל נעמה.. לא הצלחתי להבין כלוווווום...

נעמה ע.

New member
ועוד אחד..

ממש יפה בעיני, של לאה גולדברג. --- אֲבָל הֲרֵי הָיָה אָבִיב מוּפְלָא דְּגֵי כֶּסֶף קְטַנִים צָלְלוּ בְּעֵינֶיךָ וּדְמוּת עֵינְךָ בְּעֵינִי צָלְלָה וְיָכֹלְנוּ לִשְקוֹע: מְצוּלָה בִּמְצוּלָה- דְגֵי כֶּסֶף קְטַנִים נֶעֶלְמוּ מֵעֵינֶיךָ. --- פעם רציתי להקדיש את השיר הזה למישהו. אבל הגעתי למסקנה שכמו שהוא עכשיו, זה לא כ"כ מתאים.. אז (אל תספרו ללאה גולדברג..) עשיתי לו ניתוח קטן, והפכתי אותו למשהו קצת אחר, ככה: הֲרֵי הָיָה אָבִיב מוּפְלָא דְּגֵי כֶּסֶף קְטַנִים צָלְלוּ בְּעֵינֶיךָ וּדְמוּת עֵינְךָ בְּעֵינִי צָלְלָה וְיָכֹלְנוּ לִשְקוֹע: מְצוּלָה בִּמְצוּלָה. (אח"כ היו לי קצת נקיפות מצפון שחיבלתי לה בשיר..).

שלומצי

New member
אוי זה ממש ניתוחונצ'יק..

לא הייתי קוראת לזה חבלה. מקסימום - הצעה קטנטונת... שיר אהבה מקסים....... רק עצוב לדעת שלאה גולדברג כתבה כל חייה שירי אהבה למי שלא יכול היה להחזיר לה אהבה....
למישהו זה מוכר?

nonagirl

New member
שיר די מוזר

אני לא אכתוב את כולו כי הואקצת ארוך..אני אכתוב את הבית הראשון ואת הפזמון.. קרואים לו אור הירח והוא של אביב גפן כשאלוהים ברא את החושך הוא ברא לנו ירח כשיראו איך אנחנו בודדים את הירח שם גבוה שלא נוכל לנגוע ויש כמה שעדיין מנסים הילדים מתעופפים כדורים כחולים-סגולים והאור שמלווה אותו צונח זה אור הירח

inbal2003

New member
תגובה לשיר לשבת!

השיר הזה מזכיר לי שיר אחר של רחל גן נעול, מכירים? במיוחד בקשר לדפיקות על הדלת ולתיאור היד. ענבל נ.ב הייתי מצטטת לכם את השיר, אבל כל החומר שלי בספרות כל כבר לא בהישג יד.

נעמה ע.

New member
הנה זה:

גן נעול מי אתה? מדוע יד מושטת לא פוגשת יד אחות? ועיניים אך תמתנה רגע והנה שפלו כבר נבוכות. גן נעול. לא שביל אליו, לא דרך. גן נעול- אדם. האלך לי? או אכה בסלע עד זוב דם? --- ועכשיו, אני אגלה לך סוד קטן.. אפשר לקרוא שירים גם לא רק בשיעורי ספרות.. אישית, יש לי ספרי שירה של רחל, לאה גולדברג, רחל שפירא ועוד כמה משוררים שחביבים עלי, וזה ממש עושה טוב לנפש, פשוט לשבת ולקרוא. "בוחטה" של שירים ביחד. לצלול לנפש של אדם אחר.. חוויה מיוחדת.

למעלה