שיר ליל שבת

OK

ילה שחורים - צבע שחור, שחורים, שחורות, אפריקאים, אפרו-אמריקאים, אפרו-אירופאים וכו'. לקחתי.

noosh

New member
אני גם בפנים

אבל יש מצב שיהיה בו גם ג׳אז, אז תשתדל לא להגריל אותי עם הצלולויד במידה והוא ישתתף :)

oren29at

New member
אז זה מה שצריך כדי להוציא אותך מהכוך

אין הגבלות על שנים או ז'אנרים. בינתיים לפחות. נתת לי רעיון כלשהו. נראה אם אלך איתו.
&nbsp
את מבינה, כמובן, שהביטוי "תשתדל לא להגריל אותי" הוא אוקסימורון שקורס אל תוך עצמו, כן?

noosh

New member
אני לא יודעת איך ההגרלה מתנהלת

ואין על אוקסימורונים שקורסים לתוך עצמם :)

oren29at

New member
ההגרלה תיערך לפי הסטנדרטים הגבוהים ביותר

ההגרלה היא בפיקוח רואה חשבון- אבא של אשתי. מאחר ובינו לביני שוררים יחסי אמון מלאים, לא אטריח אותו מעיר החוף הסמוכה, אלא אערוך את ההגרלה, ואעדכן אותו בפגישתנו הבאה, בארוחת ליל שישי השבוע או בשבוע הבא.
&nbsp
שיטת ההגרלה היא דיסקרטית, אנונימית, עיוורת, ובלתי תלויה לא בעצמה ולא באחרים: המשתתפים יחולקו לשתי קבוצות. אחרי שני סיבובים יתחיל הפלייאוף, בסדרות של הטוב מחמש, ולבסוף מש-
&nbsp
לא, נראה לי שטעיתי. אנסה שוב:
&nbsp
את שמות המשתתפים או כינויים ארשום על גבי פתקים שאותם אקווצ'ץ' לצורה של כדור קטן ולבן. הכדורים האלה יוכנסו אל תוך חפץ אטום כלשהו שאיננו מיקרוגל, יטולטלו כהוגן, ואז יטולטלו שוב.
&nbsp
לאחר מכן אזרוק את הכדורים אל שתי פינות נפרדות בסלון. כל פעם אקח זוג כדורים- אחד מכל פינה- ואפתח אותם. כל זוג כזה ישודך למטרות האזנה למיקסטייפ.
&nbsp
לכשאסיים אטאטא את הבית, אשטוף, ואעשה פאנלים לבקשת האישה. מאחר ועד שאסיים אשכח מי הם הזוגות, אחזור על התהליך בשנית, והפעם אקפיד לרשום מי משודך למי.
&nbsp
נראה לי שגם החשדן שבחברי הפורום יתן בי את אמונו לכשאכריז על הזוגות.

Celluloid Hero

New member
נהפוכו

כבר מזמן שלא הייתה לי בעיה אמיתית עם ג'אז. קשה להאמין, אפילו יוצא לי להאזין פה ושם לג'אז מרצוני החופשי!. אבל אולי דווקא מיקסטייפ שייכפה עליי, ויינתנגן בלופים אינסופיים, יחזיר משהו מהניצוץ של פעם. את העווית בעין לשמיעת תקיעות החצוצרה, וחריקות השיניים לצלילי הסאקס. יש מצב.

ואני מוכן להשתתף כמובן. השאלה בעצם היא אם אתם מוכנים שאני אשתתף. אני ממליץ על סירוב בנימוס, כל עוד הדבר אפשרי :) .

noosh

New member
ברור שמוכנים

אנחנו אמיצים ואמיצות ובעד אתגרים!

Barmelai

New member
ג'וני יא חתיכת אקלקט

יצאה לך יופי של שעה. גם אני לא מכיר חלק מהשירים והחברים שאחראים עליהם. הם מופיעים בעיקר בחלק האמצעי. ההישג הכדול של המיקסטייפ לדעתי, היה להכניס את גריזלי בר ולגרום להם להשמע חלק אינטגרלי מרשימת השמעה שלא כוללת רק אותם...
הברקות נוספות היו foxygen (והמיקום שלהם בסדר ההשמעה), אריאל פינק והטאץ' דאון - שריקבק, בסוף.
געגועים פתאומיים לחברים שכוחים: דל אמיטרי וגראנט לי פיליפס. איפה הוא היום?
קבל מנה אחת כפיים, אני אלך לי לבלוש אחר כמה אורחים לא מזוהים אך מסקרנים.
באשר לאתגר שמציב כאן אורן, אני בפנים.

John Barleycorn

New member
גם אני נענה לאתגר

ועד אז תודה על תגובותיכם, שני מאזיני... (רגע, איפה השלישי?) שמח שהצלחתם לדלות כמה פנינים, ותמיד מעניין לראות את הסטליסט דרך עיניהם של אחרים.

