שיר למחשבה

AshkA_

New member
שיר למחשבה

הייתי ביום שבת בערב קריוקי. הכל היה טוב ויפה, הזיופים המתבקשים היו נסבלים ונחמדים, השירים היו נחמדים, האנשים היו נחמדים, והכל בכללי היה נחמד. לפתע פתאום, עלתה איזו מישהו שהתחילה לשיר שיר. ``שיר האונס`` נדמה לי קראו לו. למי שלא מכיר (וממליצה שלא להכיר) זה שיר על שבעה פלשתינאים מדוכאים וחושבים שבעזרת זה שהם יאנסו מישהו הם ככה יגעלו את פלסטין... כל האנשים נסחפו שם לגמרי, שילהוב טוטאלי. אני מסתכלת עליהם, בהלם, לא מבינה איך אפשר לשיר שיר כזה ``20 שנות כיבוש משהו משהו בזיקפה ובזרע נכבוש את פלשתין``. הם לא נורמלים! שמעתי את השיר הזה עוד שנה שעברה בטיול שנתי, וכבר אז לא הבנתי מה קורה כאן אבל עכשיו? במיוחד כשיש מצב כלכך דפוק איתם? איך לעזאזל אפשר לשיר שיר כזה. הם אומרים לי, תשחתררי, זה רק שיר. כן בטח. אני לא חושבת שהם מבינים מה הם שרים, כי אם כן, וזה עדייין משלהב אותם, אז יש לנו בעיה רצינית בדרך חשיבה הפנימית של אנשים. איך אפשר בכלל לכתוב שיר בעד אונס? אני מניחה שזה נכתב כמעין או סאטירה או כמחאה וביקורת על החברה על איך שהיא מתיחסת אל הפלשתינאים (שוב, השיר נכתב הרבה לפני כל מה שקורה היום), אבל עדיין. אני חושבת שזה עצוב. לעומת זאת, סתם בשביל האיזון ``כל החברה`` של מוניקה סקס, מדובר שם על האונס של הנערה מרמת השרון, ועל איך שהנערים יצאו מזה בזול יחסית. שיר עצוב.

שני16

New member
לפי מיטב זכרוני.......

לפי מיטב זכרוני,השיר לקוח מתוך מחזמר משנות השמונים,שגם ענה לשם מאמי.המחזמר עלה פעם אחת,ודי נכשל.לאחר שעלה בפעם השניה,הפך ללהיט היסטרי,הרבה בעקבות הזדהות הצופים....אני חושבת שזה עסק בפלשתינאים או משהו כזה,ובדיוק היה בלאגן בארץ או משהו כזה....אל תתפסו אותי במילה,אני ממש ממש ממש לא בטוחה במה שאני כותבת. בכל אופן,מה שאני בטוחה בו,זה שזה שיר שלקוח מתוך האופרת רוק המאד מצליחה הזאת.... בכל אופן,השיר הזה,ברור שלא נכתב ברצינות,ויש הרבה אנשים שמרגישים הזדהות עם המסר שלו..... את לא חייבת להשתלהב עם כל השאר.... את צודקת בכל מה שאמרת, אבל זה שהשיר נכתב לפני כמה שנים,לא אומר שאז היה שקט...להפך,היה אז המון בלאגן,והוא רלוונטי גם כיום... ואם את מודעת לאפשרות שזאת סאטירה,למה את כל כך מתעצבנת?הרי זה לא שיר שהמסר שלו זה בואו נלך לאנוס פלשתינאים..... בכל אופן,אל תביני את השיר רק על פי הרבדים החיצוניים שלו....תעמיקי....תסתכלי על המסר שלו,ואז תחליטי אם יש לגיטימציה לכתוב כזה שיר...גם אז וגם היום... וזהו....אני מקווה שהבנת קצת ממה שכתבתי....ושאולי עכשיו את קצת פחות כועסת.... ואין מה להשוות לכל החברה.... כל החברה שיר ענק,אבל למרות שבשניהם יש אונס,הם נורא נורא שונים.....כל כך שונים....האונס שם מאד שונה...המסר של השיר מאד שונה....במאמי אין שום עידוד של אונס....גם בכל החברה לא,אבל,שוב, הם כל כך שונים..... בכל אופן,אם המכתב מבולבל קצת,זה בגלל השעה...הגיע הזמן שאני אלך לי לישון(מה אני אעשה עם הצ`אט של תפוז לעזאזל??הוא מחזיק אותי ערה עד השעות האלה...עצוב,לא?).לילה טוב... מחר אני אשמע תגובות.... שוב,לילה טוב,ו.... בסוף יהיה טוב....

