שיר ליל שבת

John Barleycorn

New member
שיר ליל שבת

מצא חן בעיני המיקסטייפ לפירוק הסוכה של מיכה והרעיון בכלל, כדרך לעריכה מהירה ושידור מיידי של תכנית לעצמי, אז הנה אני חולק שעה של 13 שירי מגל וחרב לסוף השבוע, ללא קשר או מכנה משותף ביניהם. היתרון - אין סוף החדשות מקול ישראל, שיקופית חסות, מבזק חצי ופרסומות. החסרון היחיד עשוי להיות המוזיקה, אבל מקסימום הפסדתם עד שעה מהחיים, ואתם תמיד יכולים להשיב עם מיקסטייפ בשם ״נקמה שלא ברא השטן״, ״מנה אחת אפיים״ וכו׳ ...

Magic chords

oren29at

New member
ליל חניה

השבת עברה, הלילה גם, והמיקסטייפ לעולם עומד, או מתנגן, או משהו. לא משנה.
&nbsp
אני בתחילת הדרך, ונשמע לי די מבטיח. חלק מהמבצעים מוכרים לי, לפחות בשמם, חלק לא. אני דווקא שמח שאני לא מכיר (עד כה) אפילו לא שיר אחד. סימנתי את ההרכב Wolf People להמשך בדיקה.
&nbsp
התחושה של המיקס, אגב, היא לא של "ליל שבת", אלא יותר של חורף, במובן הלעומתי שלו: לא שירי גשם והתכרבלות בפוך, אלא שירי מרחבים, שמים נקיים, שמש מאירה (גם אם לא מחממת), התבוננות בנופים. דברים שאפשר לדמיין שקורים בזמן שהגשם מבריח אותך אל תוך הבית והפוך.
&nbsp
עצה קטנה: שמא תרשום על כל שיר כמה מלים? למרות שהמיקסטייפ מדבר בעד עצמו, יש ליוטיוב נטיה להעלים קליפים מפעם לפעם, ורשימה מילולית עשויה לסייע בשחזור השירים למי שירצה.
&nbsp
זה כבר מיקסטייפ שני שמתפרסם פה בשבועיים האחרונים. בזמנו ניסיתי להרים פרוייקט מיקסטייפ רב משתתפים שלא תפס תאוצה. אולי עכשיו, על רקע הגרפו-מוזיקו-מניה שתקפה פה, ובכן, שני אנשים, יסכימו עוד כמה מאיתנו להצטרף ליוזמה?
&nbsp
היתרון המובהק: לפי חוקי הפרוייקט הקודם שנערך פה, כל משתתף יוגרל עם מיקסטייפ של משתתף אחר, ויחוייב להאזין לו ולכתוב עליו. החסרון: אין.
&nbsp
קדימה, אל הדגל!

oren29at

New member
איזה יופי!

לא רק משום שאנחנו מצטברים, אלא בגלל שנעים לדעת שיש חברים ותיקים שמסתובבים באזור, ומדי פעם משמיעים קול. אני מקווה שאתה לא תהיה היחיד שמילת הקסם "מיקסטייפ" תשפיע עליו בכיוון הזה

oren29at

New member
Strawbs כמו: "אלבום חדש ל Strawbs"?

כלומר- לא בדיוק חדש, יותר כמו מחודש. ופרוגרסיבי- קטעים נדירים ומחודשים מ 1974 בערך, לקימום המורשת הפרוגרסיבית של הלהקה (במאמר מוסגר: אני מעדיף אותם מודל 1970-1972. הם די איבדו אותי במעבר לפרוג).

http://www.imwan.com/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=90183

giloni

New member
אני מניח שתיארתם לעצמכם שאגיב

ואני גם מניח שארכוש את הדבר הזה בלי שום קשר לאיכויות המוזיקאליות..
בכל זאת, למי שחובב את עידן ה "פרוג" של הלהקה (על אף שלדעתי השימוש בביטוי הזה ביחס למוזיקה שהם עשו באמצע שנות השבעים, עושה להם מעט עוול ולו רק בשל מה היעדר היומרנות שמאד בולט ביציאה שלהם) אני מציע לעבור על האוסף הנפלא הזה, שם אפשר למצוא הרבה גרסאות רימסטר לכל המנעד היצירתי שלהם - מאמצע שנות השישים ועד העשור האחרון.

oren29at

New member
אתה? להגיב?? על הסטרובס???

whatever gave you that idea?
&nbsp
ועכשעו, כשהגבת- האם אתה מצרף את שמך לרשימת המיקסטייפרים ההולכת ומתארכת (לטובה כמובן), או שאין לך כח הפעם (שזה בסדר גמור, כמובן), ותסתפק בלשלוח את האוסף המרובע של הסטרובס כנציג במקומך?

arieltr

New member
אניגםבפניםבחוץבפניםבחוץבפניםבחוץבפניםבחוץבפניםבחוץבפניםבחוץ

בפנים

oren29at

New member
Now we are six!

שזה בעקרון מספיק כדי לאתחל את הפרוייקט, אבל אני אתן עוד קצת זמן והזדמנות לעוד אנשים לקפוץ על העגלה המקרטעת. זכרו: כל המרבה- במומו מרבה.
יש למישהו/מישהי הצעות לגבי אופי המיקסטייפים? משהו שיאתגר ויחייב את כל המשתתפים? אחרת זה freestyle, וזה בסדר גמור מבחינתי.

oren29at

New member
אתה בפנים?

יאללה, הבן השביעי של הבן השביעי (צר לי- האלבום היחיד שאני מצליח להיזכר בשמו ושיש לו 7 בשם הוא של איירון מיידן. בעצם יש עוד אחד- של דוראן דוראן. אהההההה, מתקפת אייטיז!! הולך למגר אותה עם טרייסי צ'פמן. תכפשוב).

oren29at

New member
קל ופשוט

בשלב הראשון- ערוך את המיקס בראש שלך. בנה לך רשימה של שירים- היא יכולה להיות סתם ערימת שירים שאתה אוהב, והיא יכולה להיות משהו יותר ערוך/קוהרנטי/קונספטואלי.
&nbsp
בשלב השני.1- ודא שהשירים האלה נמצאים בהישג יד. על תקליטורים/תקליטים/קלטות/קבצים.
&nbsp
בשלב השני.2- מצא את השירים שלך ביוטיוב.
&nbsp
בשלב השלישי- אני נכנס לתמונה, ועוזר לך לבנות פלייליסט ביוטיוב ו/או עוזר לך להמיר לקבצים את השירים של המיקסטייפ שלך, ואף מוצא לך מקום שבו תוכל להניח אותם, למען יוכל מי שירצה לקחת אותם אליו, ולהאזין להם כפי שהתכוונת.

למעלה