צודק אורן בעניין רשימת השירים. יש לי תחושה שהתפוז לא מסתדר עם יישור לימין ולשמאל באותה הודעה, לפחות על המחשב שלי, אז אצרף אותה בהודעה נפרדת. בינתיים אומר כי אני עצמי נחשפתי לחלק מהאמנים לאחרונה (כמובן לאלה שהוציאו אלבום ראשון השנה), כך שגם אני עדיין חוקר אותם. יש הרבה מה לספר על כל אמן / שיר, אולי זה יגיע בהמשך. כרגע, למי שרק רוצה לטעום או לחפור הלאה - אציין שלושה קטעים:

- יש כאן כמה קטעי (נאו) פרוג / פסיכדליה שאני אוהב, כרגע אני עף בעיקר על הקטע של ה- soundcarriers. הוא נשמע כאילו נשלף ישר משנות הששים המעושנות.

- אני מת על השיר של ניקו קייס - פופ במיטבו. אמנית מוכשרת ופרודוקטיבית, יודעת לכתוב טקסט, להלחין, ושרה נהדר. רוצים עוד? הקליפ עצמו יפיפה (הרבה בזכות נוכחותה) ומושקע.

- ״מעבר לריין״ - הרכב נהדר הלוקח את עצמו ברצינות. מי שאוהב את המלודיה המלנכולית הזו ואת הקול המחוספס של קרין ברגקוויסט מומלץ לו לצלול לאלבום The long surrender , מלודי, אווירתי, מוזיקלי, ואין בו שיר מיותר ורגע דל.

oren29at

New member
...and then there were three...

יאללה, עוד שלושה ו נגיע ל Now We Are Six. כמובן שאני מקווה שנהיה יותר.
&nbsp
&nbsp

המאזינה השלישית

פלייליסט יפה. התחברתי לרובו. חלק מהשמות היו מוכרים לי.
נקו קייס אכן טובה וכן לי פיליס והאימפרשנס (?) היו מצויינים.
&nbsp
אפשר ליישר לשמאל ע"י הכפתורים למטה או ע"י הוראת [הקוד] ו[סקוד] בהתאמה.
&nbsp
אשמח להשתתף בפרוייקט מיקסטייפים מחודש.

וכדי לאתגר את עצמי, אבחר נושא

הרעיונות שיש לי כרגע:
&nbsp
שירים לא-תקינים פוליטית.
&nbsp
שירים שהיו מהפכניים בלי כוונה.
&nbsp
שירים על ניו יורק.
&nbsp
מה דעתכם?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

oren29at

New member
חשבתי על איזה אתגר אקסטרה כללי

משהו קצת פחות מובחן, יותר מוזר. למשל: שבאוסף חייב להיות קשר כלשהו לדייויד בואי, אבל לא שיר שלו.
&nbsp
במחשבה שניה, כל אחד יציב לעצמו את האתגר שלו. מנסיון העבר, עורכי המיקסטייפים כן מחפשים איזה חוט לבן ארוך שיתפור את השירים שלהם בצורה כלשהי. אז אני משאיר את זה פתוח.
&nbsp
דווקא אופציה 2 יכולה להיות מעניינת. את חושבת שאת יכולה לזרוק פנימה 2-3 שירים ישראליים? זה אתגר!

Barmelai

New member
חיפשתי חוט לבן אין להשיג בחנויות

משרד האוצר קנה הכל. אני מציע ללכת על אמנים עם גורל משותף. נניח, רק אמנים שעברו השתלת כבד, זמרים עם סרטן ושהיו בסמיתס, גיטריסטים שהתחשמלו על הבמה או רק מתופפים שדרס אותם אוטובוס.

John Barleycorn

New member
Set List

Del Amitri – Kiss this thing goodbye (1989)
Wolf People – Tiny circle (2010)
Foxygene – Oh no 2 (2011)
Neko Case – Maybe sparrow (2006)
Grant Lee Buffalo – The hook (1993)
Sharon Van Etten – Magic chords (2012)
Over the Rhine – The laugh of recognition (2011)
Lee Fields – Magnolia (2014)
Messenger – Midnight (2014)
Grizzly Bear – I live with you (2009)
Ariel’s Pink Haunted Graffiti – Fright night (2010)
The soundcarriers – Hideaway (2010)
Shriekback – Cradle song (1986)

תודה, ג'וני

הקשבתי לשלושה שירים
הראשון לא קיבל אצלי צ'אנס של ממש, לא מתחבר.
השני והשלישי מעניינים.
הרביעי קצת פחות,
עכשיו אני שומע את החמישי,
היתר בהזדמנות אחרת.

הקשבתי גם לחלק השני

Over the Rhine - גם שם יש קול נשי, קצת צרוד פחות פעמוני לצורך העיניין, אני מרגיש שהקטע מושפע מפינק פלויד.
Lee Fields - מגנוליה - בלוז רוק נהדר, קאבר לשיר של JJ Cale אם אני לא טועה.
אך השלג בתמונות... אני מתגעגע לשלג ולשקט במיד ווסט.
Messenger - ניאו פרוג על הסף, אבל לא הולך לכיוון ניאו פרוג רגיל (יעני פלאור קינגס או IQ, אלא לכיוון משלו).
השנים הבאים Ariel’s Pink Haunted Graffiti ו- The soundcarriers מתקדמים וקשים לקבלה.
צריך להקשיב להם שוב כדי להבין מה הלך שם, יש שם קצת מטאל קצת פרוג קצת פסיכדליה, נותנים בראש ועוד צריך לחשוב על זה.
האחרון סיום הפוך לשלושה שקדמו לו, שיר רגוע ויפה.
&nbsp

למעלה