AshkA_

New member
לא הבנת אותי שני

קצת קשה לי להסתכל על ``הרבדים הפנימיים`` של שיר שכזה. על כל דבר הרי אפשר להסתכל במכל מיני זויות ראיה, ואולי כל האנשים אשר שרים את השיר המסויים הזה רואים משהו שאני לא רואה. דוגמא למשל הסרט רוצחים מלידה. סרט פולחני לדעתי, אך הקונספט שלו אכזרי ועלול לתת לאנשים מסויים רעיון של לגיטימציה לרצח, אך אני רואה זאת כביקורת על החברה, על המשפחה ועל התקשורת שתעשה הכל בשביל סיפור טוב. עדיין, זה לא מצדיק את העניין. תקראו לי טאצ`ית, אבל פשוט קשה לי לשמוע את זה. אחד מהדברים הטובות באדישות (שהיא קצת לצערי או לשמחתי אחת מהתכונות העיקריות שלי) זה שבאמת לא אכפת לי מהרבה דברים, כל המצב שקורה היום, ממש קשה לי להתחבר אליו. אבל כששמעתי את, ממש אבל ממש הזדעזעתי. דיברנו מקודם על טקט, ועל זה שצריך לחסלו, ובכן, כאן צריך לדעת מתי למתוח את הגבול. אלה דברים אלמטרים בסיסיים, שאמורים להיות ברורים, או שלפחות רק חשבתי כך.

פלומפי

New member
מלבד העובדה שהשיר דבילי

אני לא מצליחה להבין איך אנשים מתלהבים ממנו ועוד איך בנות. מישהי שלומדת איתי בכיתה שרה אותו כמה פעמים וכשהבנתי עד כמה הוא מגעלי לא הצלחתי להבין למה היא ממשיכה לשיר אותו. אבל, אנחנו חיים במדינה שבה יש חופש ההתבטאות, גם אם אנחנו לא אוהבים את מה שאחרים מבטאים!!!

בלאונט

New member
נ-ק-מ-ה

חיחי, אני חושב באלשתין גודלת בשצף קצף ועד מהרה אנחנו נשתלט על היקום ונאכל את כל היהודים. השיר הזה מבטא את הצלחת עמנו הנשגב במחשבות חולניות ומעשים תת-אנושיים שמייצגים אותנו ואת שאר חפרינו הערפים בגלות וגולה ולכן אנחנו קוראים היום למדינת ישראל העבשה והיכנע לכוחות גועליוותנו לפני שנכתוב עוד שירים כאלו. השיח פליצה אבו-גמל

נעל

New member
אי אפשר לשיר

לפחות לא נעל, בתור יהודיה-כובשת-נאורה. יכול להיות שהתחושות אצל הפלשתינאים הן תחושות של אונס מתמשך מצידנו. הסגרים, חיפושים אלימים, יריות גומי, מתנחלים חוצפנים (שהם לא תמיד השכנים הכי טובים, אם כי לפעמים הם מסתדרים יחד בסדר) והריסת קרקעות, שדות, בוסתנים, כרמים (ופרנסה) ובתים. וכל זה לפני הפרעות העכשוויות. לכן העונש המגיע לנו הוא: ``נפש תחת נפש. עין תחת עין, שן תחת שן, יד תחת יד, רגל תחת רגל. כויה תחת כויה, פצע תחת פצע, חבורה תחת חבורה.`` אונס תחת אונס. אולי זה מתבטא בשיר (שנעל כלל לא מכירה) בצורה קיצונית של מעשה, אבל זה מדגיש תחושה. השתלהבות נעל לא מסוגלת להבין.

AshkA_

New member
שירו שיר לשלום...ממש

נעל יקרה, בסך הכל, כולנו יכולים להבין מה יכול לגרום להם להרגיש תסכול כזה חזק, למרות שזה לא נותן להם לגיטימציה להתנהג כמו חיות. אבל עדיין, למה יהודים כתבו את זה, ולמה מזי כהן שרה את זה? למי התשובות

למעלה