שיר למעלות

שיר למעלות

שיר למעלות אשא עיני אל ההרים מאין יבא עזרי. עזרי מעם ה' עשה שמים וארץ. אל יתן למוט רגלך אל ינום שמרך. הנה לא ינום ולא יישן שומר ישראל. ה' שמרך ה' צלך על יד ימינך. יומם השמש לא יככה וירח בלילה. ה' ישמרך מכל רע ישמר את נפשך. ה' ישמר צאתך ובואך מעתה ועד עולם. תהילים מזמור קכא'.

באהבה1

New member
../images/Emo6.gifשיחקת אותה!!!

לא שאני צוחק חס ושלום על הציטוט! רק מצחיק אותי שבתוך כל ההמולה פה אתה שר לך "שיר למעלות"! זו תמונה יפה!

ככלל אני חושב

שכדאי היה מדי פעם להכניס לפורום הזה קצת קדושה וזה לא משנה איזה שיר זה ובלבד שתהיה בו קדושה כלשהי

למען הדיוק

חלק ממזמורי תהילים מקורם במזמורים קדומים לבעל ("שירו לה' בני אלים" וכו'). מקורות חלק מהם נתגלו בחפירות כגון גזר ואוגרית, אם אינני טועה. חלק מהטקסטים נדדו ועברו טרנספורמציות יחד עם אחד משמות אלוהי העברים הקדמונים שנגזר אף הוא מהאליל הכנעני הקדום יותר בשם 'אל'.

באהבה1

New member
../images/Emo58.gifעד כאן דברי יצר הרע...

מאיפה אתה מביא את כל ה"לכלוך הפילוסופי" שלך על התורה הקדושה!!! מהבטן??? הלזה תקרא מקור נאמן??? מצטער, אני אלך בדרך הצדיקים!!! ולא בדרך הבטן התאוותנית שלך!!! והם אומרים לי שדוד המלך כתב את שיריו ברוח הקודש!!! תחת השפעה אלקית!!! ולא "העתיק" משום עובדי עבודה זרה!!! וזו האמת לאמיתה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אבל זה נכון

בעל=אל=אלוהים. ליהוה היתה בת זוג בשם אשרה, לפי ממצאים שנמצאו ב-כותילת-עג'רוד.

יובל199

New member
תביא הוכחות לטענות המגוכחות

הנ"ל (בעיקר על ספר תהילים - למרות שהטענות שם של ניצן הליצן) ואז נדבר.

באהבה1

New member
../images/Emo151.gifהידעת? דארווין= עבד השם!!!!!!

כל חייו הקדיש ל"עבודת השם"!!! אה! ותאורית ה"טמבולוציה" כתב בתור בדיחה מרושעת לראות "כמה למטה אנשים ירדו כדי להכחיש את אלקים"! כך סיפר הבבא סאלי ששמע ממנו! ואמר שהוסיף: "מליונים יאמצו את השטות הזו"!!!

neko

New member
ולמען דוברי העברית והיידיש בלבד:

תרגום תחילת הפסקה הרלוונטית: המאה ה8 לפנה"ס, צנצנות אכסון בכיתוב עברי וציורי יהוה והאשרה נמצאו בקונטליט, ארג'וד, מצפון-מזרח לחצי האי סיני. Eight century B.C.E. pithoi (store jars) inscribed with a Hebrew script and decorated with figurine-like drawings of Jahweh and Ashera were found in Kuntillet 'Ajrud in the northeast Sinai peninsula.

יובל199

New member
ואיך זה בדיוק מוכיח שכתבי תהילים

אינם מקוריים? או בכלל מוכיח משהו?

neko

New member
הודעתך ביקשה הוכחות לטענות,

הטענות שעלו בהודעה מעל הן שהאשרה ויהוה היו זוג. הבאנו לכך הוכחה. מה הבעיה?

יובל199

New member
מוכיח?? חה חה חה

מה שזה מוכיח שהיו יהודים שסרו מדרך הישר ופנו לעבודת אלילים וחיללו את שם השם (בדיוק כפי שכתוב בתנ"ך). ומה עם הטענות על ספר תהילים - עדיין לא קבלתי תשובה.

יובל199

New member
קראתי ולא התרשמתי בכלל

אין כאן שום סתירה עם הכתוב בתורה - שלאחר המבול התחילה עבודה זרה ואותם שמות קדושים הוכנסו כאלים בעבודה זו.

באהבה1

New member
../images/Emo188.gifאולי הכנענים העתיקו מהיהודים??

כל מה שכתוב שם זה שלכנענים היה אליל בשם אל! אולי הם לקחו השם מהיהודים??? וזה יותר הגיוני! שהרי "אל" בכנענית אין לו פירוש! זה סתם שם לפי מה שהבנתי משם! ואילו ביהדות זו מילה עם משמעות! אחד ששולט מלמעלה! (לפי מיטב הבנתי) ולכן גם עבודה זרה נקראת "אלים" להבדיל!

neko

New member
בעיה אחת: הכנענים היו לפני היהודים,

והדבר מאושר אפילו בתורה.

יובל199

New member
קראתי את שני המאמרים

ואינני מסכים עם המסקנות. אני לא שולל אותם אלא מציין שיכול להיות שאני צודק והם טועים. אני אישית מאמין בכך - אתה כנראה לא. בכל זאת זה לא נותן לך לגיטימציה להציג השערות אלו (או משאלות לב) כעובדות. העובדה היחידה היא שבתקופת המקרא היתה עבודה זרה שערבבה את שם השם עם שמות כמו אשרה ובעל (על כך תמימי דעות - התנ"ך, העובדות בשטח ומסקנות החוקרים). מעבר לזאת - כל השאר הוא בגדר השערה.

למעלה